Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето

ГЕРБ подкрепи и двамата действащи кметове
Обновена: 22 авг 2011 15:26 | 22 авг 2011 13:05,
101
Ямбол и Сливен – нищо ново под слънцето
Лечков - Славов. Колаж: Dnes.bg

Ямбол

Досегашният кмет на града Георги Славов е очакваният кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Според опонентите му той е "слаб управленец, разсипал града за четири години", визирайки водените срещу него съдебни дела.

Изпълнителната комисия на управляващата партия пък смята, че сегашният кмет на Ямбол има успешен мандат.

Сред успехите му те нареждат решаването на въпроса с ромския блок 20-ти, изграждането на тласкателния водопровод, спечелените проекти за канализация на най-стария квартал на Ямбол, възстановяване на двата парка в града, пречиствателната станция, подмяната на водопровода и ремонт на настилката по две улици с интензивен трафик. Всъщност това е и обект на едно от делата, за който получи и осъдителна присъда от 5 г. затвор за длъжностно престъпление, ощетяване на община Ямбол и набавяне на облага за частна строителна фирма.

Бургаският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за преразглеждане на първа инстанция от друг съдебен състав.

Другото дело, което се води срещу Георги Славов и е в съдебна фаза, е за чистотата и озеленяването в града. По две от делата ямболският градоначалник получи условна присъда от 1,5 г, която обжалва, и оправдателна присъда за ремонт на спортна зала "Диана".

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по друга обществена поръчка.

Георги Славов твърди, че е невинен, обвиненията срещу него били „кухи“. Той смята, че атаките срещу него са заради нарушаване на лични, корпоративни и политически интереси на определен кръг от хора.

Сегашният кмет на Ямбол и кандидат за втори мандат,  ще продължи да работи, за да довърши започнатото от първия мандат  и решаването на  проблемите на града, ако отново получи доверието на ямболци.

----------

Биография:


Георги Иванов Славов е роден на 29.09.1965 г. В Ямбол. Завършил е МГ „Николай Лобачевски“ в родния си глад и висше образование в ТУ, София със специалност- инженер по електорнна техника и микроелектроника. Притежава следдипломна квалификация „Робототехника“ и специализация по „Иновационна политика – мениджмънт и маркетинг“. От 2000 до 2007 г. има частен бизнес. Преди това е работил като супервайзор на „Хеброс банк“, Ямбол и хоноруван асистент по информационни технологии в Полувисш учителски институт – Ямбол. Семеен, с две деца.

 

Сливен

И Йордан Лечков получи подкрепата на ГЕРБ за трети мандат в града на сините камъни.

Самият той смята, че ще спечели местните избори наесен още на първи тур, защото свършеното от него нямяло как да остане незабелязано.

85% от социалните проблеми в общината са решени, твърди Лечков.

През третия си мандат сливенският градоначалник смята да фокусира вниманието си върху доизграждането на подземната и надземна инфраструктура, както и решаване на проблемите  в селата на общината.

Кметът на Сливен се гордее с изградената спортна база в града, а най-важната задача, която стои пред него, е завършване на т.нар. "Воден цикъл".

Лечков нееднократно е заявявал, че не се срамува от работата си през двата мандата като кмет, защото направената ревизия за 20 г. назад  не е констатирала нарушения.

Въпреки това обаче срещу Йордан Лечков се водят много дела, в които той е обвинен за нанасяне на щети на общината, за сключване на неизгодни сделки, за престъпления по служба и набавяне на имотна облага за различни фирми, за злоупотреби с общински имоти, за отправяне на заплахи и клевета.

И тъй като сливенските магистрати си правят отвод, техни колеги от Стара Загора гледат делата. Старозагорският окръжен съд оневини Лечков преди време по обвинение за търговия с влияние.

-----------

Биография:

Йордан Лечков Янков е роден на 09.07.1967 г. в гр. Стралджа. Завършил е Средно политехническо училище по машиностроене в Сливен и НСА „Васил Левски“ със специалност треньор по футбол. През годините играе за отборите на ФК „Сливен“, ЦСКА, "Хамбургер", Германия, "Олимпик Марсилия", Франция, "Бешикташ", Турция. Бронзов медалист от Световното първенство по футбол – САЩ'94. Слага край на футболната си кариера през февруари 1998 г. През юни същата година започва бизнес кариера в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. През 2003 г. печели местните избори за кмет на Сливен, а през ноември 2007 започва втория си мандат на поста. Лечков е заместник – председател на БФС, президент на футболен клуб „Сливен“, председател на фондация „100-те войводи“, един от основателите на гражданско сдружение ГЕРБ. Семеен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
26
 
! Отговори
тъжно...... преди 12 години
Тъжно е как се окалва всичко...как подлогата на ***- отново кандидат кмет на Варна, *** от Сливен също- интелигента от Ямбол- зад него сме. Как няма да се подкрепи един кмет с чисто минало, добър морал и подкрепян от съгражданите си.
38
2
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
и Христо Халвата за кмет на Смолян
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 31 в Несебър отдавна издигнаха Терзиев,който е дясната ръка на небезизвестния "бизнесмен" чочо който купи от селата гласовете на *** на предишните избори (ИМА ГО В ПРЕДАВАНИЯ ПО ТВ)за общински съветници и протъргува съветниците си с Бойко Кратуня да минат от ГЕРБ,така че Митьо не им е нужен;)
36
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
Подкрепят и тоя уруд Кирил Йорданов във Варна. Айде сега някой да не ми каже, че не са долна комунистическа мафия тея от Герб. Кирил Йорданов е най-лошото нещо, сполетял града ни (на второ място е жена му, на трето - Дънката, Желев ) а *** даже няма да ги коментирам. Браво Герб, спечелихте доверието на хората... нещастници
35
1
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
и Христо Халвата за кмет на Смолян
34
4
 
