Борисов да подаде оставка, ако не се справи, зове Сидеров

Опозицията недоволна от изслушването на Вучков
Обновена: 28 сеп 2011 17:28 | 28 сеп 2011 17:25,
264
Борисов да подаде оставка, ако не се справи, зове Сидеров
Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова премиера да подаде оставка, ако не може да се справи с ромската престъпност.

"Премиерът да не се обижда, ако обича, а да се огледа и да разчисти това или, ако не може да се справи, да се откаже и да подаде оставка", заяви в кулоарите на парламента Сидеров.

Според него задържането на Кирил Рашков е закъсняло, тъй като преди убийството в Катуница е имало жалби срещу него.

Лидерът на "Атака" поздрави "младите хора", които са излизали да протестират срещу "бездействието на властта и драстичната циганска престъпност".

"Те излязоха на улицата спонтанно, без да са организирани от партия, профсъюз", каза Сидеров и допълни, че е нормално сред тях да има провокатори, тъй като те винаги ще съществуват.

Още по темата

Сидеров заяви, че не се чувства виновен за насаждане на етническо напрежение.

"От години говоря за тези проблеми, а всички медии ме обявявахте по един или друг начин за лошия, за расиста и ксенофоба", каза Сидеров.

От своя страна от името на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че управляващите категорично се противопоставят на "всички опити за нагнетяване на етническо напрежение и определят като недопустимо използването на един криминален инцидент за събирането на политически дивиденти".

"ГЕРБ няма да участва в никакви сценарии за провокации срещу етническия мир в страната. Трагедията не е и не може да бъде равна на омразата и затова всички трябва да разберат, че конфликтът в Катуница е единствено криминален", подчерта Велчев.

Той изрази благодарност на всички служители на МВР за денонощния всеотдаен труд и за високия професионализъм.

От Коалиция за България отново скочиха срещу ГЕРБ и Атака и изразиха недоволството си от изслушването на зам.-министър Веселин Вучков.

Той дойде в парламента по предложение на депутатите на Волен Сидеров, след като преди това беше отхвърлено тяхното искане за изслушване на Цветан Цветанов.

"Днешният парламентарен театър, разиграван от ГЕРБ и "Атака", няма да помогне за сваляне на напрежението", заяви червеният депутат Михаил Миков, който се възмути, че нито премиерът, нито министри са били в НС да информират обществеността за причините, довели до сблъсъците в Катуница.

"Министър-председателят открива детска градина в кв. Банишора, министърът на вътрешните работи и министърът на правосъдието откриват предизборния щаб на ГЕРБ в Казанлък", посочи Миков.

В отговор Станислав Станилов от "Атака" определи декларацията на левицата като "смешен пасквил".

"Колко цигански боса бяха арестувани по време на тройната коалиция? Да не би Кирил Рашков да не е вършил престъпления по време на тяхното управление?", попита той.

"Съгласен съм, че тук трябва да дойдат Борисов и Цветанов, но до тях трябва да седнат Станишев, Костов, Сакскобургготски и всички които са били министър-председатели и вътрешни министри през цялото това време", смята Станилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
1
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Болен си играе с чикийка, а няколко *** му се кефят.
250
1
 
1
 
! Отговори
Говорилня преди 12 години
Мисля, че Бойко, трябва да подаде оставка в случай, че не се справи с този Болен Сидеров. Сценария "Катуница", май излезе извън контрол, но на него се хващат май само наивници. Точно поради това ни управляват хора, като тези. И не мислете, че българина е глупав - той е само наивен!
249
0
 
