ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира

"Лъжа е твърдението, че не се вдигат данъци, пипа се и ДДС"
Обновена: 11 ное 2011 13:54 | 11 ное 2011 10:43,
215
ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира
Снимка: impactpressgroup

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.

"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Още по темата

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 22 г. Бойко е първия министър председадел-БЪЛГАРИН.До сега бяха или евреи или роми.
150
0
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ДО 142 МНОГО ТОЧНО ИЗКАЗВАНЕ НА ДЖЕЙМС ПАРДЮ
149
7
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Омръзнаха ми тези шикалкавения - видите ли няма да подкрепим бюджета, но с различни аргументи от БСП и ДПС! Абе Костов - има една истина бе - управлението или е добро, или не! Какво ме интересува мен дали БСП или СДС или не знам кой си го казва, когато е истина! От такива гимнастики в тъпата ви политика и от тези пребоядисвания на другите избори дори и в парламента няма да сте! То затова въртите очи навсякъде и си кютате, защото много добре го знаете! Искаме политици, които да работят за нас!
148
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов да ходи да си брои откраднатите милиони и да си играе с внуците. Да остави българите да се възстановяват от тежките щети които им нанесе и да се церят от разложението на корупцията и мафията които на натресе.Аман от крадливи лъжци като него!!!
147
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е минало-бешело!Да си беше запазил съветите за себе си докато беше на власт и да беше направил нещо смислено и полезно за хората! Сега нямаше да е в това положение, но той предпочете нагло да КРАДЕ и сега вече никой не му вярва освен разлагащия се придатък от корумпирани фирмички от приближения му кръг. Бивш във всяко едно отношение. Човек с качества, но крадлив и ЛЪЖЕЦ, който пропиля шанса на съдбата. Политически труп откъдето и да го погледнеш, мдааааа!!!!Така е по-добре за България
146
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственото хубаво, радващо очите нещо, създадено от Костов, беше и е това, че като министър на финансиите беше напълнил министерството с много красиви жени с къси поли.
145
0
 
5
 
! Отговори
съгласен! преди 12 години
"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза"
144
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след всичко каквото направи Костов аз се чудя как още има хора които му вярват!?!
143
0
 
15
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СА РОЖБА НА КОМУНИЗМА И ДВАМАТА СА РАБОТИЛИ В АПАРАТА НА ДЬРЖАВНА СИГУРНОСТ СЕГА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ДЕМОКРАТИ НО МЕТОДИТЕ ИМ СА КАТО НА КОМУНИСТИ РАНО ИУЛИ КЬСНО ЩЕ ИМА ВЬЗМЕЗДИЕ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЬПНИЦИ
142
0
 
5
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
По бай Тошово време беше държавен капитализъм сега е частен това е разликата като има хора в частния сектор има и данъци като има и производство има търговия и износ и така нататък сега няма нищо щото за 20 години се продаваше само и с парите изникноха хотели и молове.
141
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135 -държавата си беше ликвидирана преди Дянков .Той само се опитва да я възтанови в момент на тотална световна криза!
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ рекетират бизнеса.ДОКАЗАНО.Резултата е налице-нема пари в бюджета . . . . Бюджета го пълни бизнеса. Пък гласувайте за кръжочници като Дянков и Зеленчука
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми той 10то ноемврийския преврат беше подготвен и осъществен от руското КГБ. Ако беше останал на власт бай ти Тоша до сега да бяхме станали развита европейска държава. Ако гледахте документалния филм вчера германците свидетелстваха че бай Тошо е искал да въведе капитализъм в БГ и да влезем в Европа още преди перестройката на Горбачов. За това и Горбачов го е свалил.
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо в статиите си наричате Костов "Командира", а Бойко Борисов не наричате "Тиквата", "Боко" или "Бат Бойко" ?"ха ха ха
137
1
 
6
 
! Отговори
вярно е преди 12 години
На миналите избори хората бяха принудени да избират между БСП и БКП. Това малко хора го видяха - БКП се представлява от бодигарда на Живков и Цветанов син на шофьора на дългогодишния шеф на ДС Шопов, това че се наричат ГЕРБ е същото като другата кандидат президентка, която беше евродепутат, но пък и бивша снаха на Пръмов - министър на Живков. Нормалните хора или ги погребаха или ги изгониха, остава ни да правим перестройка с Костов или с пишман интелектуалците на БСП. Страшно!
136
4
 
0
 
! Отговори
до 132 червения педа преди 12 години
Ти как искаш да е 800 000 в частния секгор 1,7 в държавния ко направи така кой е направил здравната реформа да речем искате всички да живете като гърците на държавни служби ама няма 20 години грабиха сега ГЕРБ за 2год не могат да върнат ограбеното поне не още има време.
135
1
 
4
 
! Отговори
137 преди 12 години
Не знам на кого ще издигате паметници, но аз смятам да предложа на директора на ЦРУ да награди н-к на финансова служба г-н Дянков за особенни заслуги към Управлението и затова че е успял да ликвидира една Държава (България) без да използва оръжие или някаква друга по-специална сила, а единствено своя гениален МОЗЪК. Също така да му изплащат пожизнена пенсия.
134
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126 - и аз така мисля-че Борисов ще влезне в историята и има защо - деен -загрижен -информиран за всичко каквото се случва в тази държава.Такива хора не се срещат много.
133
8
 
0
 
! Отговори
?! преди 12 години
Какъв командир е тоя *** бе?!
132
1
 
9
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Гербопедал, аз си плащам тока, осигурявам се на максималния осигурителен праг, за разлика от прошлеците които вярват че Европа е в криза, а само ние не и дадоха цялата власт в ръцете на един *** - всеки месец поне 4 дена съм в Гърция или Италия - ако тяхното е криза, нашето е все едно метеорит ни е ударил, или Козлодуй е гръмнал (недай боже). А тока ни е по-скъп от тяхния, газа ни е по-скъп, безработицата ни е по-висока, здравеопазването ни е никакво! Нищо че те са в криза, а ние не сме!