ГЕРБ умуват за оставката на Нешева

Атаките срещу шефката на НЗОК не били от вчера или днес
17 фев 2012 14:49,
171
ГЕРБ умуват за оставката на Нешева
Красимир Велчев Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще мислят дали да приемат оставката на Нели Нешева. Това обясниха пред журналисти в парламента председателят на групата на управляващите Красимир Велчев и шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова.

Двамата съобщиха, че по-рано днес са имали среща с Нешева, като това е станало по нейно искане. „Толкова ли е важно къде сме се срещнали? Мотивите за оставката й са лични”, коментира Велчев.

„Тя обясни, че достатъчно напрежение се е нагнетило в обществото, което не носи никакви положителни резултати и за в бъдеще”, допълни Велчев. Той уточни, че мотивите за оставката не са бонусите, за които се заговори през последните дни.

„Те са много по-дълбоки. Сами се сещате, че в една институция, където се разпределят 3 млрд. лв., интересите са много силни и касаят много хора. Това, че г-жа Нешева е по-остра в изказванията си, не е толкова диалогичен човек, лично ние го намираме за положително качество за председател на НЗОК”, коментира Красимир Велчев.

Той допълни, че атаките срещу нея не са от вчера или днес, а от месеци и дори година.

След като журналистите не разбраха какви все пак са причините за оставката на шефката на Здравната каса, Велчев обясни, че мотивът е създалото се напрежение.

Още по темата
„Аз уважавам всяко нейно решение, но не сме приели още оставката”, допълни още той.

Запитан дали всичко трябва да приключи с оставката само на Нели Нешева, при положение че заместничката й е получила по-голям бонус, Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо. „Това нещо ще го разгледаме като първопричина за оставката, но пак ви казвам това не е причина за създаване на това напрежение”, посочи той. 

От своя страна председателят на парламентарна здравна комисия Десислава Атанасова обясни, че преди идването на Нешева в НЗОК системата не е била стабилна. „Тогава имаше голяма опасност изпълнителите на болнична помощ да не си получат плащанията от НЗОК. След идването на д-р Нешева и нейния екип и вие знаете, че нещата се стабилизираха. Сега системата е спокойна, всички лечебни заведения получават своите средства в срок”, допълни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По лошото е, че е обвиняват, че е взела 12 000, а по места бонусчетата били 300-400 лева. Това заелязахте ли го? Или ви убягна? Колко от нас взеха 300-400 лева бонусчета в края на годината?
121
1
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Бонусчетата са от лекарите с нарушения, бре.
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умувайте,умувайте.Та тая *** пръчка се появи вчера нагло пред медиите и не разреши даже въпроси да и зададат с просташкият си тон и монолог.Ама догодина на изборите Бойко ще се яви не пред журналистите а пред нас.И ние ще му припомним!!!!!!Бонусчетата от нашите пари за здраве.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега разбрахте ли защо районните каси по места не обръщаха внимание на жалбите на пациентите, а от НЗОК каса- да. Е, имало е повече стимули за едните и по-малко за другите.
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и продължава Нешева да се обеснява.....ако бях на нейно място,нямаше да си покажа главата навън.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искат да помогнат на болните да гласуват 15% от глобите за болни и 10% за служителите системата. Това ще е грижа за болните. Ама не гласуваха, а махнаха Нешева, та следващият да внимава като разпределя тези 25% процента между персонала. За болните пак нищо....
116
1
 
9
 
! Отговори
някой там преди 12 години
и за болните пак няма да има пари и пенсионерите ще се гледат с 150 лева пенсия. Оставката на Нешева не променя това. Популизми говориш....След като стават такива скандали направете закон за бонусите за държаваните служители. Защо няма такъв закон питаш ли се? Аз вече не се и питам. Всичко над 45 години в тази държава, което е работило за ДС да си ходи от управлението и да живее със 100 леа пенсия.
115
3
 
