Само сопата може да спре кабинета!

БСП призова симпатизантите си да протестират
22 ное 2011 18:15,
414
Само сопата може да спре кабинета!
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля да внесе искане до Конституционния съд по казуса с вдигането на пенсионната възраст. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„В България имаме едно лъжливо правителство, което веднага след изборите показа реалните си намерения“, смята лидерът на социалистите.

Според него "това правителство разбира само от натиск и само със сопа може да бъде спряно". В тази връзка той призова всички симпатизанти на БСП да се включат в започващите социални протести.

„До преди една година Бойко Борисов ни обясни, че тяхната пенсионна реформа е най-добрата, а сега вдигат самоволно пенсионната възраст и това е напълно неприемливо, защото хората все по-малко ще си плащат осигуровките“, смята Сергей Станишев.

Не искаме да яхаме вълната за свои политически интереси, но виждаме всички аргументи, добави лидерът на БСП. Имаме правителство, което лъже ежедневно и отказва да води диалог във всеки един сектор, в т.ч. с партньор, определен законодателно, какъвто са синдикатите, отбеляза Станишев.

От БСП предлагат с цел увеличаване на приходите в пенсионната система да се вдигане на максималния осигурителен праг до 2700 лв., а от април догодина и до 2900 лв.

Още по темата

Това, според тях ще донесе 100 млн. лв. и повече допълнителни приходи в системата на обществено осигуряване и около 32 млн. лв. допълнителни за НЗОК.

От левицата смятат, че е необходимо и от 2012 да се увеличи осигурителната вноска за Фонд пенсии с 1,2 процентни пункта и увеличаване на 2 на сто от 1 на сто размера на осигурителната вноска за Фонд безработица.

„Ние смятаме, че хората с по-високи доходи трябва да плащат по-високи осигуровки. Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски“, мотивира се Станишев.

По думите му БСП от самото начало се заявила като ясна опозиция и се противопоставила на намеренията за вдигане на пенсионната възраст.

„Сега ние ще се противопоставим с всички средства на това - правителството да пробута това увеличаване на пенсионната възраст“, закани се Станишев.

Според него реформите в БДЖ са необходими, но трябва да бъдат дългосрочни, структурирани и в диалог с работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
341 написа: И още нещо:преди промените в БКП членуваха почти един милион,непосредствено след това партията напуснаха 900000.Разбра ли сега,колко са *** внушенията ти. Ти сега да не искаш да кажеш че членовете на БКП не са комунисти? По тая логика и Станишев не е комунист :))))))
343
2
 
2
 
! Отговори
до 345 преди 12 години
Много те моля да поясниш и да се обосновеш.За сега сядай,слаб и си научи урока.
342
5
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Аз, а и много други още не сме забравил зимата на 1997. Станишев няма основание да е сигурен, че ако хората излязат на улицата няма да започнат първо с бесене на "другарите" , а това определено би било едно добро начало.
341
5
 
3
 
! Отговори
до 342 преди 12 години
Толкова много думи,а е трябвало само да кажеш ...*** СЪМ !
340
5
 
7
 
! Отговори
Мутрата преди 12 години
Да живее Тиквата,Пожарникарят генерал,Ленторезко,Магистрал,Буда Слънце!Ех,че много имена и превъплъщения,брей,брей! Ама все тая, който и да сурвакаш всички ще го усетят!
339
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишевввв,не мрънкай ами ИЗВЕЖДАЙ ХОРАТА НА УЛИЦАТА!!
338
4
 
5
 
! Отговори
лудата даскалица преди 12 години
Да не се отвличам много от темата ,но какво можеш да очакваш от индивид посегнал на образованието?Явно даскалиците са използвали погрешен педагогически подход и не е получил нужното възпитание,но да не обвиняваме само тях.Родителите оказват определено голямо влияние.Ще дам за пример една тиква премиер.Майка даскалица а отрочето пълен *** червен фашист,срам за учителското съсловие.На такива не трябва да се дават дипломи въобще ,а комо ли да управляват държава.
337
0
 
