Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!

"2500 души все още работят там заради личните ми усилия"
Обновена: 21 яну 2012 19:54 | 21 яну 2012 19:30,
533
Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!
Снимка: БТА

Миньорите в мини "Марица-Изток" са едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, коментира миньорската стачка премиерът Бойко Борисов в Русе.

"Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки, но водени от синдикатите", добави Борисов.

Още по темата
Да видим обаче лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че ще работи 20 000 часа, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието, каза още премиерът.

Той допълни, че благодарение на личните му усилия там работят още 2500 души.

"Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които сега са там, при тях, в момента, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. По същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за "Брикел". Тогава аз ще кажа "Поклон до колене!" на тези синдикати", заяви премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен също, че режим на тока няма да има, въпреки че вече седми ден продължава стачката в "Мини Марица-Изток".

По данни на ръководството на мините досега въгледобивното дружества е претърпяло загуби в размер на близо 8 млн. лева.

Добивът на лигнитни въглища беше прекратен в 20.00 часа в неделя заради обявяването на ефективната безсрочна стачка на миньорите.

Работниците настояват да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, както и за подобряване условията на труд и обновяване на минното оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой. Но, ще загубят пак данъкоплатците потребители на електроенергия. Ще паскъпнат стоките двойно,но статиците ще отмерят мижави проценти инфлация, защото тези увеличения на стоки и услуги не са регламентирани официално, а са задкулисно спекулиране с цените. Използвайки спекулативните политики на европейските ни "приятели" - държави, губещи ще са потребителите.И най-после всички ще разберем, че спекулацията е водеща мярка в икономиката на всяка демократична държава. САЩ Европа Азия и Африка - просперират държавите където спекулативната икономика върви с пъти напред. от тази спекула печелят единствено големите играчи - парите отиват при пари.Никой не трябва да се заблуждава, че старото минало на соца ще върне старите порядки. С този живот е свършено, от както ошфорките навлязоха дълбоко в бизнеса и хитрите лисици се "регистрираха" там. Милиони и милиарди се изпират чрез банки и ошфорки и само слепият не вижда на къде върви търговията и икономиката. С икономика се занимават все повече политици и това е "новото време" което ще се наложи през следващите 10 -20 години. Всички намесвания на политиците в икономиката вредят не само на стандарта ни на живот, а и на имиджа на държавата,позволила тези своеволия.
413
1
 
8
 
! Отговори
"Червената нишк преди 12 години
Пак "червената нишка" прозира в тази стачка. Целта е да няма износ на еленергия, по-малко приходи в бюджета, недоволство на данъкоплатеца и бленувано управление на държавата.-----------------------------------Много вярно разсъждаваш!В илюминатските възможни сценарии този "проблем" е на първо място.
412
0
 
2
 
! Отговори
Алчност човешка преди 12 години
Може да е алчност, но преставете си че предприятието загуби много пари, трябва ли да си одържа разликата от работните заплати?В споразумението което са подписали синдикати и ръководители има клауза която урежда плащане на парични бонуси,ако предприятието реализира печалба. Но ако имаха клауза която да уреди например връщането на тези парични бонуси при загуба на милиони,както се получава сега в резултат на стачката. Тъжно е,когато човек приравнява всичките си ценности в пари. Тъжно е и когато тези стачкуващи хора всъщност незнаят как да се справят с началниците си и прехвърлят цялата отговорност на червените профсъюзи,т.н. синдикати.А,може би всичко е предварително начертано -стачката, позивите, виковете, псувните и искането на оставки - това е политическа стачка. И нека синдикатите после да говорят, че стачката не била политическа. ФАРС,който е просто срамен за държавата ни.
411
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изгодата от стачката решава въпроса - кой ще командва;политиците остават на заден план !!!!Кой е врагът?- Най-големите им врагове са между незаконните деца, победители в една голяма революция, която е в ход: става въпрос за една промяна във властта в мащаби, не по-малки от тези на революциите, сложили край на абсолютните монархии и прехвърлили властта към новия народен суверенитет.Обяснете ни.- Става въпрос за една огромна промяна към нов ред, който отнема властта от политиците и политическото, за да я концентрира в ръцете на малцината, които имат контрол над пазарите.Как?- Политическата власт вече не решава нищо сериозно. Истинската власт е в същите онези ръце, които определят хода на пазарите, защото новата глобализирана икономика се е освободила от контрола на държавите, от всички правителства.
410
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай.
409
2
 