2
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Пълния контрол над медийте от страна на Правителството засегна и Интернет пространството. Изтриха групата "В ПОДКРЕПА НА АРЕСТУВАНИТЕ БЪЛГАРИ В СЕЛО КАТУНИЦА" с над 72 000 човека, която организираше мирните протести в БГ. Закриването на неудобни групи във Файсбук, които защитават чисто граждански каузи, може и в краткосрочен план да осигорят някакъв медиен комфорт на ГЕРБ, но в дългосрочна преспектива ще причинят натрупването на още по-голямо недоволство сред българите. Освен това такива действия, по-подходящи за режимът в Северна Корея, ще се отразят на международния имидж на България. Неправителствени организации като Reporters Without Borders и Transparency International отразяващи индексите за свободата на словото и нивото на корупцията вече избутаха България с още няколко места на долу в списъците си и сега сме по-зле от Черна Гора и Руанда.!!! А Холадия и Финландия само чакат на какво основание да ни тръшнат вратата за Шенген под носа.
248
3
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
247
1
 
4
 
! Отговори
Ройтерс преди 12 години
Общественото мнение се обърна в полза на Народа на България. Изключително подкрепящ коментар ва Ройтерс! Няма абсолютно никакви упреци в етнически бунтове към българите, както искат да представят нещата Гоце боце и купените от тях медии. Руската преса е изключително загрижена за ставащото в България - Комерсант, Русская газета, изследвания на руската академия на науките - всичко е на страната на българския народ. Вече Европа разбира какво става в България. Светът е с нас!
246
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долу бсп и герб
245
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов и Вежди Рашидов откриват Музея на социалистическото изкуство, след което разглеждат експонатите.Бойко Борисов коментира: Тази статуя на Ленин е 32 тона, тази звезда я свалихме от Партийния дом, това е портрет на Тато. А това тук е картина от социалистическия реализъм: мутра и брадат клошар.Уредничката на музея: Това е едно огледало, г-н Борисов.
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
253,Boiko iska o6te kinti da si dokara ve pi4, kvo se peni6
243
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако има нов вот на недоверие към кабинета, пак ли Сидеров ще подкрепи Мухобойко?Зависи с коя част от тялото е станал сутринта.
242
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 12 години
БОЙКО ***
241
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Герб и Атака
240
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Браво на младите протестиращи затова,че се усетиха поне за малко част от едно цяло-българския народ.
239
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 241В грешка си брато.....никога и за нищо на света повече няма да подкрепя герб,въпреки ,че съм атакист.По скоро ще подкрепя Доган,но не и герб...никога вече герб.Видя им се истиското лице в цяла България.
238
4
 
7
 
! Отговори
Браво на админите преди 12 години
Не можеше по-добра снимка да намерите.Но да бяхте сложили и коментар към нея,как Воленей сега ще заколи три малки ***.
237
2
 
12
 
! Отговори
zeta преди 12 години
Сега продажните медий и политици,ще се опитат да изкарат Волен виновен за всички злини в България.За етническото напрежение,за нетолерантността към другите за глобалното затопляне и цунамито ако е възможно.
236
2
 
9
 
! Отговори
zeta преди 12 години
Сега продажните медий и политици,ще се опитат да изкарат Волен виновен за всички злини в България.За етническото напрежение,за нетолерантността към другите за глобалното затопляне и цунамито ако е възможно.
235
3
 
11
 
! Отговори
До 243 преди 12 години
Никога не е късно да се говорят истински неща,а Волен от години ги говори.Няма друг такъв праволинеен политик в държавата,който толкова години говори едно и също.
234
8
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Късно е Воленчо! Много дълго беше на колене пред Тиквата, за да ти повярваме!
233
6
 
15
 
! Отговори
аз преди 12 години
Много от медиите изкараха Волен Сидеров за расист и т.н,човека много правилно ни говори не против *** а против *** свободия,всеки човек има отрицателни черти но декларацията която гледах днес и неговото интервю много ми хареса-аз ще гласувам за Волен,всички други съм ги видял какво представляват,като ги видя и ми се повръща от тези физиономии,надеждата е само Волен.То и ние друг шанс за оправия просто нямаме-помислете малко?!!!
232
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волене по задържай си малко езика защото ако се стигне до балотаж твойте хора ще трябва да подкрепят ГЕРБ. Г-н Станилов взема по правилни решения и ще трябва да се консултираш с него.