Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

"Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри"
Обновена: 31 окт 2011 14:55 | 31 окт 2011 09:19,
224
Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

Още по темата

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
3
 
6
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
НовиниПлевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати 31.10.2011 09:19168 "Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри" Росен Плевнелиев. Снимка: БТА "Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд"ПИТА ЛИ БОРИСОВ ПРЕДИ ДА КАЖЕШ ТОВА Г-н ПРЕЗИДЕНТ ??
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малей, *** газ пикаят. Очаквано.
169
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Квичите ли червени *** а? хахахаа
168
3
 
7
 
! Отговори
Ивановска преди 12 години
Честит частен президент на всички промити мозъци от новата тоталитарна система. Ако беше останала някаква мисъл от турските сериали , щеше да ви светне, че не може една политическа сила да контролира всички власти в една демократична държава и сегашната ситуация е опасна. Качествата на г-н президента не ме вълнуват. Недейте да мислите. Терминал 1 и 2 пак зоват... Страшното е, че интелигентните и образовани хора гласуваха без да мислят какво ще последва за страната...Късмет на всички!
167
4
 
0
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
Поздрави имаше и от президентите на Гърция, Франция, Германия и т.н. но явно това удобно ти е убягнало.
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе Бойко дали му е разрешил да обещава?Или то май като му слушам приказките нищо не обещава.Има да са хили като ряпа и да чете написаното от ББ.
165
0
 
2
 
! Отговори
RE 63 преди 12 години
И така стотина години, а другите си отиват внезапно и стихийно и така на 7-8 години :)това е цикъла на живота....
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТО САМО С ОБЕЩАНИЯ НЕ СТАВА ТРЕБАТ И ДЕЛА А И АКЪЛ!За герберите особено последното е дефицит, *** па мое се научат по некое време!
163
5
 
8
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
И БСП си отива... бавно и неумолимо!
162
1
 
10
 
! Отговори
А можеше... преди 12 години
Понеже сме страна от *** щеше да е пълна хармония ако си бяхме избрали *** като Светльо за президент....тогава с основание химн щеше да е "Боли ме ***"
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прзидентите на Куба, Сев. Корея и Китай поздравяват Роската останалия свят мълчи странно защо.
160
1
 
5
 
! Отговори
ОБЕЩАВАМ преди 12 години
и аз му обещавам : ) Обичам и аз да обещавам
159
2
 
8
 
! Отговори
Нормален преди 12 години
Всеки нормален човек, който е гледал и двете пресконференции снощи, съвсем лесно и бързо може да си изгради представа кой е интелигентен, образован и т.н. Е, да му е честито на Плевнелиев все пак...
158
1
 
6
 
! Отговори
Чудя се, преди 12 години
като гледам,че победителят води с 165 000 гласа! А на първият тур има 230 000 недействителни бюлетини за президентския вот, дали не си бяхме избрали президент още миналата седмица!?
157
9
 
4
 
! Отговори
дедо преди 12 години
вижте, идват си и си отиват в небитието, сдс, ндсв, секви други, герб и те, остава бсп, тва е, кво ми се фалят с 4 %, спечелили, егати печалбата, ден до пладне, така ще се издънят че ви е бедна фантазията, ама народо че тегли
156
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ни стига министър председател медийна звезда, а сега и президент нон-стоп по телевизиите ще гледаме...
155
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно е да искаш , друго е да можеш... аз мисля че Плевналиев не става за тази работа която го натоварихте.
154
1
 
5
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Потърси в Гугъл: "Заснехме със скрита камера схемата за купуване на гласове за Росица Янакиева и Калфин в Перник"и ще ти стане ясно как ;)
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Педалката партия БСП с вожд Станишко - най-големия *** на България отново се надупи на *** от ДПС, но този път го отнесе и от ГЕРБ, ха, ха ,ха.
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** народ - пишман избори.