Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!

"2500 души все още работят там заради личните ми усилия"
Обновена: 21 яну 2012 19:54 | 21 яну 2012 19:30,
533
Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!
Снимка: БТА

Миньорите в мини "Марица-Изток" са едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, коментира миньорската стачка премиерът Бойко Борисов в Русе.

"Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки, но водени от синдикатите", добави Борисов.

Още по темата
Да видим обаче лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че ще работи 20 000 часа, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието, каза още премиерът.

Той допълни, че благодарение на личните му усилия там работят още 2500 души.

"Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които сега са там, при тях, в момента, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. По същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за "Брикел". Тогава аз ще кажа "Поклон до колене!" на тези синдикати", заяви премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен също, че режим на тока няма да има, въпреки че вече седми ден продължава стачката в "Мини Марица-Изток".

По данни на ръководството на мините досега въгледобивното дружества е претърпяло загуби в размер на близо 8 млн. лева.

Добивът на лигнитни въглища беше прекратен в 20.00 часа в неделя заради обявяването на ефективната безсрочна стачка на миньорите.

Работниците настояват да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, както и за подобряване условията на труд и обновяване на минното оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
11
 
! Отговори
до 455 преди 12 години
Само че къде са били "поемните лица" по време на обира - трябва да са граждани, не служители на МВР или прокуратурата... Да ли и на тях са сложили "качулки" и жилетки че да не си личат? И някои обръща ли внимание че всичко намерено без поемните лица да са били в помещението не може да бъде доказателство в съда? Или пак цуцо-гуменката ще "недоумява" защо съда го бие през ръцете?
373
0
 
21
 
! Отговори
до Сашо преди 12 години
Саше, стига сме правили сметката на другите, докато в същото време не можем да направим нашата! Много пари вземали миньорите.... Ако беше толкова хубаво и толкова доходно да си миньор - Калинка нямаше да е в канцелария а щеше да е в мина! Нито на Цуцо баща му щеше да го урежда да стане милиционерче, а щеше да го прати да стане миньор! И крайно време е ГЕРБ да научат че като се обещае нещо - то се изпълнява! И че не са им виновни нито синдикати, нито миньори, нито "зърнари", а че за насрания им дирник са си виновни сами! Преди изборите (лятото) Борисов обещаваше че АМ Тракия от Стара до Нова Загора ще е готова до изборите при срок до нова година, сега се оказа че ще е готов предсрочно ама лятото.Не може Найденов да обещава на "зърнарите" а после да има "ама то такова - Дянков не дава, пари няма" Не може да вдигаш възрастта за пенсия 2009та и да кажеш - "няма повече" и 2011 - хайде пак, че финансовия "гении" пак не му излиза сметката... С миньорите е същото
372
0
 
12
 
! Отговори
до 441 преди 12 години
Като са търсили контрабандни цигари, какво им пречи да им кажат?И къде са ги търсили тези цигари, че се е налагало да ги тъпчат (хората) и да ги ритат с кубинки, сигурно и някой приклад са отнесли.Вратите в къщата не са били заключени, защо е трябвало да ги потрошват.При толкова много на брой обискиращи, трябвало ли е тези хора да лежат на земята в студа?Бих опрацдала такова отношение към истински престъпници, например нападналите линейки, пожарна и т.н.
371
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво,този терор,който се упражнява срещу мирните хора в един момент ще се стовари с огромна сила върху теб и ГЕРБ!И дано да дойде в най-скоро време!
370
4
 
15
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Всеки който говори против синдикатите говори против собствените си интереси!Синдикатите са демкрацията на работното място.И няма. НЯМА друг начин да преговаряш на РАВНОПРАВНО ниво с работодатели мултимилиардни компании=престъпници, ако не се договаряш КОЛЕКТИВНО!САМО КОЛЕКТИВНОТО ТРУДОВО ДОГОВАРЯНЕ може да постигне соц.защита на работника/служителя пред буржуата/капиталиста/мафиота.А да има един 0.03% от обществото за които СИНДИКАТИТЕ НЕ СА УДОБНИ и това са ТОП 0.03% от обществото - МАФИЯТА
369
6
 
