Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!

"2500 души все още работят там заради личните ми усилия"
Обновена: 21 яну 2012 19:54 | 21 яну 2012 19:30,
533
Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!
Снимка: БТА

Миньорите в мини "Марица-Изток" са едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, коментира миньорската стачка премиерът Бойко Борисов в Русе.

"Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки, но водени от синдикатите", добави Борисов.

Още по темата
Да видим обаче лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че ще работи 20 000 часа, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието, каза още премиерът.

Той допълни, че благодарение на личните му усилия там работят още 2500 души.

"Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които сега са там, при тях, в момента, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. По същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за "Брикел". Тогава аз ще кажа "Поклон до колене!" на тези синдикати", заяви премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен също, че режим на тока няма да има, въпреки че вече седми ден продължава стачката в "Мини Марица-Изток".

По данни на ръководството на мините досега въгледобивното дружества е претърпяло загуби в размер на близо 8 млн. лева.

Добивът на лигнитни въглища беше прекратен в 20.00 часа в неделя заради обявяването на ефективната безсрочна стачка на миньорите.

Работниците настояват да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, както и за подобряване условията на труд и обновяване на минното оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
2
 
13
 
! Отговори
Редника преди 12 години
Нещо друго има ли да заповяда командира .
393
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как само му тече мисълта, гладко, ясно, по всички правила на езика ни, направо да се учи човек от Вожда-Слънце, ако не е той да ни покаже как да си излагаме мислите... лично, самият Той... имам чувството, че ще почне и в спалнята ми да наднича и да следи дали си върша и оная работа както се е разпоредил Той, Божествения
392
1
 
23
 
! Отговори
Бобо преди 12 години
Бойко я кажи нещо за ареста на семейство в кв. Илиянци За какво е бил самият арест.
391
1
 
13
 
! Отговори
До originala (470) преди 12 години
Като попивателна хартия си. Обираш всички минуси още преди да си написал коментара си.Усещам, че ни си от най простите фенове на Свинаря от с. Хераково. Откажи се. Сам разбираш, че от днес започва битката между Първанов и Кунева (Бойчо го няма дори и сред резервите). Ще се наложи да свикваш с единия от първите двама.
390
0
 
9
 
! Отговори
Уто преди 12 години
Яли хляб и варени домати, а детенцето искало, нещо по-различно....ееех, писател или поет да си днес. Толкова мъка има пак по тая наша Земя, че десет Вазовци и Ботевци нема да стигнат за да я опишат, преразкажат и почустват!
389
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
синдикатите май скоро ще са безработни
388
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов поклоник на дявола.Къв ли договор е подписал с него?За ограбването и съсипването на България.Тия лукави негови думи не са току така...
387
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС СИ ОТИВА НАЙ ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ НА ПРЕХОДА НА БЪЛГАРИЯ Гоце Мезонетов Триперовот Сирищник Селянина с колелото ...за Българите денес е велик Празник нека запомним тозй ден Отива си един нещастен ПРЕСТЪПНИК....ОКТОПОДА.....ГОЦЕ....АЛЕКСЕЕВ!!!!
386
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Всъщност днес е един хубав ден за българската демокрация, както казваше един мастит, български политик... - в 10 часа държавата ще освободи ръчната спирачка...
385
1
 
4
 
! Отговори
До 456 преди 12 години
Здрасти Странджа, как е положението в Пиринския край ?
384
18
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Ножицата на Борисов е стигнала вече до кокала на ***... - затова е това виене... - знаеме Тренчев и онова другото л***йно на кого са слуги... - Гоцьо, марш по-скоро от Дондуков и ходи да копаш въглища при авера си Ковачки!!!...
383
1
 
4
 
! Отговори
istina преди 12 години
vseki edin balgarski student makar i s malko opit ima poveche akal ot tozi pitekantrop. abe zaschto li obizdam maimunite. V balgaria e kato vav filmite na uzasite. Izbrahme si nedodialana *** mafiot sebichen s lipsa na milost kam kogoto i da e osven tova i negramoten i ni vodi kam nazionalna katasrofa v ikonomichesko moralno i politichesko otnoshenie. a tazi karokatura plevneliev deto go slozi e kato chuchelo. kakav prezident e toi na nazia sled kato zena si ne moze da se opravi.
382
4
 
1
 
! Отговори
марин преди 12 години
Ето защо през 45-ва е имало толкова разстрели без съд и присъда. Но явно не са били достатъчно трябвало е и децата да ги сложат под ножа, за да е сигурно че ще се изкорени този ген.
381
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Аууууууу ужас, днес Гоцю си отива...
380
1
 
17
 
! Отговори
Няма такова нещо ! преди 12 години
Преди две години и половина се изгаврихме със самите себе си. Преди два-три месеца повторихме гаврата, като оставихме да продължи да ни управлява един посредствен човек. Това,че е такъв го знаят и онези които гласуваха за него.Повечето от тях са много напред в познанията си от самия него.Нямам обяснение на това,как е възможно да подкрепяш едно нещо,което толкова бързо успя да изпълни държавата с простотия? Станахме за смях и вън от страната.По добре да беше някой "Желю" или направо Йоло Денев.
379
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Вари го, печи го - ТИКВА !
378
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
За пръв път чувам Премиер на една държава да подтиква работниците към стачка..Г-н Премиер,Ако работниците на "Брикел" имат колкото Вас мозък сигурно ще Ви послушат ,но аз съм сигурен ,че техния е повече.С какво право се месите в отношенията работодател - работници в една частна компания ?Вашите правомощия са съвсем други. Явно Вие мислите ,че да си Премиер е рязане на ленти и безсмислени интервюта.Мини "Марица изток" са държавна фирма и анархията в нея е огледало на анархията в държавата.
377
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стачката в "Мини Марица изток" приключи след близо 15-часови преговори между синдикати, ръководство и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, предаде репортерът на БГНЕС в региона. Миньорите ще започнат да добиват въглища за топлоелектрически централи в началото на новия работен ден. Сумата, за която синдикати и ръководство се споразумяха, е около 300 лева на човек във формата на бонуси за добрата работа през годината.
376
4
 
15
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
То е веч ясно че ББ е пътник, но кой ще дойде!?!Нов ББ или СС?!? В лицето на бившата ни евродепутатака!НЕ стига експериментиНа РБ и измъчения и народ е нужна СОЦИАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ!Ще рече ЧОВЕКА и неговите нужди да са на ПЪРВО и единствено място! НЕ компаниите, не печалбата, не рушвета, не личния интерес, а този и само НА НАРОДА!За тази цел:БСП трябва да се разтури и изгради на нейно място нова модерна соц.демократична партия на трудаСАМО ляво управление може да изгради соц.демократичноо-во
375
3
 
2
 
! Отговори
lele ujas ili radost преди 12 години
na snimkata Borisov prili4a na prepila kratuna, na tikva bolna ot triper na dolnite dihatelni patista ili na pipon pretrpial seccio na mozakakak moje redaktora da dopuska publikuvaneto na Borisov v tolkova gadna fizionomiazasramete se -pravite si gavra s edin bolen 4ovek koito ako umre ot rak na debeloto 4ervo ste se pomina ot takava zlokobna zaguba beeee