ГЕРБ умуват за оставката на Нешева

Атаките срещу шефката на НЗОК не били от вчера или днес
17 фев 2012 14:49,
171
ГЕРБ умуват за оставката на Нешева
Красимир Велчев Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще мислят дали да приемат оставката на Нели Нешева. Това обясниха пред журналисти в парламента председателят на групата на управляващите Красимир Велчев и шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова.

Двамата съобщиха, че по-рано днес са имали среща с Нешева, като това е станало по нейно искане. „Толкова ли е важно къде сме се срещнали? Мотивите за оставката й са лични”, коментира Велчев.

„Тя обясни, че достатъчно напрежение се е нагнетило в обществото, което не носи никакви положителни резултати и за в бъдеще”, допълни Велчев. Той уточни, че мотивите за оставката не са бонусите, за които се заговори през последните дни.

„Те са много по-дълбоки. Сами се сещате, че в една институция, където се разпределят 3 млрд. лв., интересите са много силни и касаят много хора. Това, че г-жа Нешева е по-остра в изказванията си, не е толкова диалогичен човек, лично ние го намираме за положително качество за председател на НЗОК”, коментира Красимир Велчев.

Той допълни, че атаките срещу нея не са от вчера или днес, а от месеци и дори година.

След като журналистите не разбраха какви все пак са причините за оставката на шефката на Здравната каса, Велчев обясни, че мотивът е създалото се напрежение.

Още по темата
„Аз уважавам всяко нейно решение, но не сме приели още оставката”, допълни още той.

Запитан дали всичко трябва да приключи с оставката само на Нели Нешева, при положение че заместничката й е получила по-голям бонус, Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо. „Това нещо ще го разгледаме като първопричина за оставката, но пак ви казвам това не е причина за създаване на това напрежение”, посочи той. 

От своя страна председателят на парламентарна здравна комисия Десислава Атанасова обясни, че преди идването на Нешева в НЗОК системата не е била стабилна. „Тогава имаше голяма опасност изпълнителите на болнична помощ да не си получат плащанията от НЗОК. След идването на д-р Нешева и нейния екип и вие знаете, че нещата се стабилизираха. Сега системата е спокойна, всички лечебни заведения получават своите средства в срок”, допълни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
26
 
! Отговори
Държавен служител преди 12 години
Тези герберасти се оляха вече!Сами си ги правят тези скандали и оставки за пред простите хора!Всичко е прах в очите и фарс...както с андрейчо иванов, с шефа на зала Армеец, така и с тази нешева :)Симулират строгост, ред и принципност, смех :))))))))
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
93, а кога не е ставало по-зле? Само по времето на Костов, ама то не е защото Костов беше по-малко мафиот, а защото хем нямаше накъде по-зле да става вече, хем още не бяхме се заробили с комунисто-глобалистката напаст ЕС (Комунистическия Съюз). Сега още повече няма значение коя марионетка ще ни сложат да ни залъгва.
80
7
 
2
 
! Отговори
КИнти за Ген. Гяуров преди 12 години
ДСБ Фарамсютикълс ООД
79
1
 
6
 
! Отговори
do 91 преди 12 години
чете ги, бъди сигурен !
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 88Ами явно от изборите зависи нещо,защото от 2-3 години всичко върви с главата надолу!Така че,от изборите зависи да не става по-зле,а от нас си зависи да стане по-добре.
77
1
 
13
 
! Отговори
realist преди 12 години
..."Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо"... Защо да не коментират и кой да коментира, г-н Велчев. Вие, политиците все така я карате. За вас не трябва да има неудобни теми, защото определяте съдбата на хората в държавата и когато нещо не е наред трябва да носите отговорност и то не само на избори. Оставката е логична.
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко дали чете коментарите?
75
2
 
18
 
! Отговори
бла бла преди 12 години
какво се и е стабилизирало на касата ***!!!!
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-интересна ми беше въпросната другарка, когато вчера заяви най - нагло, че видите ли те не били държавно учреждение, а "финансова институция" ... тоест, парите не са държавни, не са на народа, а са си нейни лични и може да си ги харчи както си иска.
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да гласувате за тях, и да не гласувате, ако мислите въобще да гласувате, значи поддържате който и мафиот да дойде на власт, и всеки който е бил. Вот за когото и да било=вот за прогнилата, корумпирана и тотално опорочена система.Същото като да гласуваш по времето на комунизма. Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Ама няма как да ги забранят защото точно това им е идеята - да ви залъгват че нещо правите и че следващите ще са по-добри.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2009 е била директор здравеопазване в столична община, но бойко НЕ Е СВЪРЗАН С НЕЯ, ХА-ХА-ХА!!!!!
71
3
 
27
 
! Отговори
Махайте се всички преди 12 години
Вашта мама шут в *** за всички гербери
70
1
 
29
 
! Отговори
! преди 12 години
УМУВАЙТЕ,ОЩЕ УМУВАЙТЕ!АЗ ВЕЧЕ ЗНАМ,ЧЕ ЗА ВАС НЯМА ДА ГЛАСУВАМ НИКОГА.
69
1
 
14
 
! Отговори
Dani преди 12 години
Велчев,ти си *** ***!Заради такива мижитурки,продажници и тарикатчета като теб страда Герб!Дано Бойко ви разкара всичките ***!
68
1
 
14
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
умуваите още малко ви остава да омувате
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ум царува, ум робува , но при герберите ум патки пасе и гафове замазва
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност основните проблеми в здравеопазването далеч не идват от здравната каса. Бавят се протоколи, да, но основният проблем и в недостатъчното количество отпуснати средства и лекарства. Така че колкото и нагла да е въпросната, хич да не си измиват ръцете с нея - който и да сложат, освен, че ще е пак неслучаен и няма да е по-стока, дори да е достоен, ПАК нищо почти няма да се промени.
65
1
 
4
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
Ами сега е излязло, защото сега се е намерил кой да ги изнесе.Авгиевите обори на държавната бюрокрация са пълни догоре, но няма кой да ги изчисти, защото всеки чака другия.
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ умува, народът мизерува!
63
1
 
12
 
! Отговори
акуд преди 12 години
г-н Красимир Велчев, щом трябва всички да си ходят. който не може да играе правилно да си ходи. и нека е за назидание на всички шефове. не може да се режат пари за лекарства а шефа да си пише бонус. тук говорим за държана институция , а не частна фирма. ТУК ПАРИТЕ СА НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ и никой не може да омаловажава на труда на хората от който се събират, тези пари. ТЕЗИ БОНУСИ НЕ СА НЕЙНИ, че да си делят!