9
 
! Отговори
бате Гойко преди 12 години
***- затова, че се насрал някой друг трябва да му трие газът
408
1
 
5
 
! Отговори
do 497 преди 12 години
Яко си изперкал! Какво пи снощи?
407
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да въстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба.
406
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Картофено-Тиквения с филията мас от вчера започнал да сменя чиповете на шофьорите!..... Такъв *** света не познава!!!
405
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 12 години
Докога ще лъжете, че въгледобивната индустрия търпи загуби. Същите лъжи слушахме и за БДЖ, за да го разпродадете и негщо. Айде стига вече с манипулациите! Тези промишлености са се развивали и са били печеливши през времена на преходи и войни. Само най-глупавите вярват на врели некипели.
404
0
 
5
 
! Отговори
koceto преди 12 години
boiko mai mnogo si povqrva izgoni vasil bojkov ot tazi darjava 4ovekat koito pla6ta6e nai visoki danaci sega i kova4ki li iska6 da izgoni6
403
2
 
14
 
! Отговори
Без ленти ...... преди 12 години
НЕ МИ СТАВА - досега това се оплакваше, а сега като разбра, че тъй ще бъде и занапред почна пак старата песен: Те, ония .....
402
2
 
4
 
! Отговори
qwer преди 12 години
За 480 : ами да направи бе балък,но дали ще му стиска сам да си спре производството,а с това и печалбата и в това време да му текат разходи по заплати.По-просто питане от това което ти е минало през трудно мислещата ти глава не бях прочитал,а по палчетата нагоре се вижда,че не си и сам имало още като теб бавно мислещи.
401
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както е тръгнало, мислете кво и къде пишете, че да не ви дойдат гедебопаджиите на крака да търсят "незаконно протежавани акцизни стоки" и да ви изпочупят къщата - Супер Бойко бди !
400
7
 
12
 
! Отговори
atanas преди 12 години
Като вдигнат стачка срущу Ковачки, тези пухльовци Тренчев и Димитров най-после ще свършат някаква полезна работа. А имаче освен да дърдорят празни приказки, за нищо друго не ги бива, те и за друго не са научени защото цял живот са лежали на едната си кълка и са лапала без никакви разумни поводи толкова колкото им отпуснат. Проф *** на Гоцито.
399
19
 
6
 
! Отговори
ТЕДИ преди 12 години
Като чета тези форуми разбирам защо сме най-пропадналата и *** държава !Ами защото е пълна с неудачници и *** , на които все други са им виновни ! Тия сигурно искат да се върнатСтанишев и Костов ??!!Увредена , сбъркана нация !!!Замислете се бре нащастници вие с какво сте допринесли за просперитета на България и се хванете да създавате нещо , а не само да серете !!*** !!
398
0
 
12
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
Виц на деняРомско семейство. *** гледа с умиление сополиво ***:- Хасане, ако слушаш, тате ще ти крадне колело!
397
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е бедна, защото мутрите и чорбаджиите не знаят да плащат. И докато не се научат все ще е бедна България. Сега разчитат на европарите като на майчина бозка, обаче ония от запад не са балъци.
396
16
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Абе, Бойко и Трайчо, толкова ли е трудно да се намерите работници за по 1500 лева месечно в Марица Изток ? Давайте им пътя на алчните *** и си назначете нормални хора. Ако не знаете как, прочетете как с подобни стачки се е оправяла Маргарет Тачър, та им държи влага на синдикатите вече 20 години. Не виждате ли, че цялата дандания е нагласена и не ви ли ясно от кого. Не може цяла България да е заложник на самозабравила се и алчна синдикална пасмина.
395
8
 
21
 
! Отговори
До 462 преди 12 години
Какъв премиер може да е тая ТИКВА?