Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето

ГЕРБ подкрепи и двамата действащи кметове
Обновена: 22 авг 2011 15:26 | 22 авг 2011 13:05,
101
Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето
Лечков - Славов. Колаж: Dnes.bg

Ямбол

Досегашният кмет на града Георги Славов е очакваният кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Според опонентите му той е "слаб управленец, разсипал града за четири години", визирайки водените срещу него съдебни дела.

Изпълнителната комисия на управляващата партия пък смята, че сегашният кмет на Ямбол има успешен мандат.

Сред успехите му те нареждат решаването на въпроса с ромския блок 20-ти, изграждането на тласкателния водопровод, спечелените проекти за канализация на най-стария квартал на Ямбол, възстановяване на двата парка в града, пречиствателната станция, подмяната на водопровода и ремонт на настилката по две улици с интензивен трафик. Всъщност това е и обект на едно от делата, за който получи и осъдителна присъда от 5 г. затвор за длъжностно престъпление, ощетяване на община Ямбол и набавяне на облага за частна строителна фирма.

Бургаският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за преразглеждане на първа инстанция от друг съдебен състав.

Другото дело, което се води срещу Георги Славов и е в съдебна фаза, е за чистотата и озеленяването в града. По две от делата ямболският градоначалник получи условна присъда от 1,5 г, която обжалва, и оправдателна присъда за ремонт на спортна зала "Диана".

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по друга обществена поръчка.

Георги Славов твърди, че е невинен, обвиненията срещу него били „кухи“. Той смята, че атаките срещу него са заради нарушаване на лични, корпоративни и политически интереси на определен кръг от хора.

Сегашният кмет на Ямбол и кандидат за втори мандат,  ще продължи да работи, за да довърши започнатото от първия мандат  и решаването на  проблемите на града, ако отново получи доверието на ямболци.

----------

Биография:


Георги Иванов Славов е роден на 29.09.1965 г. В Ямбол. Завършил е МГ „Николай Лобачевски“ в родния си глад и висше образование в ТУ, София със специалност- инженер по електорнна техника и микроелектроника. Притежава следдипломна квалификация „Робототехника“ и специализация по „Иновационна политика – мениджмънт и маркетинг“. От 2000 до 2007 г. има частен бизнес. Преди това е работил като супервайзор на „Хеброс банк“, Ямбол и хоноруван асистент по информационни технологии в Полувисш учителски институт – Ямбол. Семеен, с две деца.

 

Сливен

И Йордан Лечков получи подкрепата на ГЕРБ за трети мандат в града на сините камъни.

Самият той смята, че ще спечели местните избори наесен още на първи тур, защото свършеното от него нямяло как да остане незабелязано.

85% от социалните проблеми в общината са решени, твърди Лечков.

През третия си мандат сливенският градоначалник смята да фокусира вниманието си върху доизграждането на подземната и надземна инфраструктура, както и решаване на проблемите  в селата на общината.

Кметът на Сливен се гордее с изградената спортна база в града, а най-важната задача, която стои пред него, е завършване на т.нар. "Воден цикъл".

Лечков нееднократно е заявявал, че не се срамува от работата си през двата мандата като кмет, защото направената ревизия за 20 г. назад  не е констатирала нарушения.

Въпреки това обаче срещу Йордан Лечков се водят много дела, в които той е обвинен за нанасяне на щети на общината, за сключване на неизгодни сделки, за престъпления по служба и набавяне на имотна облага за различни фирми, за злоупотреби с общински имоти, за отправяне на заплахи и клевета.

И тъй като сливенските магистрати си правят отвод, техни колеги от Стара Загора гледат делата. Старозагорският окръжен съд оневини Лечков преди време по обвинение за търговия с влияние.

