Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!

Министърът иска и закриване на Държавния резерв
Обновена: 4 ное 2011 19:14 | 4 ное 2011 19:14,
437
Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че другата седмица ще изпрати писмо до новоизбраните кметове с искания за намаляване на администрацията им с 15%.

"Ако не направите оптимизацията, която ние сме направили на централно ниво през последните години, не си губете времето да изпращате писма с разни искания, защото няма да бъдат уважени", заяви той.

"Недопустимо е в условия на криза служителите в общините да са се увеличили с 6%", отсече финансист №1.

По думите му единствените, които правят изключение, са София, Бургас и още няколко малки общини.

Още по темата

Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв.

"Това е една институция, която харчи 80-90 милиона лева годишно, а структурата е неефективна", коментира министърът. По думите му по този начин държавата ще плаща 600 заплати по-малко.

По повод недоволството на министри от бюджетите на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места", заигра се той.

Финансовият министър каза още, че повече пари за зърнопроизводителите няма, но за сметка на това пък ще бъдат отпуснати 60 милиона лева за животновъдство и растениевъдство.

Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" , представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП "Капитан Андреево".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
4
 
12
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до Civil Engineer. А защо тази сериозна оптимизация не започне от МВР?! Колко народ лапка там заплати, и защо бюджета им е най-висок?? За да се дават пари за подслушване, следене и т.н репресивни дейности, нали. Милиционреското правителство само това може. А науката, образованието - може и без тях нали. Народа да е ***, че да се управлява лесно. Мамка им *** долна!!!!
411
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изборите минаха и сега започва голямото стригане ,доене и заколение на овцете
410
2
 
11
 
! Отговори
България си отива :( преди 12 години
408.... Присъединявам се с две ръце към това което си написал !
409
10
 
7
 
! Отговори
JustSmile преди 12 години
Хихихи, чиновниците - май ви подпалиха задниците, а ? :-) А вие си мислихте, че цял живот ще си кютате така, а ? :-)
408
4
 
7
 
! Отговори
Civil Engineer преди 12 години
Трябва да се започне доста сериозна оптимизация в администрацията на всички нива.Това ще засегне много чиновници,но това е пътя към по-добро бъдеще в България.Казвам оптимизация,което не означава задължително само съкращения.
407
3
 
13
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до407 Даа, ще се сетите! Не знам как спите спокойно всички вие, които гласувахте за тея долни некадърници. Сега до 2013 ще разпродадат къде каквото могат, ще си напълнят гушите и после на изборите ще им е през к**а дали ще спечелят. А вие ще лапате мухите. Лошото е че и ние, които не подкрепихме тези продажници ще страдаме. Заради вашата глупост! Простия народ си изпира прости управници!!!
406
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки дебелогъз чиновник, изкаран от топлото му местенце и принуден най после да осъзнае как се изкарва всяка стотинка, е част от пътя на държавата ни към по добро !Дянков - поздравления !
405
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо ново под слънцетокак закриха навремето корабостроителниците, химическите заводи, циментовите заводи, селското стопанство, билниците, наскоро и булгартабак, сега железниците - просто квото е останало, като продадат и железниците за 1 лев и цъфваме у вързваме дългосрочно, то не остана отрасъл в икономиката дето да работи нормално, съде едни хотелиери, прекупвачи и внасящите *** на цял свят - сещайте се що
404
2
 
17
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Абсолютно съгласен съм ,че трябва да има оптимизация но не и затривация! По ми е смешен начина на действие ,да минат изборите и сваляме маските и глимасите. Ще се окажат прави онези които най-яростно критикуваха бокича!И аз го критикувах ,но наистина това ще се окаже най-пагубното правителство за нашата мила родина, по-лошо от онова на Жан и това на Ндсв!
403
2
 
3
 
! Отговори
презумция преди 12 години
За София това не важи!
402
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво г-н Дянков! Колко ти плаща ББ знаем, но кажи колко ти плаща Уорлик, за да затриеш България? За две години доста глупости направи, това е поредната, коя е следващата? И относно кметовете мога от първия път да позная кои ще останат без субсидии, а ти г-н мин. на фин. можеш ли да познаеш? Работни места трябват, а не съкращения и лишения. Слезте малко на земята и се огледайте без слънчеви очила и вижте тези които ви избраха как живеят, но в провинцията не в столицата.
401
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Дянков слабичко слабичко, преструктуриране при въвеждане на ясни правила и регламенти, нормативна база, това, къде го дрънкаш е с ефект на нищо.. вързваш си гащите за няколко месеца :)
400
4
 
19
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Е, сега доволи ли сте вече всички вие, окито гласувахте за ГЕРБ!? Надявам се че сте! *** се развихриха веднага след изборите, забелязвате ли как простотиите набират пълна сила. Подхванаха отново БАН, после БДЖ, сега тук четем нови изяви на вашия *** псевдофинансист. Как не разбрахте че тези са тук за да рушат. И сега, с ваша помощ взеха пълната власт и ще се вихрят на воля. Браво, евала ви правя на всички гласували за ГЕРБ.
399
3
 
26
 
! Отговори
Долу Седянков!!! преди 12 години
Ей, Седянков, брадварю, виж как ти се смеят гърците, бе, некадърник, и покрай теб и на нас, защото сме овце, цитирам обръщението на Папандреу към гърците: " Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро вместо сегашните 600-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Българите ще си останат на положението в което са и сега..."
398
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това с държавния резерв е бисер направо - не е ли чувал за европейските директиви къде какви точно количества и от какво в трябва да има в резерв във всяка страна от ЕС ? това с орязването на персонала ми прилича на замитане, кой знае какво реално е останало в нашия резерв.. неефективно би било да има персонал само ако е празен
397
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я вземи си самозакрий министерството, и без това нищо не върши, и да видиш кви икономии ще се реализират
396
3
 
11
 
! Отговори
789 преди 12 години
Абе тези *** няма ли да се сетят че да унищожава може всеки но да създава поминък не е за всеки работа Да не би да се връща Сталин-няма хора няма проблеми.Докато крадът като за последно и цяла България да изкарат на улицата пак не могат да се оправят.В страната я има я няма 2 милиона да работят -и за тях не могат да осигурят читаво заплащане-такова налудничаво и некадърно управление на времето е водило до виойни и национални катастрофи-сега ще видим.
395
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да съкращават песонала първо да си оправят процедурите. За да си направиш едно павилионче в София трябва да минеш през минимум 7-8 служби. Например търговският отдел на община Студенска работи с граждани в четвъртък от 13 - 16 часа и петък от 10 - 13 часа - е това ако не е олигофрения. Да не говорим, че ако искаш да си направиш фирма в "скапаната" Турция ОТИВАШ САМО НА ЕДНО МЕСТО И ОТ ТАМ ТИ ИЗДАВАТ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ. ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИ В БГ И ПОСЛЕ ДА СЕ СЪКРАЩАВА!
394
3
 
17
 
! Отговори
Нека бе! преди 12 години
Да се радва народът, не за друго. За 20 години администрацията е преживала не едно и две съкращения, но не само че не е намаляла, но се е увеличила. След всяко съкращение - 10% нагоре на разходите и влошаване на работата. Защо се получава така? Защото по правило се съкращава обслужващ и оперативен персонал, който се труди срещу 300 - 500 лв. Паралелно се назначават n на брой специалисти и гл. специалисти - 800 -1200 лв, откриват се и нови звена за такива. Както се казва: Честито на печелевшите
393
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След съкращенията в БДЖ , след съкдащенията в администрацията , държавния резерв , ит.н. , безработицата ще падне поне с 1-2%!Гарантирано от ГЕРБ!