7
 
! Отговори
do 131 преди 12 години
Я ми кажи как с оставката на Нешева здравето на хората вече е защитено? Гарантираш ли?Май здравето няма нищо общо с това. Повярвай ми, пак ще е същото и след Нешева. Просто разпределението на парите ще е друго в системата- това ще е единствената промяна. И здравето на хората няма общо с това. Защото системата ще си остане същата и законите също.
114
1
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Ето възможност за ББ да арестува всички "Шефове" на НЗОК, присвоили парите на бедния бълг. народ. Уволнението е гъделичкане на престъпниици. Сега е време за арест и отваряне на затвора в Белене ако искаме Европа да даде добра оценка за управление и правосъдие. Тъкмо ще работят на новата АЕЦ - безплатно. Иначе безверието на хората расте. Ние пенсионерите със страх отиваме за рецепти от т.н." потребителска такса" - петното на здравната ни система. А апашите безчовечно крадат.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо."нека да е скрито-покрито, нали ? иначе шефа им през ден ни обяснява ту колко сме забогатели, ту как се цапал меда, може ли така да го излагат, Него, Великия
112
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
В съдебната власт вече е раздадена 13-а заплата. Магистратите са се разбързали с бонусите още в началото на декември, защото, ако свърши годината, парите им ще се върнат в общия държавен бюджет и раздаването на премии ще зависи от финансовия министър Симеон Дянков. Преди две години той отказа да даде бонуси на съдиите и прокурорите. Разрази се скандал, а магистратите го заплашиха със съд.Информацията за премиите потвърди членът на Висшия съдебен съвет Стефан Петров.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се изисква висше образование и определена квалификация за членовете на Борда на директорите на "Напоителни системи".Това каза по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на питане на депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев относно компетентност и квалификация на председателя на Съвета на директорите на "Напоителни системи" ЕАД Георги Харизанов. Министър Найденов посочи, че един от най-големите умове на нашето съвремие Бил Гейтс е завършил висшето си образование едва през 2007 г.Няма да правя паралел между него и Бил Гейтс, но ви давам пример за това, че дори и без висше образование хората могат да оставят следа, каза министърът. (като шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева....хи-хи)
110
2
 
9
 
! Отговори
Волен преди 12 години
Ха ха ха!Бонусите на съдиите са общо за 31 000 000 лева,а никой от опозицията не им скача!!!Защо ли?
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази ароган тна *** трябва веднага да бъде ИЗХВЪРЛЕНА!Как е възможно,каква кадрова политика трябва да имаш за да назначиш такова нещо точно в сектор като Здравната каса?ПОЗОР!!Не съм срещал по арогантно и нахално човешко същество!
108
1
 
3
 
! Отговори
Презиращият подлите преди 12 години
За първа година раздаването на бонуси не е с решение на ВСС и затова остана скрито от медиите. Съветът заседава открито и решенията му са публични, а шефовете на съдилища решават за бонусите сами в кабинета си. Парите за бонуси са от преизпълнението на приходите в системата. Тази година то е 31,3 млн. лв. За да няма 13-а заплата без негова санкция и през 2012 г., Дянков е предвидил в бюджета на магистратите за догодина значително увеличение на приходите - от 105,5 млн. лв. на 140 млн. лв. Така няма да има преизпълнение, от което да бъдат раздадени премии.
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕЩО НЕ Е ТАКА КАКТО ГО ДОКАРВАТ НА ПРИКАЗКА!ЩОМ Е ДОВОЛНА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ,МАЙ РАБОТАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА!КОГАТО ОТ БСП ПИЩЯТ-ЗНАЧИ ПРАВИЛНО СЕ ПОСТЪПВА!ЩОМ МАЙСТОРИТЕ НА ИНТРИГАТА ЗАДКУЛИСИЕТО И ЗАКОННИТЕ КРАЖБИ СА ДОВОЛНИ-ЗНАЧИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ СДЕЛКАТА НА КОЯТА Е ПРЕЧИЛА ОСОБАТА С БОНОСИТЕ!На 55 г съм и го знам от опит!ТАЗИ С ПОДУТАТА МУЦУНА Е ПРЕЧИЛА ЗА НЯКОЙ ТЛЪСТ ДОГОВОР НА ДРУГАРЧЕ НА *** НЕЛИЯ
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще умуват ами, тя да не е единствената бонусчийка, ако си тръгне, току-виж повлякла крак и кой знае кой от тях ще е следващия
105
4
 
1
 
! Отговори
от 122 преди 12 години
Действате като онези работници, които са чупели машините, защото им вземали работните места. Не виждате ли, че такива са ни законите и те позволяват това. Всеки от нас, може да е на нейно място. Недоволни подчинени от шефа. За шефа има , за него - не. Кой се интересува от тези направили скандала за болните? Никой. Това е манипулация. Интересуват се, защо някой е гушнал повече, а друг по-малко. Проумейте го.
104
2
 
3
 
! Отговори
осъзнайте се преди 12 години
Скандалът е станал, тъй като тези бонуси не са разпределени както трябва. Но закононарушение няма. Сложете си ръка на сърцето и признайте колко от вас биха взели тези 25%, ако законът ви разрешава и ви дава това право? А ако управлявате 3 милиарда, на тези 12 000 как ще гледате? Помислете малко и стига сте викали без да мислите. Ако кажете,че искате таван за заплатите на хората в държавния сектор и минимум на пенсиите по ще ви разбера. Но така по скоро действате като тълпа в услуга на други.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
простаци