Само сопата може да спре кабинета!

БСП призова симпатизантите си да протестират
22 ное 2011 18:15,
414
Само сопата може да спре кабинета!
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля да внесе искане до Конституционния съд по казуса с вдигането на пенсионната възраст. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„В България имаме едно лъжливо правителство, което веднага след изборите показа реалните си намерения“, смята лидерът на социалистите.

Според него "това правителство разбира само от натиск и само със сопа може да бъде спряно". В тази връзка той призова всички симпатизанти на БСП да се включат в започващите социални протести.

„До преди една година Бойко Борисов ни обясни, че тяхната пенсионна реформа е най-добрата, а сега вдигат самоволно пенсионната възраст и това е напълно неприемливо, защото хората все по-малко ще си плащат осигуровките“, смята Сергей Станишев.

Не искаме да яхаме вълната за свои политически интереси, но виждаме всички аргументи, добави лидерът на БСП. Имаме правителство, което лъже ежедневно и отказва да води диалог във всеки един сектор, в т.ч. с партньор, определен законодателно, какъвто са синдикатите, отбеляза Станишев.

От БСП предлагат с цел увеличаване на приходите в пенсионната система да се вдигане на максималния осигурителен праг до 2700 лв., а от април догодина и до 2900 лв.

Още по темата

Това, според тях ще донесе 100 млн. лв. и повече допълнителни приходи в системата на обществено осигуряване и около 32 млн. лв. допълнителни за НЗОК.

От левицата смятат, че е необходимо и от 2012 да се увеличи осигурителната вноска за Фонд пенсии с 1,2 процентни пункта и увеличаване на 2 на сто от 1 на сто размера на осигурителната вноска за Фонд безработица.

„Ние смятаме, че хората с по-високи доходи трябва да плащат по-високи осигуровки. Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски“, мотивира се Станишев.

По думите му БСП от самото начало се заявила като ясна опозиция и се противопоставила на намеренията за вдигане на пенсионната възраст.

„Сега ние ще се противопоставим с всички средства на това - правителството да пробута това увеличаване на пенсионната възраст“, закани се Станишев.

Според него реформите в БДЖ са необходими, но трябва да бъдат дългосрочни, структурирани и в диалог с работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
18
 
20
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Ей Станишка,тя на Бойко сопата те оправи не мислиш ли.А още по-хубаво е, че ще продължава да те оправя изотзадзе....*** съветски
383
2
 
6
 
! Отговори
do 382 преди 12 години
Ako си вземеш ЕРД и Нефтохим - ще трябва да върнеш всичко платено за тях + всичко инвестирано в тях - тогава ще имаме такъв дълг че ще завиждаме на Гърция от сърце! Отделно че ако плащаш същите цени - нищо няма да ти е по-добре, а ако свалиш цените (до "народни") - предприятията пак ще тръгнат към фалит и пак ще ги продаваш на безценица! Между впрочем и някои хора мислеха така и през 1946та - че национализараме икономиката и ще печели държавата... 1962 видяхме колко спечели, 1989 - съвсем :)
382
18
 
15
 
! Отговори
РОБИН ХУД преди 12 години
Подкрепям протестите с/у правителството и делата му. Вън корумпирания капитализъм от РБ. Вън десните от властта. Жалко че левицата ни е толкова жалка. Жалко че Лидера на левицата е ***. Искаме демокрация и в левицата и в РБ, а не поликрация каквито имаме сега. Жалко е че под управлението на БСП се въведе плосък данък в РБ. Това не е моята левица, но ще пласувам ляво докрая на всички избори. Борисов и протежатата му са продажници и немислят за народа си и как той живее.За себеси мислят повече
381
2
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТдо386 преди 12 години
жалко , че не знаеш какво е "fashinni"(сноп пръчки) някой си мисли само за политика - споделям мнение , не въртя политика :) харесва ми да бъда пръчка от този сноп :)
380
4
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
DO 385SLED MNOGO I MNOGO GODINIWSEOBHVATNI I PODROBNIIZSLEDVANIQ,NE E OTKRITAABSOLIUTNO MIKAKVA RAZLIKAMEJDU KOMUNIZMA I FA6IZMA.A RAZLIKATA MEJDU PROTIVOPOLOJNITESISTEMI,KAPITALIZAM I KOMUNIZAM E,4EPRI KAPITALIZMA IMAME EKSPLOATACIQ NA4OVEK OT 4OVEKA,DOKATO PRI KOMUNIZMATAKMO OBRATNOTO...ILI NASHVA6TA6...
379
9
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
не съм комунист но , мнението ми съвпада с изложеното горе
378
4
 