5
 
! Отговори
До 334 преди 12 години
Малко история,която ще разказвам винаги,когато някой полуграмотен започне да твърди,че всички в България са комунисти.Чувал ли си за "горяните",това е първата съпротива след девети септември срещу новата комунистическа власт и то въоръжена.Избити са всички,и то от своите,защото са били или комсомолци,или комунисти,без изключение.И още нещо:преди промените в БКП членуваха почти един милион,непосредствено след това партията напуснаха 900000.Разбра ли сега,колко са *** внушенията ти.
336
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да потърси сметка на днес.бг ,защо дават трибуна на тоя мошеник,провокатор и крадец !
335
0
 
5
 
! Отговори
334 до 336 преди 12 години
На такива оФце - такива касапи В нормална държава хора без здраво семейство, свързани със съмнителен бизнес, веднъж избирани но отказали се от мандата, или избрани и прекъснали мандата си за да отидат на по-голяма кльопачка- просто са неизбираеми. Защото "белите" хора не искат провалени във всичко с което са се захванали тикиви да присъстват под каквато и да е форма в управлението. В Германия не можеш да станеш депутат ако не си бил в местен парламент - просто никой няма да пусне глас за теб
334
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишка,ти виден столичен хомосексуалист,мога да ти дам сопата ми да я олигавиш,***.Ти си толкова ***,че чупиш всякакви глупомери.Колко и да се пенявиш и да лъжеш изветрелите бабички с некакви сопи,пак ще гниеш в панделата.Е,явно си го усещаш де,и затова не спре да лъжеш.Твоита е ясна-съкилииниците ти такива сопи ще ти отперат,че метални стружки ще сереш.Не случайно има нова мерна единица за простотия-ЕДНА СТАНИШКА.Направи нещо полезно,бе-резни си вените,влези в секта или бегай в Русия!
333
3
 
10
 
! Отговори
чичо от село преди 12 години
Шут на комунистите от политическата сцена-да ги архивираме.
332
0
 
2
 
! Отговори
до 334 преди 12 години
Нали може да те коригирам?"До като има овце ще има и вълци"Както искаш така го тълкувай.
331
4
 
4
 
! Отговори
до 328 преди 12 години
Никой не им е вдигнал мерника, просто Боко ги държи изкъсо :)
330
7
 
9
 
! Отговори
До 333 преди 12 години
Докато има ГЕРБ - БКП няма да изчезне! Борисов, Цветанов, Фидоска, Фандъчка, Танов - горди членове на БКП. Плевньо - секретар на ДКМС.... А ти си мисли че комунистите загиват - те са на всеки километър! За това и така обичат магистралите :))))))
329
10
 
7
 
! Отговори
До 318 преди 12 години
Угаснахте,другари кому****расти.Угаснахте и лека ви пръст,*** комунистически!!!
328
3
 
4
 
! Отговори
до 328 преди 12 години
Охраната им може да бъде махната много бързо - като повод да бъде изтъкнато че се правят икономии. Само че Боко си е научил урока - и той ще бъде бивш един ден. Само не знам от какво се пази Боко - при толкова стабилна държава народа го боготвори :)
327
5
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
316 е по-*** от Гошо ***,ЦЦ,ББ,ВС и...т.н.Поне не си ли задава въпроса защо САЩ са толкова мощни,защо имигрантите върхлитат от всичи страни,а не поглеждат към любимия му Съветски Съюз.
326
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партизан за бой се стяга.
325
5
 
2
 
! Отговори
до316 преди 12 години
Американците ли?Поне аз не съм видял нищо лошо от тях.Имаш ли Американски паспорт и някой те закачи бъди уверен,че ще те защитят ако това им струва и войници,но въпреки всичко се грижат за нацията си и много лошо бият лайнярите!Дай Боже всеки му да има внуци Хамериканци,а не бЪлгарски ***!