Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!

Корнезов предупреди Плевнелиев и "министърчето" Младенов
24 ное 2011 20:40,
115
Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов призова новоизбрания президент Росен Плевнелиев и външния министър Николай Младенов да се съобразят с решението на КС относно дипломатите агенти.

Магистратите отмениха текстовете от Закона за дипломатическата служба, с които се въвеждаше забрана за бившите сътрудници на Държавна сигурност (ДС) да стават посланици и консули или да заемат други публични длъжности в дипломатическата служба.

КС намира и за противоконституционен текст, според който министърът на външните работи определя външната политика на страната.

Николай Младенов обаче потвърди волята на правителството да не изпраща агенти на ДС за посланици

„Решението на Конституционния съд е факт и то не може да бъде тъпкано с ботуши или джапанки, било то  от бъдещ президент, или някакво министърче на външните работи“, заяви днес Любен Корнезов.

Червеният депутат цитира изказване на Росен Плевнелиев от Бургас по повод решението на съда. Бъдещият президент е заявил, че първата му работа, като влезе на „Дондуков 2”, ще е да издаде указ за освобождаването на нашите представители в чужбина.

Още по темата
 Корнезов припомня на новоизбрания президент, че решенията на КС са задължителни за всички граждани в България, за всички държавни органи, включително и за президента.

„Ако не знае г-н Плевнелиев, указите на президента подлежат на контрол от самия КС и те ще бъдат обявени за противоконституционни. Ако не знае г-н Плевнелиев, че има член 103 от българската Конституция, който гласи „президент, който наруши Конституцията, трябва да бъде предсрочно освободен”. Да не започва своето президентсвто г-н Плевнелиев в нарушаването на българската Конституция и неизпълнение на решение на КС”, предупреди Корнезов и се обърна към външния министър:

„Обръщам се към г-н Младенов, предупредих го и в зала, че има член 4, алинея 1 от българската Конституция, където се казва, че „България е правова държава и решенията на КС имат сила на закон. Има член 172 от НК, ако не знае г-н Младенов. Този текст предвижда до 3 години затвор за този, който дискриминира групата наши представители в чужбина”, напомни Любен Корнезов.

Решението на Конституционния съд по никакъв начин не променя правото и възможностите на правителството и на президента да решават кои посланици да представляват държавата ни, заявява вчера в официална позиция по повод решението на магистратите Младенов.

Оттук нататък аз няма да предложа да бъде изпратен за посланик човек с принадлежност към бившите ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия, подчерта министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
само не разбирам защо кс не отмени закона за доо и той е противоконституционен в конституцията осигуровките са ДОБРОВОЛНИ
14
10
 
10
 
! Отговори
добре, добре преди 12 години
Мдааааа...Ясно е че комунистите си искат старото статукво и ДС другарите трябват да бъдат защитавани, както и лансирани. Но това е радостно, защото показва истинската им същност и на какво държат.
13
8
 
9
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////Депутатът от Коалиция за България ............Магистратите отмениха текстовете///....и въпреки че не са на власт пак комунистите продължават да се месят
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** потъпкаха тази страна с цървулите си
11
2
 
10
 
! Отговори
Драги съфорумци, преди 12 години
ако пишете в коментарите си думички като "гepбо-кoмyниcти" и т. н., критикувайки основателно номенклатурната тоталитарна власт в България (вече с ново лице!), рискувате да получите 100%-oв бан! В същото време нейни защитници, служещи си с епитет "cпepмoяд" и подобни се толерират, стига да са в тяхна полза! Всеки сам да си прави изводите кой и кого обслужва мeдията! (ПП ..която вече се рекламира агресивно и по БHT!)
10
11
 
9
 
! Отговори
бай Киро преди 12 години
-този пияндурник,Корнезов ,който отдавна не трябваше да бъде на това място не разбра ли едно нещо:цяла Европа се отрече от бившите агенти и доносници отДС-докога бе хора ???
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати самозабравилия се дебелак. Министъра на външните работи е "министърче" той за какъв се има? Пък да не говорим какви глупости говори, може забраната да е отменена, но президентът има пълното право да отзове който си поизка посланик и министъра да предложи нов такъв на негово място.Иначе тея комунисто ДС-ари как се оказаха все на такива постове или там са се родили?Еееее аман от наглеци
8
8
 
7
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Сценарист и режисьор: Героги "Агент Гоце" Първанов.
7
8
 
12
 
! Отговори
геро преди 12 години
Ама този КУРнезов жив ли е още
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За жалост новия морал на герберухите не включва спазването на законите.Какво е една КОНСТИТУЦИЯ за тях?
5
11
 
15
 
! Отговори
Червен пръдлю преди 12 години
Абе дайте да я забраним тая гнила боклучава терористична организация наречена БСП !!! Още повече, че има прецеденти в историята !!!И тези дърти червени пръдлювци няма да се изпускат неподготвени !!!!
4
18
 
18
 
! Отговори
dmx преди 12 години
Няма ли кой да нашамари това пиянде Корнезов. Докога ще се занимаваме с тези ченгета. Я да ги изритват независимо под какъв предтекст, че станахме за смях.
3
14
 
19
 
! Отговори
ууууу преди 12 години
този коорнезов не го харесвам, но това което казва е абсолютно правилно и точно.
2
15
 
18
 
! Отговори
Бекъм преди 12 години
*** потъпкаха тази страна с цървулите си а защо сега да не я тъпчем с джапанки например.И защо този *** Корнезов ще размахва заканително с пръст - нали ги видяхме на изборите!Оакаха се! сега и лидерът им го избраха единодушно в европейският *** клуб. Да си вземе там и Азер Меликов, ***, Калфин, Стоилов и мома Янка и да ни се махат от главите.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общ портрет на Национални престъпници, с отрязани глави.Бива.