Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела

МВР твърди, че не е плащало хотелите за Кирил Рашков
Обновена: 8 окт 2011 08:43 | 7 окт 2011 17:17,
106
Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Имаше реална опасност да се получи линч. Евакуацията на Кирил Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него.

Това заяви и.д. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по повод записа, който РЗС разпространи в медиите.

От партията обвиниха заместника на Цветанов, който заема неговия пост, защото министърът е в отпуск преди изборите, че "докладва" на мистериозен руснак за събитията около Цар Киро и бунтовете в Катуница.

Разговорът се провел в нощта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври. Записа занесли в централата на РЗС двама млади мъже, които се представители за служители на МВР.

Оказва се обаче, че тайнственият рускоговорящ е журналист от информационната агенция РИА Новости, а Вучков е давал официално интервю, уговорено чрез пресцентъра на министерството.

Вучков потвърди, че е казал думите: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото. След това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

Той обаче подчерта, че всичко, което е казал в разговора, го е казвал и пред парламента, и пред консултативния съвет.

Още по темата

"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство. В него бяха концентрирани две групи напрежение – от една страна, като лице, което има много пари, и от друга – много богат представител на ромите", разясни Вучков пред БТА.

Тъй като е станало известно къде, Цар Киро е настанен в курорта Боровец, се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София.

"Кога и как се взема решение за евакуация и къде да се извърши тя, се определя според случая", каза Вучков, запитан дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен. 

МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков.

По-рано от РЗС заявиха, че "операцията" по укриването на Цар Киро струвала на държавата 100 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато народът тръгна срещу него МВР го охраняваше по разни хотели.В същото време полицията биеше протестиращите.Докато той се е криел в различни хотели бяха арестувани стотици протестиращи и те лежаха в ареста, но не и той.Грозно, грозно,ама много грозно.От тази случка излиза наяве на кого служи и се покланя родната ни полиция.И на кого служат министрите и депутатите.Истината е,че ако не сменим политическата класа няма да я има България.Заради това за бога братя ббългари гласувайте против ГЕРБ.
103
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Не е опасно това, което се е случило. Опасното е, че всичко е обект на подслушване и че може съвсем спокойно да се изнесат записите.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя министър Вучков прилича на ТВ журналиста - професор Вучков. Какви глупости говори само. Не е разбрал, че хората скочиха срещу умишлено умъртвяване на младото момче. От изказването се разбира, че живота на хората няма значение за този държавен мъж. Парите и имотите - на тях се кланя той. Зомби.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Марешки има много пари, ама не го линчуват, ами всяка баба го благославя от все сърце. Кирил Рашков е престъпник. Като предлагаше метилов алкохол много хора умряха в страшни мъки. Този човек е прокълнат до девето коляно и никаква полиция няма да го пази. Има и Божи съд.
100
0
 
1
 
! Отговори
bivsh gerber преди 12 години
Ziganina si izvra hotel. a az si izbrah drug prezident !!
99
1
 
11
 
! Отговори
но комент преди 12 години
скоро във всеки български град ще има по един "кирил рашков", кого ще пазите и евакуирате по напред?както каза един полицай накогото му дошло до гуша:Пазихме ги като крадоха, сега им пазим откраднатото.
98
0
 
7
 
! Отговори
XA-XA преди 12 години
I XOTELA CI IZBRAL.NIMA O6TE 4AKATE ZAR KIRO DA BADE POCTAVEN NA MQCTO.
97
1
 
16
 
! Отговори
Ууууу преди 12 години
Щом МВР твърди,че не е плащало хотела на Рашков,значи истината е точно обратната - палщало ги е. Но дори и да не беше,само това,че ги настаниха в хотел,а не в ареста,където е мястото на хора заплашили с убийство,подбудили към убийство и извършили убйство по такъв брутален и нагъл начин,е предостатъчно. МВР се омаза до ушите с този Рашков.
96
1
 
