Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян

Според Хеерт Вилдерс пускането на сайта не представлява липса на толерантност
18 фев 2012 12:50, Бойчо Попов
349
 Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян
Лидерът на холандските националисти Хеерт Вилдерс. Снимка: Reuters

„Нямаме нищо против жителите на Централна и Източна Европа, но определени групи от тези страни създават проблеми в Холандия. Те извършват много престъпления, отнемат работни места на местните хора и използват социалната ни система. Все пак на сайта има възможност както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците", заяви лидерът на Партията на свободата Хеерт Вилдерс в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Холандският политик е категоричен, че целта на сайта е резултатите от него да бъдат представени на холандското правителство. "Имаме сигнали за престъпления, за пиянство на публични места. Властите трябва да са наясно с всичко това и да вземат мерки", обясни Вилдерс.

Вилдерс смята, че пускането на сайта не представлява липса на толерантност. „Все пак защитаваме интересите на холандци, които гласуват за нас. Борим се за техните интереси. Нямаме никакво намерение да закриваме сайта“, каза политикът и добави, че партията му е категорично против оставането на България и Румъния в Европейския съюз. „Тяхното изхвърляне обаче не е възможно, тъй като ние нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членки на съюза“.

Според социолога Андрей Райчев обаче още по дефиниция сайтът е тенденциозен и манипулативен. По думите му новата националистическа вълна в Европа е обяснима с факта, че европейците за първи път не са в ситуация на превъзхождащото всички останали великодушно същество, което може да „извади някой ненужен гулден и да го даде на бедния негър“. Холандците вече са принудени да се конкурират с реални хора, които произвеждат по-бързо и за по-ниско заплащане, обясни още Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ще кажете за Българския анти-Български сайт днесбг.
35
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН. преди 12 години
ДААА ТОЗИ ХОЛАНДСКИ САЙТ РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ,.ИМА И ЕДИН БЪЛГАРСКИ САЙТ КОЙТО РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И СЕ НАРИЧА---ДНЕС.БГ....МИСЛЯ ЧЕ Е НУЖНО КОЙТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ.
34
1
 
1
 
! Отговори
sostin преди 12 години
holandcite ni vijdat kato gadove - kakvo to4no ni drani tova kato sme si takiva, onia s instalaciata det ni be6e izobrazil s kenefite i na nego mu se podsardihme a ne se zamisliame zashto horata ni vijdat taka ? nima nie sme nai - golemite i velikite nemislia , prosto sme si gadove i kogato horata ni go kajat reveme ....emi da no takova e polojenieto a istinata vinagi boliala
33
1
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Абе писах ви че холанците не искат мюсюлманите и най вече евреите които ходят там с комерсиална цел,т.е. да им вземат паричките
32
4
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Центърът на Европа се...измества на изток.Идва време,когато Холандия ще остане в политическата и..икономическа периферия на старият...свят;това ги тревожи холандците.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странната ситуация при която управляващите тъпчат народа си тук и се борят за правата му зад граница..... Все пак холандците сигурно са шокирани от поведението на нашенци ако това поведение тук се подминава с безразличие от властите там това прави впечатление.Факта че сайта е за българи и румънци навежда над мисълта че става дума за определена група българи и румънци.
30
1
 
10
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Холандия не е огледало на България. Това което се излива от тях не е мерило за българина. Когато страдаш от комплекси първото, което правиш е да нападнеш, тези, които знаеш че няма да ти отвърнат. Холандия страда от болестта наречена национализъм. Няма нищо лошо в това да защитаваш корените на страната си, но не и за сметка на други. Ако имат нещо против България, тогава нека си се занимават с нас, докато мароканците бавно ги поглъщат.
29
1
 
14
 
! Отговори
подкрепящ преди 12 години
Жалко , че отъждествяват всички българи с някаква *** ,която наистина е плъзнала по Европа .Хора без елементарно образование , не знаещи езици ,не свикнали на труд -какво биха правили там ? Европейците с право се притесняват !
28
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе , че е гей, гей е! Че е напушен,напушен е! Ама ,че казва истината ,казва я!
27
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците" Представяте ли си как някой ще влезе и специално ще пише в сайта, че няма проблеми с бг и ру предлагам намерете сайта и всички пишете, че нямате проблеми с бг :Д
26
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Не България ти е виновна.Първо погледни себе си и тогава с.... .Навън винаги ще си останеш за тях един чужденец.
25
4
 
45
 
! Отговори
саки преди 12 години
Бе то в тая Холандия нито на планина и ски можеш да отидеш,нито имат хубави плажове.Мирише на застояла вода,мухъл и е едно такова мрачно ,влажно и подтискащо.Срещал съм се само с един холандец в България - голям *** и много задръстен.Като народ ги превъзхождаме тия пастети от Холандия, а страната ни е хиляди пъти по готина от тяхната.
24
3
 
6
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Преди десетина години по БНТ имаше някакво предаване за Холандия, в което се говореше, че голяма част от холандците не са завършили дори средно образование. Даваха репортажи с различни хора на по 40-50 години, които ходят във вечерни училища за да завършат. Ай да дойде тоз *** да говори на кого заемаме работните места и заслужават ли ги!?
23
3
 
2
 
! Отговори
sostin преди 12 години
mi braniat si interesite horata be kvo ste revnali kato vdovica za h.., nie nerundzame li protiv *** ? Pri tiah e sashtoto .Koi ni e vinoven che sme kradlivo marzelivo pleme i kat idem niakade gledame ne kak da se vpishem v obstanovkata a kva izmama ima i kak da ia napraim oshte po goliama ...
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova po sluchaj godishninata ot obesvaneto na VASIL LEVSKI li go puskate be jurnalja?
21
2
 
5
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Много скоро тази педераска страна Холандия няма да я има ще се нарича Мюсюлмания,холандци не останаха бе, те или са гейове или наркомани и в двата случая изчезват я от СПИН я от прекалена доза наркотик ха ха ха толкова са ***,че сами се затриват,а и на световният океан му се покачава нивото така,че и трети фактор може да им помогне да изчезнат.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА КОСТОВ ДА ГИ НАУЧИ НА ЕТНИЧЕСКИЯТ НИ МОДЕЛ
19
1
 
18
 
! Отговори
соломоново решение преди 12 години
По тая логика е добре България да направи сайт за оплакване от всякакви западноевропейски педофили , защото единственото , което правят тук като дойдат да живеят или на почивка е да посягат на децата ни и да се напиват като ***!
18
3
 
7
 
! Отговори
IT's TIME преди 12 години
Vreme e da kajem - *ur za ne6tastnicite tup4e6ti bulgarskiq narod ! Obicham Bulgaria obi4am vi i vas sunarodnici , dignete glavata gore ne pozvolqvaite da vi tup4at , budete bulgari .
17
0
 
4
 
! Отговори
Cigani преди 12 години
Opredeleni grupi sazdavat problemi....... A tezi "opredeleni grupi" sa *** i PROSTITUIRA6TI CIGANKI !!! Te nikade i nikoga njama da se integrirat ! Kadeto i da badat-i v Balgaria,i v Holandia, i na vsjakade po sveta!