ДСБ искат нов договор с "Газпром"

Цените на синьото гориво могат да паднат с 10%
Обновена: 20 фев 2012 14:42 | 20 фев 2012 14:42,
81
ДСБ искат нов договор с "Газпром"
Снимка: архив Булфото

Държавата незабавно да започне преговори с "Газпром" за предоговаряне на условията и цените на доставка на природен газ, поискаха от ДСБ.

Тъмносините смятат, че цената на синьото гориво може да падне с минимум 10%.

Председателят на групата на тъмносините в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров обясни, че това вече е направено в четири европейски държави, членки на ЕС.

Той допълни, че в момента 90% от домакинствата у нас са затруднени заради ръста на цените на стоките и много тежката зима.

Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков призна, че страната ни плаща много високи цени за синьото гориво.

Той обясни още, че промяната в договора за доставки на природен газ от Русия, направена от предишния министър на енергетиката Румен Овчаров, до момента ни коства повече от 2 млрд. лева.

Според него в предишния договор, подписан от Евгений Бакърджиев, цената на газа се е определяла много по-прозрачно.

На пресконференцията днес, Бъчваров отново обвини Румен Овчаров за цените на газа. Тъмносиният общинар смята, че Овчаров е преподписал договора с  "Газпром" без всякакво основание, за да се облагодетелства едностранно БСП.

Димитър Бъчваров засегна и проблема с цените на бензина и дизела. Той посочи, че в момента цената на дизела е по-ниска в седем страни от Европейския съюз.

Според него правителството е абдикирало пред проблемите с "Лукойл" "по един начин, който показва колко е слаба държавата".

От ДСБ ще предложат на кабинета законопроект, който да регулира цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е намислил нещо около шистата, затуй е тъй активен. Кат беше на власт, що не преговаря, ми сега се сетил. Гадна долна твар
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова намаление успяха да направят френската GDF Suez, германската Wingas, словашката SPP и турската Botas. ================================== Значи на другите по равно с 10 % по - евтино а на нас по братски с 10 % по - скъпо !!!
41
7
 
9
 
! Отговори
as преди 12 години
ДСБ!!!! Както винаги професионални, точни, последователни, аргументирани. За съжаление долнопробната пропаганда на Aгент Бор, Кеворкян и Станислав Трифонов рамътиха съзнанието на Българина завинаги. Жалко наистина.
40
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
комунарите/комари .. са си такива .. свикнали да смучат .. като чуят, че копанката може да намалее или да свърши .. пощуряват :)
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Узаконихме краденето на филми от богатите корпорации, следващата стъпка е да узакониме кражбата на природен газ защото монополистите така и така са толкова богати че муха ги е ухапала.
38
2
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Ами да ходят Ваньо Костов и Р.Овчаров да подпишат новото споразумение... Овчаров: задето си въртеше *** пред руснаците като магистралка и все във вреда на България, а Ванчо - понеже все дава акъл, ама някой друг да свърши това нещо, след което драгалевченинът продължава критиките ,че не е трябвало така да се напарви, а иначе, по възможност с превъртане на 180 градуса, като ***... Да види и той веднаж кое как става, защото вместо него с такива "картофи" се занимаваше Бъки.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Монополното диктуване на цените на газа у нас е престъпление!Трябва съд и разрушаване на монопола, всяко друго действие е съучастничество в грабежа на нашия народ от монополистите.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪки разбира как се взривява мавзолей , Боже дали беше истина всичко това или го преживяхме ?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те затова ли набутаха толкова пари на мутрата и разни там "еколози" за пустия мораториум на шистовия газ, сега да намалат цената :))) неможе требва да избият кинтите
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румяна Желева -външен министър........сънувам ли или беше вярно?????
33
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Другаря Костов не разбра ли, че соца свърши? Свърши тая руснаците да дават без пари.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще нападаме Русия - ха ха ха ха ха :)))))НИки младенов беше военен министър.........господи ела си прибери вересиите, моля те господи
31
2
 
18
 
! Отговори
Жо преди 12 години
БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ много изгоден договор за газ, сключен от представителя на правителството на ОДС Евгени Бакърджиев. След като комунистите взеха властта с т.н.. Тройна коалиция, другаря Р. Овч. предоговори цените в ущърб на България! На някои от вас паметта им е къса.
30
7
 
12
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Истинската демокрация още не е почнала!Който иска в Европа с гол корем,ще трябва да купува на европейски цени.И аз много бих искал Кайените и Мерцедесите да ги продават на половин цена,ама германците не са против! Не може да си безпричинно враждебен към Русия и да искаш да ти снасят,както го правеха 45години!Капитализма не е само пълни витрини,а също и мизерия страх и стрес за повечето!Имаш,ако имаш какво да дадеш!Ако не.....
29
2
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Ама Гърция си има инсталация за втечнен газ :) и им е през оная работа за цената на Газпром, щото Катар продава втечнения газ на 1/3 от цената на Газпром, а ние само с руските мафиоти се заиграваме, пък после било скъпо :)))
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николай Младенов и Трайчо ще договорят по-добри цени- ха ха ха , по-скоро аз ще стъпя на Марс
27
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали шистов газ ще вадим бе Трайчо-тъпоъгалнико
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците не могат да направят АЕЦ в Гърция, защото там няма толкова сладка вода.
25
3
 
7
 
! Отговори
Путин преди 12 години
Хем правим екологична оценка с години, хем бъзикаме Русия, с Хилари сме приятели, Путин бил диктатор, ми нека ХИлари ви дава, елементарно, е да дава ама не дава
24
9
 
3
 
! Отговори
егати преди 12 години
Въз основа на какво да паднат с 10% ? Въз основа на поскъпналия нефт ли ?