Цачева не пише отсъствия на депутатите от ГЕРБ

В списъка с неизвинени са основно от ДПС, БСП, "Атака" и РЗС
Обновена: 12 сеп 2011 05:04 | 11 сеп 2011 20:16,
144
Цачева не пише отсъствия на депутатите от ГЕРБ
Снимка: Архив, Булфото

Парламентарният председател Цецка Цачева си затваря очите за отсъствията на депутати от групата на ГЕРБ от пленарни заседания и от заседания на комисии. На сайта на НС има списък с отсъствия, но в него са имената на депутати от опозицията.

През юли само един депутат от ГЕРБ е отсъствал един-единствен ден. Това е Живко Тодоров, който не е бил на работа на 27 юли, става ясно от справката.

В списъка с неизвинени отсъствия от пленарна зала са основно депутати от ДПС, БСП, "Атака" и РЗС, съобщи в. "Сега". За всяко неоправдано отсъствие се реже от заплатата. В същото време разпечатки от гласуванията показват, че отсъстват много повече депутати, имената, на които след това изчезват от официалните справки. Много от депутатите на ГЕРБ също си позволяват да не идват на работа, но излиза, че получават надницата си за деня.

От началото на есенната сесия парламентът работи на ръба на кворума и затова в четвъртък се наложи депутатите от ГЕРБ да бъдат хокани за прекалено лошата им дисциплина. Шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев дори предупреди хората си, че до края на годината нямат право на нито едно отсъствие повече от пленарна зала.

"Да се знае, че няма да освобождавам нито един от вас просто така", казал Велчев пред депутатите си. На практика досега Велчев е извинявал пред Цачева отсъстващите депутати и така те не са попадали в черния списък на парламента. От комисиите най-много неизвинени отсъствия през юли има в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и в здравната. Масова е все още практиката депутатите да притичват от една комисия в друга само за да се регистрират и да крепят кворума. За всяко участие в комисия те получават по 100 лв. надница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
молекулката преди 12 години
Поразяващо голяма леля.
135
0
 
0
 
! Отговори
ДД преди 12 години
ГЕРБ си вършат работата като хората!
134
0
 
0
 
! Отговори
iv преди 12 години
Не пише разбире се, защото те не отсъстват...
133
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не се ли умориха да плюят по ГЕРБ ,още малко като спечелят изборите Ще им затворат устаат
132
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 12 години
Хаха никога някой на такъв пост не би си позволил своеволия.Това е само в някои болни мозъци!!
131
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Нищо ново, поредните нападки срещу Герб.
130
2
 
0
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Типичните предизборни "извадки".
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В. "Сега" едва ли би излязъл с по-различна новина...
128
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
А на тези където са им много отсъствията защо не ги изключваме като в училище !!!
127
0
 
10
 
! Отговори
Какъв е пробелма? преди 12 години
Боко си има проблем. Комплекс някакъв. Що си избира все такива - Цецка, Искра, Менда, Марга, Данчето, Оная зъблата дето ни изложи прид ЕС.....Нито една от тия женици нема грам еротика. Виж, БСП-то по го докарват на "женсъстав" и за ЕС и за тука....
126
0
 
7
 
! Отговори
Дърт мюзефирин преди 12 години
Колкото по-дърта и грозна - толкова е по-старателна, ех...да ми падне....
125
0
 
14
 
! Отговори
Т.Живков преди 12 години
до 128-браво ;браво;а колкото до Цецка немате си на представа колко патки олиза за да стане член на БКП
124
9
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
123
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво очаквате от една кранистка и бивша партийна секретарка, станала по стечение на гербаджийските обстоятелства 4 -тия по власт човек в държавата?
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам, какво пише на челото й,но ще помоля друг път да не и поместват лика,че децата като я видяха снощи,получиха силна уплаха,та ги водих да им леят куршум,а аз повръщах и не можах да вечерям!
121
0
 
14
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
На тая на челото пише: ТКЗС
120
0
 
20
 
! Отговори
Цецко Цачев преди 12 години
Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея.И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм./БЛИЦ/
119
1
 
12
 
! Отговори
до реалист преди 12 години
Все пак другарката е стругар.Не знам с тая професия да се занимават манекенки.
118
3
 
27
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Тая плевенска мисирка е по-грозна и от министър Цвъко и от монтанската ***-майка Фидосова!По-отвратителни политици няма никъде!
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеца Рабфак,и тая ще ми"кове"законите.Абсолютен смях,още повече,че тая е ЕЛИТНА герберка.Какво ли да си мислим за другите?