20
 
! Отговори
ser gei преди 12 години
МИЛИ БЪЛГАРИ ИЗЛЕЗНЕТЕ НА ИЗБОРИ ЗА ДА НЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ И ***. НАШИТЕ ДЕДИ СА ВОЮВАЛИ С САБЯ ЗА ДА НЯМА ТУРСКО,А ОТ НАС СЕ ИСКА ДА СЕ ОТИДЕ ДО СЪСЕДНОТО УЧИЛИЩЕ. ГЛАСУВАЙ ЗА КОЯТО И ЩЕ ДА Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ И ДОГАН НЯМА ДА Е В ПАРЛАМЕНТА
95
0
 
0
 
! Отговори
Gal преди 12 години
sliven-news/index.php?option_content&view=article&id=5254%3Aprebiha-politzai-v-nadezhda&catid=5%3Akrimi&Itemid=13
94
0
 
21
 
! Отговори
Sidewinder преди 12 години
МВР не е плащало за хотелите на ***, а само му е разрешило да си ги плаща сам с крадени пари - евала...
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
89, Изнесен!Егати държавата егати правистите! Няма оправия освен някой да му строши главата на тоя "прокурор - адвокат" няма начин да има правосъдие!
92
0
 
5
 
! Отговори
Изнесен преди 12 години
89! Много добра информация, не е съвпадение!capital.bg/blogove/pravo/2011/10/07/1170551_bivsh_obvinitel_e_advokat_na_kiril_rashkov/
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ставащото в Катуница показа, че българите са против системата като цяло.В цял свят проблемите са същите, защото се залага една и съща система.Затова световните медии бяха против протестите и ги нарекоха с имена, които бяха неверни.Просто целият свят се превръща в едно тоталитарно село.Всички медии по света рекламират един и същи модел.Всички политици по света се опитват да постигнат един и същи модел.И този модел е зъл.
90
0
 
16
 
! Отговори
от 89 преди 12 години
Това долу, здравата съм го объркал, като съм копирал.Искам за кажа, че Даниел Ангелов е бил прокурар когато са обвинявали Рашков и до съд не се е стигнало, въпреки явните доказателства. Сега пък му е адвокат.Това не може да бъде случайно.stoineff.blog.bg/***/2011/10/07/za-edno-ot-prestypleniia-na-kiril-rashkav.831362
89
1
 
8
 
! Отговори
boro преди 12 години
Нека Голямата екскурзия започне сега.
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През февруари 1992 г. е разбита първата нелегална фабрика за алкохол в България. При две акции са иззети тонове алкол от къщата на Килрил Рашков.По интересн факт по случая е, че прокурор в Асеновград през 1992 г. е Даниел Ангелов.Дело заведоно срещу Рашков няма въпреки безпорните доказателства за престъпна дейност. Връщано е два пъти в прокуратурата, но до съд не се стига. Сроковете за повдигане на обвинение изтичат. Едва ли е съвпадение, че днес адвокатът на Циганскитят Цар се нарича Даниел Ангелов.По интересн факт по случая е, че прокурор в Асеновград през 1992 г. е Даниел Ангелов.Дело заведоно срещу Рашков няма въпреки безпорните доказателства за престъпна дейност. Връщано е два пъти в прокуратурата, но до съд не се стига. Сроковете за повдигане на обвинение изтичат. Едва ли е съвпадение, че днес адвокатът на Циганскитят Цар се нарича Даниел Ангелов.
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VELIK GEROI SAR KIRO !!
86
0
 
41
 
! Отговори
agent GOCE преди 12 години
Искам и аз! Преследват ме от Топлофикация, Енергото, ВиК и БТК! Заплашиха ме с линч! Щели да ми одерат кожата и публично да ме опозорят! Избирам си, избирам си........, а бе да го пусна на търг - кой хотел да ме приюти!
85
1
 
25
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
на този *** му либсва 20 грама олово в черепа !!!