Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов

Ако НС наложи мораториум, правителството ще се съобрази
Обновена: 18 ное 2011 16:15 | 18 ное 2011 15:50, Красимир Ангелов
278
Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов
Снимка: БТА

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
4
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Като цена на добиване е по скъп, само че крайната цена зависи от търговската надценка на едното и другото, към момента природния газ които получаваме е над два пъти по скъп от същия газ за Германия като цена на ГазПром. Но в никакъв случай не съм съгласен да се жертва най-плодородната почва в България за добив на газ, колкото и да са безопасни технологиите - защита от фактора "бай ***" няма!
214
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Кой накара Румен Овчата глава да анексира и преподписва след като Бакърджиев беше подписал до 2025-35година???След като Румен Овчата глава анексира и подписа нов договор , който срока му изтичаше по време на правителството на ГЕРБ!!!Конюктурни пазарни и обективни причини наложиха пак да свеждаме главица пред Газпром!!!
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-малкият ни проблем е че пускаме по земите си една толкова компрометирана по света компания като Шеврон. И понеже имат много мръсни пари , ще си платят на депутати , министри и най-вече на медиите. Дотолкова,че ще ни накарат да повярваме,че това е единственото ни спасение.
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не на шистовия газ ,а примиера ако е излъгал и договора е подписан незабавна оставка.Забрана както стана с гмо иначе протести.
211
0
 
5
 
! Отговори
за 211 преди 12 години
Шистовия газ е по-скъп от конвенционалния винаги! Защото хилядите тонове вредни химикали струват пари, а също и транспорта им до сондите.
210
1
 
9
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
Василев, да ти напомня че последния договор с Русия го подписа Бойко Борисов миналата година, като обеща че от догодина(тоест тази година) цената ще намалее с поне 5%. Какво стана, Василев, защо Румен Овачров загроби България със скъп газ, а Борисов подписа такъв договор че цената на Овчаров се повиши с 5% (Справка - цената на природния газ се повишава с 5%според решение на ДКЕВР) И защо Борисов излъга че цената ще намалява, ще се радвам да отговориш!
209
0
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Лакома София , страна затрива , значи крадеш ми нивите и ми отнемаш живота , но после искаш да ти пазя миризливия и крадлив *** *** , е няма да стане , набий си го в канчето тарикатль .
208
2
 
7
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
Така е, цената ще е по ниска от тази на блядския газ, но рисковете за природата са много големи, освен това САЩ шистов газ се добива в райони където почвите са неподходящи за земеделие.
207
12
 
1
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Гладни,боси и мързеливи!!!Плащат един от най-скъпият газ в света!!!Имат само една тръба на румънската граница!!!Руснаците ги доят както си искат!!!Имат най-енергоемката икономика в целият ЕС!!!Предатели като Румен Овчата глава анексираха и преподписаха заробващи договори с Русия за десетилетия напред!!!Айде , айде отивайте да си пиете хапчетата!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който иска шистов газ да ходи в Полша. Явно там не им дреме за природата, а само за водката.
205
0
 
3
 
! Отговори
за 206 преди 12 години
хахахахахаха и като се събуди краката ти бяха отвити хахахахаха, внимавай ей, лъжеш повече от вожда, а той не обича така
204
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
205,вземи си хапчетата щото имаш халюцинации
203
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поляците разработваш своите находища на пистов газ и очакват цената да е по-ниска от вносния газ, но тука има ултра-интелигенти дето не вярват това да стане.
202
2
 
8
 
! Отговори
за 200 преди 12 години
А на теб кой ти плаща за да рекламираш тази убийствена технология? Шеврон ли?
201
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
203,хайде че е време за да лижеш подметките на газпромаджиите
200
0
 
1
 
! Отговори
за 201 преди 12 години
Казах ти да ходиш да пърдиш под юргана, нямаш ниво за темата. Стига си спамил.
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шистов газ:Плащаме за скъпи вредни химикали!Плащаме скъп газ!Плащаме за замърсена природа глоби!Плащаме, плащаме, плащаме, плащаме... заради няколко продажника.
198
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
199,научи езика на Левски предателю!
197
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я кажете газпром добре ли плаща да драскате?
196
2
 
1
 
! Отговори
за 198 преди 12 години
Отговорих ти, обаче като нямаш ниво, проблема си е твой. *** да пърдиш под юргана, темата не е за теб.