7
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
MOMKO SEREGEI4O,DOVOLEN SI NA BO4KATA OT SOPATA,KAJI SI.WSE OKOLO NEQ SE NAVARTA6...NQMA6 TARPENIE DA I SE NAS(L)ADI6ZA PARLAMENTARNITE.DE MALKO,KATOMAJ,POZADRAJ DE I TOVA 6TE STANE...
377
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
381....той е за Чифутландия,не за Русия.Хамстера е евреин.
376
5
 
23
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Ако си вземем Нефтохима от рашките, бием дуспа на ЕРД и ако имаме ефективен съд ,който да ни върне ограбеното от кумОнанистите последните 22 години ще сме по - богати от средно развита европейска страна............Хамстера е прав - сопа трябва, но трябва да започнем от тях на посерано
375
11
 
23
 
! Отговори
БСП БСП преди 12 години
Българо *** *** = БСП, марш в родината си бе , поплювко !
374
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Концерта на Пайнер,свърши и куманазите,се върнаха да плюят по Бойко.
373
1
 
11
 
! Отговори
Форекс преди 12 години
Докато куцо и сакато се смята за способно да разбира и съответно да дава съвети с лекота, а в същото време не си помръдва пръста - така ще е! Така ще е и докато всеки трети активно коментиращ пише ефтино с Ф,незнайно защо. Надали е необходимо да споделям, че в точно определени случаи се поставя запетая. От манталитета си никой не може да избяга, дами и господа. Сега може да влезе Азис.
372
6
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
"...SOPATA..."I KADE DA TI Q POSTAVQT "SOPATA"MOMKO SEREGEI4O,ZA DA SPRE6 DA SMARDI6?...
371
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ТЕБЕ САМО ИСТИНСКИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, КОИТО НЕ Е СВЪРЗАН С БСП МОЖЕ ДА ТЕ ВКАРА ТАМ КЪДЕТО ТИ Е МЯСТОТО ЗАЕДНО С ДОГАН!!!!!
370
3
 
3
 
! Отговори
do 372 преди 12 години
ЩЕ ГО КАЖА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ТЕ НЕИСКАТ БГ ДА ЗИМАТ ДОБРИ ПАРИ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЕ ВИЖДАТ КАКТО Е ПОЛОЖЕНИЕТО АКО СИ НА ТЯХНО МЯСТО НЯМА ДА ИЗДЪРЖИШ И 1 ЧАС СИГУРНО НО ТОЛКОВА ПАРИ ИМА В ДЪРЖАВАТА ОТ КЪДЕ ДА ИСКАРАТ ПОВЕЧЕ КАТО НЯМА КАЖИ МИ УМНИКО КАТО ВИЖДАШ ДА ЗАТЕГНАЛИ И МИТНИЦИ И ДАНЪЦИ НА МАХ *** ЕВРОПА И ТЯ Е В КРИЗА Е ТЕ В КРИЗА ЛИ СА И НИЕ СМЕ В КРИЗА ЗАЩОТО ВСИЧКИ В ЕС СА НАВЪРЗАНИ КАТО ВАГОНИ
369
4
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
"NARODA"SI IZKA KOMUNIZAMZASLUJAVA SI GO,NOZA6TO DA STRADAT HORATA ZARADI TOVA!?...
368
5
 
12
 
! Отговори
HAPO преди 12 години
Борисов ,Дянков и всички депутати, да се откажат един месец от парите си и да видят, дали ще успеят, да си платят ,ток, вода, парно, телефон,транспорт, телевизия, сметки за вход,ЛЕКАРСТВА и да видим дали ще им остане за храна изобщо. Ние не живеем, ние вегетираме!
367
2
 
8
 
! Отговори
човек преди 12 години
така е , на някои хора и след сто години за битието им ще бъдат виновни комунистите , ако и герб да управлява точно като правоверна комунистическа партия . на крив герб , станишев му е все виновен . ще излезе , че герб досега нищо не е направила , щото една грешка не си признаха .
366
4
 
1
 
! Отговори
360 преди 12 години
колко лесно се поддаваш на внушения. Какво като е негова власта да си репресиран нещо или да те мачка някой бг полицайте имат най - малко права ако искаш да знаеш. Как може да има толкова глупав народ е да се подава на такива ефтини манипумации преди и у бсп-то беше всичката власт и у костов, само че сега тия ги е страх защото им знае всички далавери. *** тия сега им е сечено защото те си вкарваха и съдии и прокурори и така до сега да са се правили конкурси за тия работи всичко ставаше мой човек
365
2
 
7
 
! Отговори
360 преди 12 години
много добре знаеш че трябва да се направи това. преди давахте на *** пенсии сега няма пари. точно ти си виновен *** такова не бойко защото тй ви сърба попарата сега не мога да ви гледам сега разбирам какво сте ни сторили долни /.,./....,