Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!

Министърът иска и закриване на Държавния резерв
Обновена: 4 ное 2011 19:14 | 4 ное 2011 19:14,
437
Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че другата седмица ще изпрати писмо до новоизбраните кметове с искания за намаляване на администрацията им с 15%.

"Ако не направите оптимизацията, която ние сме направили на централно ниво през последните години, не си губете времето да изпращате писма с разни искания, защото няма да бъдат уважени", заяви той.

"Недопустимо е в условия на криза служителите в общините да са се увеличили с 6%", отсече финансист №1.

По думите му единствените, които правят изключение, са София, Бургас и още няколко малки общини.

Още по темата

Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв.

"Това е една институция, която харчи 80-90 милиона лева годишно, а структурата е неефективна", коментира министърът. По думите му по този начин държавата ще плаща 600 заплати по-малко.

По повод недоволството на министри от бюджетите на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места", заигра се той.

Финансовият министър каза още, че повече пари за зърнопроизводителите няма, но за сметка на това пък ще бъдат отпуснати 60 милиона лева за животновъдство и растениевъдство.

Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" , представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП "Капитан Андреево".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
15
 
17
 
! Отговори
НЕКА ! преди 12 години
Ако подкрепим Дянков, наистина има шанс тази *** да се превърне в държава. Бедна ви е фантазията колко безполезен чиновник има на общинска и държавна службица ! Идват в 10 на работа, в 11 пият кафета, почиват от 12 до 14 и към 16.15 вече тичат към банкомата. Защото и да гърми и да трещи, заплатките са там ! Не 15% , а 50% минимум трябва да се редуцира тази *** ! Данков, чест и почитания - дано имаш сили и смелост да изринеш този обор !
391
3
 
19
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Сега ще започнат да уволняват първо чистачките, после портиера и ще продължат в тоя ред.
390
13
 
7
 
! Отговори
жаго преди 12 години
затрива крадците, окопали се пияници и *** комунистически .... и дава път на млади неомърсени хора, от които имаме нужда . Защото първите носят само вреда
389
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народа на този *** му разрешава България да затрива,а има гадове,които го въэхваляват!
388
2
 
18
 
! Отговори
до blueskayy #375 преди 12 години
А аз ще му кажа хвала,като посегне на буджета на НС,НСО,президентство,МВР....Ти не разбираш ли,че пак отупват брашненият чувал???Че и хвала-ПФУУУ.....
387
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дидянков, най-добре финансовото министерство да закриеш, че няма нужда от теб, що не каза това пред изборите, защото не ти отърваше, хем сте страхливи, хем пък и дрисливи!!!
386
3
 
5
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
а,а ,а,какво си позволява вицето-Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" А Бойко да не е ходил да си точи ножицата него ден????
385
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с кое са отличници по кражбите ли :) защо като се маха някой крадлив гербер от институция мълчат по новинте а когато хванат такъв в провинцията и града е червен го рекламират навсякъде :) и пример приятелю -шефовете на даи витиня никой нищо не каза за тях понеже герб ги сложи :) *** работари сте по софия :)
384
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София и Бургас са отличници - те си избраха правилните хора още на първи тур.
383
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и забележете без софия и бургас :) то в софия са ни много чиновниците не по провинцията дянков , даже тия по провинцията пак нещо работа , аз имам чуството че този и бойко май накрая искат да ги биеме на това ми намерисва то бива подигравки с изтрадал народ бива ама всичко си има граници и честито на всички от администрацията кооято ще бъде съкратена и на изборите ги подкрепи :)
382
2
 
8
 
! Отговори
gtf преди 12 години
хех ...намирисва ми на поредната ПР акция, с тези ниски заплати и прогресиращо обезлюдяване нашата община се задъхва от липса на кадри...Колкото до държавния резерв, както и на всяко друго място е нужен строг държавен контрол, ама нали е по-лесно да се закрие (вероятно ако нема далавера)... г-н Дянков, рискувате да бъдете обвинен в държавна измяна, а и недай Боже да имаме нужда от резерва...
381
4
 
