Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

"Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри"
Обновена: 31 окт 2011 14:55 | 31 окт 2011 09:19,
224
Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

Още по темата

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер187,честита победа другарю и збогом
190
3
 
3
 
! Отговори
186 преди 12 години
За теб може да е по-важно да е *** вместо евреин щото те дърпа на исток, ама за нармолните българи не е. Пък се моли и Уорлик да не те прочете, щото ще увисне мандатеца на мутрата
189
4
 
3
 
! Отговори
Do185 преди 12 години
Хаха ама грам не ти се получи. Личи си, че си доста глупав, като повечео бесепари
188
3
 
4
 
! Отговори
183 преди 12 години
Еми сори гербьо ама няма как да ти се обясни що е полицейщина и има ли почва у нас :))) Виж зрелищните арести дет ни показва студио МВР, виж после оправдателните присъди от съда, а след това виж решенията и присъдените обезщетения от съда в Страсбург. Е на това в белите държави му се вика полицейщина, а ти и Цуци му виката правова държава :)))
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 2 години БСП почти се изравни с ГЕРБ и на следващите избори след 2 години ГЕРБ ги чака катастрофална загуба. Ако дотогава ГЕРБ сами не се самоубият с икономическата криза в ЕС.
186
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По добре *** отколкото евреин....Айде у лево.
185
4
 
5
 
! Отговори
180 преди 12 години
Ами по твоята логика е добре и Плевела да мълчи, защото:1. Не е българин, а *** (в случая помакиня).2. Няма националност, щото няма помашка държава.3. Две години подкрепя режим на мутра4. Защото е син на висша номенклатура на БКП и е стартирал бизнеса си с червено куфарче, дадано му от Лазар Причкапов (който не знае кой е да пита македонците)5. Защото няма един работен ден и никаква професия - за една нощ от програмист го транфомират в строител
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ква работяа, кви 5 лв., та нали сам Бойко преди известно време обяви че това една съвсем излишна институция, да си стой там кротко и да не приказва много, щото на всички е ясно, че само се движи въздих насам-натам, даже и на тея дето го избраха
183
2
 
2
 
! Отговори
Да Ивановска преди 12 години
Защо да не може? Какво те тревожи? Случвало се е и по Костово време и при СтанишевСтрува ми се, че червените нямате собствено мислене. Повтаряте като папагали. Натиск. Полциейщина Е каде е този натиск? Каде е тая полицейина?
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роско , как можеш да бъдеш президент на всички българи , след като си избран с мало повече от една четвърт от имащите право на глас?Трябва да докажеш на другите три четвърти , че си достоен и независим от ГЕРБ!
181
4
 
2
 
! Отговори
пословица преди 12 години
Да не би си вкъщи на избори седяло, не би в диктатура попаднало :))). Аре сега със здраве, че от утре В. Златев почва пак да си осребрява инвестициите в Тиквата. Ама да не чувам рев, че бензина скъп, а доходите ниски :)
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СтаниШеф да мълчи защото : 1. Не е Българин а Евреин !2. Не е роден в България а в Украйна гр.Херсун !3. Защото няма националност и е от БСП !4. Защото има анти-Българска политика !5. Защото е син на виден номенклатурчик член на Интернационала и БКП !6. Защото няма един работен ден и никаква професия !7. Защото дипломната му защита е - " Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия "Мисля това е достатъчно.
179
0
 
5
 
! Отговори
послушко преди 12 години
Приказвам това, което ми заповяда другаря Борисов, коментира кандидат-президентът от "герб" другарят Плевнелиев.
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква пофта да чета жалките стенания на комустическата ***. БСП - партията на ***
177
2
 
6
 
! Отговори
ще се цунка преди 12 години
Другарят Плевнелиев сега ще се цунка с Маджо, ***, Пашата и Маргините.
176
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Здрава работа и ясни резултати :))) Само не схванах сега в какво ще се изразява здравата работа :))) пак магистралки ли ще смърка или фармацията ще развива :))). А то резултатите са си ясни - ще помогне винетките от СиБанкя да отидат в БАКР :))) Малко, но от сърце.
175
2
 
5
 
! Отговори
президент преди 12 години
Росна-росна тиква стана президент на Овцария!
174
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48 % активност,52 % избираемост,президент на 1 от 5 българи,евала бе Роска
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери, мербери, хората не искали ГЕРБ, 3то, 5то ... какви ли не глупости прочетох последните месеци от червените писатели, но изборите показаха кой е крив и кой е прав :)
172
2
 
8
 
! Отговори
Лъчо преди 12 години
*** да замлъкнат с обвиненията си за купуване на гласове .защото те печелят 75%от ромскея и турския електорат а точно там се купуват гласове и безспорно са прави че се раздаваха пари сами си направете извод кои е раздавал щом те водят така убедително точно на тези места КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ САМО КОМУНИСТИТЕ НЕ МЪЛЧЪТ А ПЛЮЯТ