Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

"Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри"
Обновена: 31 окт 2011 14:55 | 31 окт 2011 09:19,
224
Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

Още по темата

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 години псувате по БСП, по комунисти, по....Така и не мога да разбера, как така сега БСП взе толкова много гласове...Явно простите хора мислещи само за голия си тумбак са много...Но най-лошото не е че са прости и дребнави. Най-трагичното е че са духовно БЕДНИ !
150
1
 
3
 
! Отговори
до Рудолф Хес преди 12 години
Няма срамна работа , такава не съществува . Но е доказано, че педофилите са онези, които имат най-големите предрасъдъци относно това каква е работата :)
149
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загорелия от дългите рамадански пости Доган Ага такава целувка и още нещо удари на *** от БСП-комунисти, че дупенцата ще им работят като самосвали дълго време!
148
3
 
5
 
! Отговори
поля преди 12 години
Убедена съм че президентството ще придобие нов смисъл и лице. Така Както Борисов промени номеклатурната празноприказваща академичноинтелигентна визия на изнституцията министър председател
147
3
 
2
 
! Отговори
дедо преди 12 години
дедо да ви светне оти малко знаете, защо продадоха булгартабак толкова бързо без дпс да не каже нищо, защото се разбраха с герб тва е , помните ли как онаа от ндсв шулевица как я изгониха от министерскои пост заради булгартабак, мислете преди да пишете за договорки между бсп и доган, договорката е между герб и дпс, факт
146
2
 
1
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до Рудолф ХесДали допускаш, че може да не ни вълнуват душевните ти терзания?!
145
2
 
2
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Абе, да ви е честито! Ще видим дали и колко сте доволни от избора си, но сега, нека ви е честито.
144
0
 
3
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
Всъщност като се замисля съм правил доста неща от които се срамувам - минал съм през леглата на доста *** и араби докато преуспея и стана това, което съм сега.
143
1
 
3
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
*** не съм чистил никога. Вършил съм много тежки и неприятни работи и не ме е срам от това.
142
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!За първи път в историята на България БСП са на път да загубят цялата власт. Затова плюят змии и гущери. Сега дано ГЕРБ не пропуснат възможноста да изчистят от всички нива внедрените и корумпирани социалисти, генериращи само престъпност и корупция. Особено в съда, прокуратурата, дипломацията, военните и т.н.Пълна чистка от тези национални предатели иначе няма оправия.
141
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе другари-***, кво стана с целувката на Доган ага, май още дълго ще ви болят дупенцата, а? Комунисти /БСП/ + Доганци /ДПС/ =Вечна любов между педерунгелите и *** в България! Както каза Борисов снощи тая целувка ще им държи влага още поне 6 месеца!
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Taka.... a sega koi beshe kazal, che Plevneliev niama da specheli izborite :)
139
2
 
2
 
! Отговори
До Иван преди 12 години
Ами,Доган!Не го слушат вече овцете чобанина - явно сопата му не е чак толко сурава вече!
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото не искаш да чуеш.... Още снощи по време на пресконференцията водещите европейски политици изпратиха поздравления.
137
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ок116Западни политици се изпотрепаха да поздравяват г-н Плевналиев за изборната победа.Меркел и Саркозито бяха първи разбира се.Поздравите завършвха.."и да почерпиш мушморок"!Сайта Dnes.bg ги отрзи,като водеща новина.
136
1
 
1
 
! Отговори
БУЛТРАС ПЛОВДИВ преди 12 години
Понеже някои са кандидати за мозъчни донори ще поясня отново с моя си пловдивски диалект.Българина гласува против БСП и ДПС.Ако не беше ГЕРБ щеше да ШЕРБ.Следващият вариянт е национализъм.Ляв или десен пак ще определя народа.КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ОВЦЕ НЕ Е НАКАЗУЕМО.Ще ги видим ГЕРБ като имат 100 процента властта.След де години ще ги сменим ако нени оттърва и президента ще е в опозиция.Ккакъв ви е проблема.Бог да пази България.Защото народа и не може.Между другото докога ще използвате Пло
135
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Разликата бе под 200 000 гласа........около 1. 600 000 за Калфин и 1.750 000 за Плевнелиев......електората на Доган е 600 000,гласували са от тях 20 процента.......представете си само ако наистина Доган бе подкрепил Калфин както говореше на думи.......сега той щеше да е новия президент,Доганя за 2-ри път си изигра ролята в полза на Борисов.....не подкрепи Калфин,но с думите си донесе над 300 000 гласа за Плевнелиев националистически вот......Честито отново на балъците
134
4
 
5
 
! Отговори
Поздрав ГЕРБЕРИ преди 12 години
Честит КОМУНИЗЪМ с бащицата на нацията БОРИСОВ! Вие възродихте комунизма еднолична власт и управление да са ви честити! От тук насетне нали знаете ще одите да садите картофи .
133
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вие нормални ли сте.. *** лъчезарния и усмихнат човек имате вече за президент.На фона на оня шмугльо, "Е да бяха сложили някоя чалга певица, те са още по-лъчезарни, още по-усмихнати, и най-вече типични ГЕРБерки. И чужди езици знаят също, което ги отличава от средният ГЕРБер. :)
132
2
 
3
 
! Отговори
Цар Киро преди 12 години
Отдъхнах си - изсрах се подобаващо!