13
 
! Отговори
Dokoga_taka преди 12 години
Не с 15 %, ами с 99,9 % да намалим администрацията на общините. Да остане само кмет и чистачка, която да го замества докато е в отпуска, за да чисти поразиите! Колко е заплатата на администрацията в общините извън София: 500-600 лева? Всеки идва, излива си гнева върху тях, после иска те да му се усмихват и да му вършат работа. Няма как да стане това! После не опашки, ами манифестации ще има, за да си получи човек един документ от общината! Нарочно се настройват хората срещу администрацията, за да е пълен хаосът в държавата, на принципа "Вуте да е зле!". Докога ще ни настройват едни срещу други, за да замазват положението в държавата? И все администрацията е виновна, няма работеща икономика, има мутри, но тях като не можем да ги съкратим, съкращаваме хората, които не се оплакват много-много и колко спестяваме от това? Просто получаваме поредната мачкана професия, която отгоре искат само да си трае, да покрива всички далавери, за да не я съкратят и нея! Така се прави, защото е по-лесно, отколкото да се мисли как да се оправи икономиката, тя май трябва да се съживява вече, че е късно за оправяне, понеже умря и да се действа за да се намалят далаверите!
380
10
 
13
 
! Отговори
long john преди 12 години
Дянков е кофти, но тук е прав! Тази мързелива чиновническа пасмина ни изяжда данъците. Време е да бъде натирена на улицата, т. е. на свободния пазар на труда. Да ги видим тогава колко са ербап - колко са работливи и колко могат като трябва да се оправят с всичко сами, а не да чакат потривайки топли баджаци в уютното кабинетче (чийто сметка за климатик държавата плаща, т. е. НИЕ) в сладка полудрямка по цялработен ден. Накрая като опреш до тях - гледат те на кръв що си им нарушил спокойствито! :(
379
3
 
9
 
! Отговори
РОБИН ХУД преди 12 години
и да ви светна защото някои се чудят защо Дянков е станал министър а не си естоял у св банка. Аки защото като върши услуги на едрия капитал/на наистина империалистки едрия, чудовищно едрия капитал/ те му връщат услугата в кеш в сметка на каймановите острови например! Толкова е просто. Има "добри" богаташи-Бъфет,Сорос които давт пари за наука, учение,здравеоп и пр. в добра насока, но има и "лоши" Богаташи като братя Кок, които финансират фондации подкрепящи плоския данък, липсата на синдикати ипр
378
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марш от България бе тъпо поамериканчено *** !!! Бягай до като е време , че след две години и американските тюлени не могат да те отърват !
377
2
 
2
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
davai smelo dqnkov .razkaji im igrata na plahovete pisary6ki .malkata ni darjavica e zadrastena sas slyjbi i slyjbi4ki za na6i i va6i .na balgaria i trqbva proizvodstvo i zdrava rabota .kmetstvata v bg sa okypirani ot tezi kancelarni plahove .v karlovskoto kmetstvo e palno s petlqrki,koito po cql den krastosvat po centara prez rabotno vreme .tova vse nqkoga trabva da spre .smelo dqnkov ,posle se prehvarli v y4ili6ata .i tam ima dosta martvi dy6i .
376
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криза има , но мозъчната недостатъчност на управляващите и конкретно на този треторазряден счетоводител , достигат чудовищни и пагубни за всички нас размери ! Могат ли да кажат , какво направиха за разкриване на нови работни места и борба със сивата икономика ? Защо всеки втори пуши цигари контрабанда ? Защо според Дянков вече няколко пъти излизаме от кризата , а положението вместо да се влошава става безнадеждно ? И нали щеше да си ходи , ако до година и половина не се справи ?
375
6
 
11
 
! Отговори
РОБИН ХУД преди 12 години
Има сеч на служители/хора/майки и бащи чийто деца няма да получат коледни подаръци, някои са болни със стари родители и т.н. но това е дивашкия капитализъм внесен от англосаксонския свят и присъден в РБ. И българите нали са прости ПРОСТИ и глупави, повярваха. Повярваха че хубаво ги чака и лапнаха куката. Та има сеч на живи хора, защото дами/господа НЯМА ПАРИ. Няма пари защото НЯМА ПРИХОДИ държавата,защото ДАНЪЦИТЕ НА БОГАТИТЕ СА НИЩОЖНО НИСКИ В ***!! Ведна от най-бедните стр-ни имаПЛОСЪК
374
4
 
3
 
! Отговори
???? преди 12 години
И кво му е положителното бе ***?
373
2
 
8
 
! Отговори
Демагог преди 12 години
Да си намали заплатата и той е държавен чиновник , КРИЗА ИМА _ КРИЗА НЯМА