ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира

"Лъжа е твърдението, че не се вдигат данъци, пипа се и ДДС"
Обновена: 11 ное 2011 13:54 | 11 ное 2011 10:43,
215
ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира
Снимка: impactpressgroup

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.

"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Още по темата

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
1
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
Румене ти ли си ?
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докато се дърлите на тема кой какъв е, дали комунист или демоктюрат, дебилчето Дянков тотално ще ни вкара всички в тинята и ще си иде в америката
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126, Ще има паметници защото е толкова влюбен в себе си, че сам ще си ги поръча. После народът ще ходи да пикае върху тях.
128
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ЩЕ ревете за Костов "- за какво да ревем бе????? за това че без да му мигне окото за народа "разпродаде"- всичко което му пренадлежеше ?знаеш ли аз бях от тези дето много му вярваха и ходех на митинги с надеждата-че комунизма наистина ще си отиде-но той просто предаде и опорочи синята идея. Той предаде хората които вярваха в демокрацията .
127
2
 
1
 
! Отговори
131 преди 12 години
Както отиват нещата работата става като при Костов. Де(И)мек ще яде махалката. Още две години.........
126
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един ден на Бойко и неговата дружина ще има паметници на културата из цяла България от целия народ и ще влезе в историята като най славния премиер запомнете това добре хайде че ми писна от комунонанисти тука
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди изборите: Няма да вдигаме тока, газа, акцизите, догодина ще вдигнем пенсиите.... След изборите: по-скъп ток, по-скъп газ, по-скъпи горива, а пенсиите най-рано 2013та. Вдига се стажа за пенсия. След 2 години - пак за ГЕРБ - явно ви харесва да ви *** милиционери (щото малко ви шибаха 1945-1990)....
124
1
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
118, ББ за България е едно недоносено копие на Тодор Живков. Само простотията му я взел. Ако има грам мозък в главата ще послуша Костов - най-успешният Премиер на прехода.От милиционер политик не става. Както и от доносник честен човек. ГЕРБ е фрашкан с доносници на ДС.
123
0
 
6
 
! Отговори
109 до 113 преди 12 години
Не гербопедалче, не смятам че някои управник трябва да ми дава на готово! Но смятам че управниците трябва да водят политика която да стимулира производство и потребление, за да могат тези на които им се работи да упражняват професиите си! А когато има работа за всички има и растеж на заплати - всеки търси да привлече кадърни хора и е готов да плаща! А сега - ако кажеш че напускаш - на два банкета те канят - шефа ти и тоя дето ще дойде на твое място защото реалната безработица минава 20%
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
номенклатурата и червените гестаповци конвентираха властта си в икономическа и безнаказано продължават да управляват.
121
1
 
9
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Къде е растежа бе пъпеш? *** и застани на някое капанче на магистралата и брои ТИРовете и Камионите с български номера... чепец - няма ли движение на товарни коли и товарни влакове - НЯМА ИКОНОМИКА - няма производство, няма търговия!
120
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ревете за Костов
119
0
 
6
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Виж средна заплата в България, средна пенсия, БВП, външен дълг, вътрешен дълг, безработица (реална - включи към офциалната и хората които се водеха на работа но не получаваха заплати) преди него и след него. Виж какво прие, и какво остави по тези показатели
118
18
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Борисов е Българския Вацлав Хавел !. Който в толкова незапомнена световна криза запази финансовата стабилност на населението и не намали доходите ни !. Икономиката регистрира растеж,докато останалите Европейски страни са в рецесия. Герб спаси България !
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че какво лошо има да се вдига тока мен кво ме боли фара като не ти стигат парите хващай се и работи писна ми да ти повтарям не може да лежиш като някой грък на гърба на данъкоплатеца мързеливецо.
116
0
 
8
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Справка на в ЦИК показва че 94,5% от жителите на Столипиново са подкрепили Росен Плевнелиев! Официалния източник е ЦИК, а НЕ социологическите агенции защото при тях които плаща той поръчва резултатите! И удостоверение че е избран даден кандидат също го дава ЦИК, а не социолог. Така че ти си заври социологическите проучвания някъде!
115
1
 
4
 
! Отговори
от 104 до 110 преди 12 години
Ами казаха ми-***-то има и такива. 30 лв е най-евтината тарифа. Стигали са и до 200 лв.За Кирчо Йорданов и ГЕРБ са гласували. А в Девня-там е било голям купон!А на соц.агенции кой верва вече?95% гласували в махалите на ВАРНА-познайте за кой!Голяма манипулация ще да е . . . . .
114
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 12 години
Кое е икономическото решение на Костов, което го прави голям икономист? Припомненте ми, моля! Само едно, не повече!!!!
113
0
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Хващай се работи и ще имаш ако мислиш че някой министър депутат или президент ще дойде да те храни в грешка си и то голяма.
112
0
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Ти да нямаш карта за намаление - да не плащаш увеличения ток, по-скъпия газ, по високите акцизи за горивата - сигурно не пътуваш, това което си купуваш не ползва транспорт... На фона на обещанията че няма да има нови повишения на цени на енергоносители през пролетта - какво стана - Цървула се отмята от думите си че няма да има повишение на цените, Пицата се отмята от ПОДПИСА си че ще има увеличение на субсидиите, Аню се отмята че ще има бонуси за армията.... Това ако не е **ване с народа....