24
 
! Отговори
Поредния беглец от С преди 12 години
Докато Лечков управлява, в Сливен ще продъли господството на мутрите, сутеньорите и проститутките ще преобладават, както и сега, селянията ще бъде аплодирана, ред няма да има и всички престъпници ще си плащат за да са спокойни - а редовия гражданин ще страда както и в момента. Лошото е, че опонентите дори и да спечелят пак ще имат огромни трудности в опита си да поправят грубите действия и грешки на Лечков. Надежда почти няма, за съжаление.
33
4
 
20
 
! Отговори
slivenchanin преди 12 години
"Самият той смята, че ще спечели местните избори наесен още на първи тур, защото свършеното от него нямяло как да остане незабелязано." наистина няма как да не видя кратера пред Тернопол улиците в целия град с изключение на улицата от центъра на града до новичкият му хотел както и околността обновена от него също направи уникално малко кръгово движение водещо към хотела му отново :) няма да стане кмет тоя просто NO WAY :)
32
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това което ще се случи със Сливен е следното: С гласовете на *** сегашният кмет ще получи трети мандат. ГЕРБ правят голямо заиграване с тях. Нищо, че града прилича на Бейрут или Дрезден след бомбардировките. Сливен от град с население 120 000 човека, сега е около 70 000. Града масово се напуска от българите. Пълно е с *** на социални помощи, които отиват да се подписват слизайки от мерцедеси и беемвета. Тежко на тези които останат да живеят в този град заприличал на клоака.
31
2
 
24
 
! Отговори
@ преди 12 години
Остана само Митьо Очите да издигнат за кмет на Несебър и партията може да се смята за изградена на 100% :)))))
30
2
 
4
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq` преди 12 години
Къв е тоя Дурутей вдясно?
29
4
 
23
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Работата на Бат Боко Тиквони е - голям напън ,малка пръдня...
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24.Защо не ми дадеш на мен 20000лв.Ей тъй докато се смееш.
27
2
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Поне е ясно кой ти плаща на теб да ги защитаваш тези двамцата!
26
6
 
19
 
! Отговори
ЛС преди 12 години
Славов е абсолютен, доказан крадец. Никой нормален човек в Ямбол няма да гласува за тоя. Тези заслуги, които ги пише в статията са лъжа. Първо - събарянето на *** блок доведе до много проблеми, които Славов все още не може да разреши и тепърва в следващия мандат някой ще си блъска главата, къде да настанява гнусните *** от тоя блок, които никой не иска. Второ - Тласкателя и да ден днешен не работи (питайте ВИК-Ямбол). Трето - не знам какви паркове е възстановявал.
25
3
 
28
 
! Отговори
gotin преди 12 години
Много странно, бате Бойко изрита Лечков и му заведе дела, а сега изведнъж почна да бъде оневиняван и кандидат кмет на ГЕРБ. Мноооого странно ... но за простия българин. Лечков държи всичко легално и най-важното, всичко нелегално в Сливен, наркотици, мафия, итн. Дойде бате Бойко, а Лечков продължи да си движи бизнеса. Бат Бойко поиска дял, Лечков го боли шпека. Изритаха го и го пратиха в съда и чак тогава на Лечков му се избистри ситуацията. Остане без избор, да даде дял на бат Бойко. Елементарно
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой плаща да се водят дела, като се има в предвид за какви смешни суми съдят кмета в Ямбол. За някакви си 20000лв. съдят Г. Славов и то не че ги откраднал, а бил ощетил общината. На мен ми се вижда доста смешно, явно се плаща на някой да води дела!
23
3
 
36
 
! Отговори
митко преди 12 години
бойко ще загубиш гласовете на сливен и ямбол.
22
4
 
40
 
! Отговори
Свищов преди 12 години
С тия кметове ГЕРБ си забиват един по един пироните в ковчега...
21
2
 
49
 
! Отговори
Сливен преди 12 години
Наистина нищо ново под слънцето в Сливен - прах, разкопани улици, безработица, нови заеми за общината, отчаяни и роптаещи по улиците хора, масово ровещи в казаните братя, двуметрови магарешки бодили на местатата за тротоари и т.н. Няма смисъл да разказвам повече и това е достатъчно, за да не гласувам за Лечков!
20
4
 
28
 
! Отговори
от Ямбол преди 12 години
Интересно от какво си доволен в Ямбол? От разбитите улици? Няма нито една като хората. От добрата бизнес среда в града? Търил ли си работа в Ямбол? Не ти го пожелавам. И аз съм от Ямбол и вече не мога да гледам как града загива. Не ме интересуват позициите на БСП, ГЕРБ или която и да е друга партия. Факт е, че този човек, Г. Славов, май освен за далавери за друго не става. Кажи ми какво е направил за Ямбол, без да е набутал финансово общината?