Мечтата на БСП: Нова година - нов парламент

Станишев се кълне, че не ще пазарлъци за властта
Обновена: 20 дек 2011 16:40 | 20 дек 2011 16:40,
222
Мечтата на БСП: Нова година - нов парламент
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Разговорите за вот на недоверие към правителството със сигурност ще започнат през новия политически сезон, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Този парламент и това мнозинство не може да излъчи никакво друго правителство, освен ръководено от Бойко Борисов. Те имат един началник и той може да бъде само един. Само нов парламент може да промени политическото статукво", убеден е соцлидерът.

Той обясни, че левицата винаги е готова, когато има конкретен повод, да подкрепи вот на недоверие към кабинета.

БСП няма намерение да прави политически сделки и пазарлъци за участие във властта.

"Ще поставяме ясни изисквания за възстановяване на социалния баланс и за мерки за икономическо развитие и заетост", увери Станишев.

Според него не трябва да се допуска Европа на две скорости. "Смятам за погрешно това, което виждаме в Европа, където доминират в момента десни правителства - свеждане на рецептата за лекуване на кризата само до фискална политика, бюджетни баланси и финансова дисциплина", отбеляза Станишев.

Това е важно, но без политика за инвестиции, растеж и работни места не се решава никакъв проблем нито на еврото, нито на ЕС и това няма да позволи излизане от кризата, смята соцлидерът.

Той припомни, че от 2008г. до сега преките чуждестранни инвестиции са намалели 10 пъти.

Още по темата

Червеният депутат Румен Овчаров посочи, че е важно не само публичното обсъждане, но и формирането на национална позиция на България за европейския фискален пакт - за какво се бори нашата страна.

"Защо страни, които са значително по-евроскептични от  България като Чехия и Дания, ще участват и финансово в този  пакт, а България няма да участва, кои аргументи стоят зад  позицията, изразена от министър Дянков", попита Овчаров.

Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово същите тези държави и банки, попита още той.

"Дянков ходи, кима, връща се и после разказва някакви врели-некипели – днес нямало да има евро, утре щяло да го има, на другия ден ние ще участваме, на третия ден няма да участваме. Така не се прави национална политика и то в една тежка кризисна ситуация", отсече Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
1
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
А без Яне или Волен няма да е стабилна влъсттъ :-) недейте така (без значение коя е власттъ). Що пара е похарчена за тая високоблагородна цел.
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам че упорито се налага подмяната на истината - не са виновни сегашните политици със сегашното им битие, а комунистическото им минало. Вие им вижте ултра пещерно дясното сегашно битие. Какво комунистическо има в него. Даже Обама би се изчервил от срам ако трябва да приема плосък данък. България е Ботсвана на Европейския съюз. С данъчни закони за третия свят ще сме си в третия свят. А вие си пишете платените простотии, щом хората са *** да ви вярват, явно номерът минава.
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А моята мечта е да ви забранят със закон. За да може най-накрая в България да възникнат истински леви партии на които да им пука за хората. А не вие да сте окупирали лявото пространство и да приемате плоски данъци, че даже ГЕРБ и Костов да изглеждат по-ляви от вас.
183
0
 
1
 
! Отговори
BATI GOIKO преди 12 години
OV4I NESTO SI SE OBARKAL OTNOSNO TOVA 4E 4EHITE STE NALIVAT PARI PRO4ETI MNENIETO NA PREZIDENTA IM ZA EVROTO I ISKAZVANETO NA G-N NE4AS PO VAPROSA NE SI MISLI 4E VSI4KI V BALGARIA SA NEVEJI MOES SAMO SVOITE OVCE DA ZABLUJDAVAS HAI SEKTIR
182
1
 
3
 
! Отговори
teo преди 12 години
НОВИЯТ ПАРЛАМЕНТ - БЕЗ ГЕЬОВЕ СерГЕЙЧО- ИБРИКОВ !!!
181
0
 
3
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Чул те Господ!Дай Боже без теб,Доган,Костов,Яне и Волен!Какви инвестиции са налети пари в"балон"или завъртени"червени пари" през Австрия?
180
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Великият Български народ, в този случай, казва...:- "ГЛАДНА КОКОШКА - ПРОСО СЪНУВА...!!!"- ПАЛЯЧОТО КАЗВА...:- "...Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово същите тези държави и банки, попита още той..."ТАКА Е СПОРЕД КОМУНИСТИТЕ...:. БАБИЧКИТЕ ДА МРЪТ ОТ ГЛАД, ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ ИЛИ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ - ВСЕ МУ Е ТАЯ НА КОМУНИСТЧЕТО-СВРЪХЛИБЕРАЛИСТ...
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нова година- нов парламент без станишев, доган, волен и гоце
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на БСП и Станишко: Нова Година Нов *** ОТ столетницата! - за нас
177
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на БСП и Станишко: Нова Година Нов *** за столетницата!
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този става все по-нагъл и по-грозен. Мислех, че не е възможно, но - вижте го, прилича на презерватив.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mechtata mi e vsichki komunisti da se mahnat ot darjavata ni, a toq da go vlacha s vaje ot Bulgaria do rodinata mu. Gnusen kradliv pes. Ne znam, nqma da se opravim, dokato ima ruski/ukrainski, turski i *** podlogi v upravlenieto. Boiko moje i da pravi mnogo greshki, ama pone si e nash chovek.
174
1
 
9
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 12 години
Този много ми прилича на Ким Чен ***! Нещастен некадърник!!!
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този много прилича на Ким Чен Ун... да не му е роднина ???
172
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ииии с кашкаваааааал
171
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си пожелавам една нова година без БСП като партия и Станишев в затвора.
170
4
 
21
 
! Отговори
Педера3ин еврейски преди 12 години
Xa xa xa.....За какво си мечтаел украинския ***....
169
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къш ве съсел, марш от монитора ми *** нещастен
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо страни, които са значително по-евроскептични от България като Чехия и Дания, ще участват и финансово в този пакт, а България няма да участва, кои аргументи стоят зад позицията, изразена от министър Дянков", попита Овчаров.Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово същите тези държави и банки, попита още той.
167
3
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 12 години
Има ли разлика със севернокорейците?Аз не виждам такава.