Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"

АП доволна, че цената за холдинга е "изключително добра"
14 сеп 2011 16:00,
64
Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"
Снимка: Булгартабак

"Купувачът на „Булгартабак Холдинг” е ясен и това е руски финансов инвеститор. БТ Инвест е дъщерното дружество на собственика, но не е офшорка",  заяви пред депутатите директорът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

Според него, всички представени досега документи, показват само тази информация за собственика и не може да отговаря на спекулации.

Левият депутат Петър Димитров попита Караниколов за средствата, с които „Булгартабак” разполага към момента.

"Към 7 септември сумата, с която разполага дружеството в кеш, е в размер на 57 млн. лева или 24 млн. евро. На всяко 14-то число обаче се плащат акцизи, а освен това дълготрайните кредити на дружеството са в размер на 14 млн. лева.

Не забравяйте, че започва и кампанията за изкупуването на тютюна. От тези пари има половин милион долара в американска банка, които са за обезпечаване на рискове. Единственото нещо, което може да се продаде от „Булгартабак”, са материалите, с които се правят цигари", отвърна му Емил Караниколов.

Той бе категоричен, че дружеството се намира в много добро състояние.

Още по темата

"Цената, постигната от агенцията, е изключително добра", подчерта той.

Караниколов заяви, че през 2008 г. Бритиш Американ Табако са предложили сделка в размер на 200 млн. долара, но че са искали законодателни промени, както и са имали намерение да продадат два завода от дружеството.

"Сега няма такова нещо, сега продадохме само бизнеса", добави Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
21
 
! Отговори
Честито! преди 12 години
Лукоил номер 2................аз вече отказах цигарите.А вие?
53
0
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Няма страшно студент..... няма да ти натроша кокаляците а ще пием по една (няколко CUBA), аз там съм работил още от началито на осемдесете години!!!
52
0
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Утре вечер ако не съм уморен в 8 Vorne..... termin
51
0
 
18
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Защо бе аз ако ти кажа едно село тук ти би ли го познавал без да погледнеш в компа,нещо ми се струва че не си много добре с главата щом се смееш на нормални неща,все едно аз да се смея на твоята неграмотност например в сервизното облужване в автомобили.
50
2
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
STRALSUND ти ме уби от смях бе...... майна!!!
49
0
 
20
 
! Отговори
qwer преди 12 години
името,името на градчето,може пък да се окаже местото където живея
48
4
 
19
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
VOLKSWERFT STRALSUND
47
1
 
21
 
! Отговори
qwer до sofeto преди 12 години
Как се казва корабостроителницата в която работиш и в кое пристанище се намира аз живея в Германия в един пристанищен град
46
2
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
До 54.... аз съм проектант и работя на на хонорар при проектирането на кораби но от няколко години живея повечето в София защото някой трябва да се погрижи и за старите родители, пари само не са достатъчни.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е тая собственост за половин милиард и изобщо половин милиард какво? Говорите си ей така, на ангро.
44
1
 
21
 
! Отговори
до софето преди 12 години
абе ти до вчера се хвалеше от София за работа кога почна в Германия бе ***.
43
2
 
23
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Кинтите са си кинти..... в момента работя за една супер модерна корабостроителница в Германия която бе построена от датска фирма но нещата тръгнаха на зле и за малко да фалира. Добре че един руски фонд я купи та потръгна с поръчки за Русия. Не чух една немчура да се жалва от новите собственице, дори федералното правителството на провинцията им благодари че са купили!!!
42
3
 
24
 
! Отговори
Троянските магарета преди 12 години
За разлика от Румъния, която отвори вратите си за големи френски и американски инвеститори и за отбранителната система ПРО, нашите Троянски магарета продадоха за жълти стотинки цяла България на Русия !
41
1
 
23
 
! Отговори
до Turkey преди 12 години
Добре говориш български...значи си българин! Четеш и бг новинарски сайт, знчи или си в България или ти пука какво става тук? Ама като чета какво пишеш не заслужаваш нито на йота да те наричам "българин"... Апропо дали етническите ви братя в Германия и САЩ гордо се наричат "турци"? България е за българите и въобще не визирам родените в България, говоря за хората, на които им пука за Родината ни. Който му харесва да е турчин, македонец, евреин и т.н- куфарите и в съответната държава!!!!!!!!
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Булгартабак само за миналата година е с печалба 5 825 000 лв,разполага с имущество за над половин млрд ,а го харизваме за 100 млн.Защо подаряваме поредното печелившо дружество?Комисионни?!Жива далавера и живо ощетяване на хазната,е,няма да има после пари,нито за пенсии,нито за образование,нито за здравеопазване,но някои ще глътнат големите комисионни.
39
0
 
23
 
! Отговори
до Турчин преди 12 години
ооо брат още нищо не си видял.....Слобата на Българина към Турчина е голяма .....недей си изказва мнението на глас ...особенно в БГ
38
0
 
19
 
! Отговори
до Турчин преди 12 години
абе колко пишат на този пазарджишки ***
37
0
 
25
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
Тя и вас ви оправи 1878 година!!!!!
36
0
 
21
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
Много поздрави от братята кюрди!!!!!
35
0
 
21
 
! Отговори
до Турчин преди 12 години
Ердоган е там щото Обама му каза да отива ...а това което става с всички арабски държави си е европейски план за завладяване ....коментар ????