8
 
! Отговори
yyy преди 12 години
тук обаче е прав ,стига с тия синдикати,да не съм гласувала за тези синдикати,че да ми определят те икономическите приоритети-и то какви синдикати-ТРЕНЧЕВ И ОНЗИ БЪРБОРАН *** НА КНСБ-КАКВА ОТГОВОРНОСТ НОСЯТ ТЕ ЗА ИКОНОМИКАТА НИ...ДОЛУ СИНДИКАТИТЕ-В АРЕСТА МАФИОТИЗИРАНИТЕ ИМ ШЕФОВЕ
368
0
 
17
 
! Отговори
Дартанян преди 12 години
НАШАТА ГОРДОСТ Б.Б. , всезнайко, всеможко, всестранно развита личност, в кое ли училище е учило това същество!!!!
367
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e to biva da si prost ama 4ak pak tolkova ?kak ne te e sram be e to tvoito biva ama 4ak pak tolkova nqmash li savetnici da ti kazvat kak da govorish i kade da gi govorish tiq prostotii SIC ET NON
366
3
 
24
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
ББ ти си ***! Напусни поста м.пр-ел защото не си достоен за негоББ постоянно величае себеси и собствените си усилия. ББ не е погледнал нито веднъж на хората като на майки,бащи деца. Той гледа на нас като на рая.ББ е политически поставил се против малцинствата, но той самия се държи като турчин и то отпреди 500г.ББ Ковачки трябва да лежи в затвора за наплатени данъци. ББ колко души в РБ са в затвора за неплатени данъци?О те то тва данъците не са важни..важното е че няма пари..да работим нал
365
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията арестува родителите на основателка на група във FB срещу Бойко Борисов. Спецполицаи с автомати срещу Малина Начкова крещят Трай, ***! Станимир Флоров, Калин Георгиев се крият, медиите мълчат позорно за грандиозния нов скандал с ГДБОП.........
364
14
 
7
 
! Отговори
До тая 4-тата преди 12 години
Ама ***,аз как паркирам всеки ден пред офис на мобилен оператор с дъртото си Пежо и си плащам паркинга и никой до ден днешен не дойде да ме пита защо спирам там,камо ли да лягам по земята...... ПИСНА МИ ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ *** ДЕТО КЛЕПЯТ ВСЯКА НОВИНА ВЪВ ВСЕКИ НОВИНАРСКИ САЙТ !!!!
363
15
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Само по коментарите, може да си дадем сметка колко е умен народа...За кое не е прав? За това, че Ковачки не е в зарвора, за миньорите, че взимат по 3-4 пъти повече от нормалния българин(не умаважавам тяхната работа)
362
1
 
11
 
! Отговори
333 преди 12 години
E той щото ББ не е замесван никога в таквиз неща, примерно с Тео интернационал АД
361
5
 
2
 
! Отговори
за 449 преди 12 години
Ми фатайте гората, другари.........кашкавала е хубав, може да се борите с деситилетия ''полулегално'', както ви е обичай.......пък ние ще си починем от вас :))
360
11
 
4
 
! Отговори
за 440 преди 12 години
Търсят контрабандни цигари, бе свирко.......още малко ще поискате да я напрявят Активен Борец срещу Бойковизма понеже направила група във феиса :) *** червените катили сте, според вас ако е против ББ може да ощетява държавата..................ми не може, *** в ***, а Марковски щом е нает вече това си е чиста правокация замислена от гоце/тракторо
359
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията арестува родителите на основателка на група във FB срещу Бойко Борисов. Спецполицаи с автомати срещу Малина Начкова крещят Трай, ***! Станимир Флоров, Калин Георгиев се крият, медиите мълчат позорно за грандиозния нов скандал с ГДБОП
358
2
 
16
 
! Отговори
Пържола от Тиква преди 12 години
Физиономията на снимката на нашия премиер съответства на 100% на умствения му потенциал!
357
5
 
3
 
! Отговори
Малка нощна музика преди 12 години
Чедата на кашкаваладжийте реват на умряло щот Боку им взел кокъла.........чудесна приспивна песен за ушите ми :))
356
2
 
5
 
! Отговори
До ББ преди 12 години
Само филия с мас не стига.Със сила изобщо пък. За да не те нарита лошият материал, сниши се, сниши сееееее!
355
2
 
8
 
! Отговори
Valeri преди 12 години
Днес изказах мнение, че ББ ще отнесе здрав ритник, но дали в краят на мандата му или по-рано, не е сигурно!?Един Бг пичгъзоблиз ме предупреди , да внимавам да не го отнеса аз.Попитах го дали комунизма не тържествува в границите на Бг, но до момента нямам отговор.Вие дали не го усещате вече, неокомунизмът...!?