-----------

Биография:

Йордан Лечков Янков е роден на 09.07.1967 г. в гр. Стралджа. Завършил е Средно политехническо училище по машиностроене в Сливен и НСА „Васил Левски“ със специалност треньор по футбол. През годините играе за отборите на ФК „Сливен“, ЦСКА, "Хамбургер", Германия, "Олимпик Марсилия", Франция, "Бешикташ", Турция. Бронзов медалист от Световното първенство по футбол – САЩ'94. Слага край на футболната си кариера през февруари 1998 г. През юни същата година започва бизнес кариера в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. През 2003 г. печели местните избори за кмет на Сливен, а през ноември 2007 започва втория си мандат на поста. Лечков е заместник – председател на БФС, президент на футболен клуб „Сливен“, председател на фондация „100-те войводи“, един от основателите на гражданско сдружение ГЕРБ. Семеен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
34
 
! Отговори
кико преди 12 години
Тежко и горко на хорицата в двата града. С подкрепата си за тия двамата ГЕРБ доказва, че са мафиотизирана структура. Община Сливен е с дефицит 74 милиона лева още ли мислите да я загробвате?
18
3
 
7
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Пожарлиев , не си насочвай струйника-уиника срещу вятара , че ти капе по краката!
17
2
 
22
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Уж прокуратури, уж повдигнати обвинения? ощетени общини--и към двамата......Авно кмет не е изборна длъжност, а професия за "послушни отличници"
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Ямболския кмет мога да кажа, че съм доволен понеже съм от града. А тия дела срещу него са поръчкови и много ме съмнява да е истина това за което го обвиняват. В ямбол има доста силни позиции на хора от БСП и затова сега подливат вода на ГЕРБ и кмета в частност. А за Сливен.. незнам за Лечков, но миналата година като ходих до сливен улиците по центъра бяха разкопани за ремонти, миналата седмица ходих и всичко си беше пак същото ?! На места е много трудно да минеш с кола.. по центъра !
15
7
 
37
 
! Отговори
митко преди 12 години
герб сами ще си изгубите гласовете.много сте глупави
14
12
 
8
 
! Отговори
v140 преди 12 години
новобогаташите си мислят че като имат пари трябва те да казват какво да става в града... и когато някой им пречи казват че краде, разсипва и не знам още какво.. Аз пак ще гласувам за Георги Славов :)
13
2
 
18
 
! Отговори
Beirut преди 12 години
v Beirut imat po hubavi pytishta ot Sliven
12
5
 
42
 
! Отговори
ооо преди 12 години
ГЕРБ токущо загубиха половин България с подкрепата си за корумпирания нагъл наркоман от Сливен,който с неадекватно управление и глупости отвращава всички.Давайте така и сами ще се закопаете(то лошото всеки сам си го прави)...
11
2
 
8
 
! Отговори
митко преди 12 години
ти не беше ли играл футбол с лечков.да те попитам защо не беше на шипка а
10
3
 
22
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
еееййй,скии тоя с буйните коси в ляво има погледа на Сатанаил.
9
4
 
25
 
! Отговори
митко преди 12 години
абе бойко много си глупав.хората не искат лечков той го подкрепя.така ще изгубиш гласове ама ти си *** и не го разбираш
8
3
 
14
 
! Отговори
ujasen ot sliven преди 12 години
sliven e stanal nai raznebiten i pylen s trapove grad tam turizym i dori samite hora ot sliven bqgat zaradi tozi ujas zaradi kmeta Lechkov. a toi mnogo si vqrva 4e speche li pak. horata sa razocharovani ot nego i lipsata na pytishta v gradyt.
7
5
 
30
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
По-големи апаши не можахте ли да намерите? А тазии плешевейка на снимката отдавна трябваше да е в панделата.
6
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много моля да не се приравняват кметовете на Ямбол и Сливен. В Ямбол централната градска част си е асфалтирана докато в Сливен в центъра и не само, може да се снима филм за Бейрут :)
5
3
 
25
 
! Отговори
www преди 12 години
,,Самият той смята, че ще спечели местните избори наесен още на първи тур, защото свършеното от него нямяло как да остане незабелязано.,,Estestveno niama kak da ne ostane nezabeliazano razkopa grada ,a okolo hotel4eto mu vsi4ko e tip top. Nima po nagal i nahalen chovek ot nego .......
4
21
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Аз съм от Ямбол и смятам, че кмета Славов наистина свърши много добра работа и града се развива добре. Виж за Сливен и неговия кмет не мога да кажа същото.
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то остана ли нещо за доразсипване и доразграбване в Сливен и Ямбол, че искат втори мандат ?
2
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХахахахаИ Киро Йорданов във Варна(човекът на Отбора;)Вервате ли още бре,шарани?Вервате ли в театрото?Сещайте се какво ви каза Пардю преди няколко дена!
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям си го вкарва Б.Б. като подкрепя тези престъпници!