Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов

Ако НС наложи мораториум, правителството ще се съобрази
Обновена: 18 ное 2011 16:15 | 18 ное 2011 15:50, Красимир Ангелов
278
Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов
Снимка: БТА

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koito ima РПГ-7 da go vzima i po mashinite na Shevron
254
0
 
8
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕР преди 12 години
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТРЕШИ:1. Дава разрешение на Шеврон България Експлорейшън енд Продъкшън ЕООД, със седалище и адрес на управление: София, бул. Цар Освободител 10, ЕИК 201234474, да извърши за своя сметка и на свой риск търсене и проучване на нефт и природен газ в площ Блок 1 Нови Пазар, разположена на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, с размер 4398 кв. км, с координати на точките от 1 до 12 съгласно приложението
253
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не няма да е само с камъни тоя път ,особено натровят ли Добруджа спасение няма на нито един континет.
252
0
 
30
 
! Отговори
! преди 12 години
Ако допуснат да се проучва за газ да ги изгоним с камъни от парламента.Шеврон нямат работа тук.Тая земя е наша и нас ни касае какво се случва с нея.Ако допуснем да отровят земята ни бъдещите поколения няма да ни простят , че не сме направили нищо.
251
0
 
14
 
! Отговори
Историк преди 12 години
С риск да бъда банат,ето на вниманието на журналистите от ДНЕС.БГ следната информация,в която става ясно ,че Министър председателя лъже:dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=52757Препратката е към държавен вестник.
250
2
 
28
 
! Отговори
Аз гласувах за вас преди 12 години
Лелееее циркове ... следващите поколения ли ? Не само ще унищожите природата и живота на хората , живеещи наблизо (справка филма Gasland) , но и никакви поколения няма да видят стотинка всичко е както винаги да си напълните гушките , процеса на проучване е същия като този на добив , има извънредна опасност да се замърси околната среда. Как това е полезно за националните интереси ? Добива на шистов гас е забранен в няколко щата , а фирмата Шеврон е осъдена и е изплатила на Еквадор 8млрд долара , за щетите нанесла на природата и населението в районите, в които е действала. Във филма Gasland ще видите как се пали вода от чешма със запалка и как се разболяват хора от рак в името на обогатяването на някои.
249
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо комуненцатаболят ли ви още дупенцатаа сърбят ли ви, ако ли даидете пак при Доган ага!С по-здрав поздрав ваш Мустафа ***!При желание ще ви *** на бял чаршаф и ще останете предоволнинищо че дупенцата вище са малко болнино бързо ще ви минеи ще бъдете щастливи а коментарите ви още по-дръгливи!Червени свраки кресливи!
248
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Много знае Репата кво е подписвал той и за АЕЦ не беше подписвал пък какво излезе!Моля хора помогнете някой ако може да го научи да чете тоя за да не стават недоразумения
247
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 228/Василев/Те газ ще добиват пич а не нефт.И още нещо дано на теб ти просветне,че твоето парно не е по-важно от здравето на децата ни.Знаеш ли за колко време се е образувала почвата,знаеш ли колко ценна е плодородната почва....знаеш ли какво е Добдуджа?!Ти може и да не знаеш ама аз знам щото съм агроном.Шистовия ад който се готви е прелюдия за глад и мор за българите живеещи там.На тях им обясни че разбираш ли те трябва да пият отровена вода заради твоето парно.
246
1
 
34
 
! Отговори
Вода преди 12 години
Водата ще бъде натровена!!!!!! Това го е казала и Ванга. Преди години се чудих как ще стане това.....НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ПОЧВИТЕ И ВОДАТА !!!!!!!
245
1
 
24
 
! Отговори
Съдята преди 12 години
Ако стане като златото,хич да не почват.Да печелим под 1%.Престъпление.За нас ще останат огризките.
244
1
 
31
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Още нещо,бъдете сигурни българи,че тези милиарди ще стигнат до вас(колкото и възраста за пенсия ще се вдигне от 2021г).И не се съмнявайте Борисов е мъж на място,досега каквото е казал все го е свършил и никога не е променил свое решение.За да вие по-лесно правете като мен,всичко което ви кажат го разбирайте наобратно.Например:идва светло бъдеще,демек дупе да ни е яко,падат горивата-демек се вдигат,Финансово сме стабилни-демек нямаме 1 лев,добива е безопасен-демек много е опасен.Доказано работи.
243
0
 
3
 
! Отговори
ГМО преди 12 години
Първо до раменете а ,че нямало рамене после ще го разбереш.
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национално отговорен е, ама друг път.
241
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли да повярваме "че диверсификацията на страната е изключително важна"?? Да..., ама с шистовия газ със сигурност ще имаме вертикална диверсификация връщане в предходни фази на развитие.
240
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом са се засилили насам да проучват Шеврон, значи ни мислят за по голяма бананова република от Еквадор.
239
1
 
0
 
! Отговори
Съдята преди 12 години
Кому хея търсят.
238
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Божееее! Този твърди, че бил национално отговорен:) Господи какво доживях!:)
237
0
 
36
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Ще дойдат ШЕВРОН след 10години ще си отидат,нали не е вечна газта в добруджа.Ми после?Ни газ ,ни пшеница,ни вода.ни почва след тях.Овцете дето останат,опаааа обърках се българите дето останат там да живеят да го ду.ат.И ще го ду.ат 100% ако теч почнат да дупчат,това е доказано.Ама нали ще имаме диверсификация,много важно,че хляб няма да има(то до тогава ще сме се научили да ръпаме магистрали).Нека другите си вадят газ,пък ние да им даваме пшеница,да ама и те не искат да копаят...
236
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Катигорично съм ПРОТИВ сделката ШЕВРОН. Когато докажат, че технологиите им на проучване са безопасни за околната среда може и да си преосмисля становището, но надали. Това е алчен Американски холдинг, който се интересува само от балите "в зелено", върху които спи. България не е опитно поле, а българите лабораторни мишки.Всички точки са ПРОТИВ проучването на Шеврон и то ,забележете, в житницата на България. Водата, която ще източат оттам е златото на земята.Евтини сте на брашно, а скъпи на трици