ДСБ искат нов договор с "Газпром"

Цените на синьото гориво могат да паднат с 10%
Обновена: 20 фев 2012 14:42 | 20 фев 2012 14:42,
81
ДСБ искат нов договор с "Газпром"
Снимка: архив Булфото

Държавата незабавно да започне преговори с "Газпром" за предоговаряне на условията и цените на доставка на природен газ, поискаха от ДСБ.

Тъмносините смятат, че цената на синьото гориво може да падне с минимум 10%.

Председателят на групата на тъмносините в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров обясни, че това вече е направено в четири европейски държави, членки на ЕС.

Той допълни, че в момента 90% от домакинствата у нас са затруднени заради ръста на цените на стоките и много тежката зима.

Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков призна, че страната ни плаща много високи цени за синьото гориво.

Той обясни още, че промяната в договора за доставки на природен газ от Русия, направена от предишния министър на енергетиката Румен Овчаров, до момента ни коства повече от 2 млрд. лева.

Според него в предишния договор, подписан от Евгений Бакърджиев, цената на газа се е определяла много по-прозрачно.

На пресконференцията днес, Бъчваров отново обвини Румен Овчаров за цените на газа. Тъмносиният общинар смята, че Овчаров е преподписал договора с  "Газпром" без всякакво основание, за да се облагодетелства едностранно БСП.

Димитър Бъчваров засегна и проблема с цените на бензина и дизела. Той посочи, че в момента цената на дизела е по-ниска в седем страни от Европейския съюз.

Според него правителството е абдикирало пред проблемите с "Лукойл" "по един начин, който показва колко е слаба държавата".

От ДСБ ще предложат на кабинета законопроект, който да регулира цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Газовата мафия използва междинни буферни фирми които така ни прецакват, че плащаме най-скъпия газ в Европа. Буферните фирми служат за бягане от отговорност и се отчитата директно на газовия гигант.При нефтената мафия също има голям брой посредници, като допълнително се прави преработка и складиране на наша територия от което сме на тотална загуба. В крайна сметка плащаме най-скъпия бензин и дизелово гориво при положение, че сме най-близо до находищата в сравнение с другите страни от ЕС.
22
6
 
9
 
! Отговори
Богданов преди 12 години
"..цената на дизела е по-ниска...". Що бре, костовисти, е по-ниска. Къде бяхте когато патрона ви хариза Нефтохима на Лукойл. Сигурно няма държавни рафинерии в ЕС. Ами ЕРП-та? Плащайте сега да ви дойде акъла, комунизма свърши!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
свето преди 12 години
Аз пък искам Костов да предложи нов договор, не толкова продажен с Лукоил, става ли!?
20
1
 
4
 
! Отговори
РЕволюция преди 12 години
Ситуацията е тежка, но решението е КРЪВ-гражданска война, българското общество няма сили да извоюва каквото и да било.....затова няма решение, ще седим и ще чакаме.....
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** да каже защо ми изтри мнението където писах че бензина във Франция е 1,68 евро а в България колко е?Цените на горивата държавна тайна ли са?Вие да не се намирате в Африка бе?
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо бе изрихе мнението ми?Да не би цаната на бензина да е държавна тайна!!!ще се оплача в ES zatova че сенцурирате без причина
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami koi kasi palnqta posrednicite samo edna kasa NA GERB GARANTIRANO SAMO TQHNATA 4E IDVAT IZBORI TRQBVA DA SE PLASHTA NA *** I NE SMAO NA TQH
16
2
 
3
 
! Отговори
не знам , но преди 12 години
голям го ядем с този e.u. - нито сме със свойте нито сме и със силните , ..........
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как Иван Костов "оправи" БГ.По времето на Луканов и Жан стана ограбването на държавните пари и парите на народа посредством "червените куфарчета", умишления фалит на банковата система, кредитните милионери, финансови и др. пирамиди... Червените другари с вече ограбените финансови средства се надяват по някакъв начин а легализират откраднатите пари. Иван Костов разпродаде БГ посреством т.н. "Приватизация" на червените олигарси. Кто по продажба да се разбира "кон за кокошка".
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на газта пада с 10%,но в Гърция
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борсовата цена на втечнения газ преизчислена за 1000 куб м е около 160 долара, а руския газ т.н. "братушки" ни го дават за над 400 долара и е крайно време, някой в тая държава да си разчовърка мозъка за една инсталция за втечнен газ
12
1
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Защо ,...щото сме в Бг ?А Бг ,е държава в Африканска провинция ...вече!
11
13
 
4
 
! Отговори
и? преди 12 години
И какво като искате? На база на какво ще искате намаляване? Ниска цена или ги нападаме ли? Аман от *** изказвания на разни политически трупове!
10
3
 
9
 
! Отговори
БИО преди 12 години
Защо слагаме приехме закон за био добавките след като те са в пъти по скъпи от обикновения дизел? Цяла Европа дава на зад за био добавката - няма смисъл да се губят земеделски площи за сеене на рапица и тем подобни след като продукцията е много по-скъпа и нерентабилна, но тука тиквите био та био, и без това е внос от гърция, кой ли пак дава комисионни??
9
1
 
18
 
! Отговори
Не разбира преди 12 години
А защо ддс се начислява и върху акциза????
8
2
 
8
 
! Отговори
gorski преди 12 години
kato se mahnat tija 240 aidyci cenata ste byde 80 procenta nadolyyyyyyyyyy
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо нека Бъки бомбата от правителството на Ив. Кост. каже как го нае..ха с цената на газта. Второ, няма да има договор, без ясна позиция за Белене. Отказваме се от Белене, цената расте, строим, цената пада. Така че Костов да преосмисли мислите си за Белене. Няма Белене, горивото за Козлодуй скача, газта скача, 5 и 6 блок няма да модернезираме, защото руснаците ще строят в Турция на нашата граница и ще ни продават евтин ток. Това е добрата перспектива, която се очертава. Глад и студ ни чака.
6
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОСТОВ е политически труп !!!!!!! Той е мавъра който разцепи СДС и излъга хилядите повярвали в синята идея !!!!!!!! Той не е най успешния премиер , той е най смешния премиер !!!!!! Иване кажи си - за парите , за фондацията на женати и бизнеса на дъщеря ти ??? Или пак ще мълчиш като *** една година ???
5
6
 
16
 
! Отговори
Луд преди 12 години
До колкото си спомням Шматко (или както там се казваше) каза че газта продавана за БГ е по-евтина от европейската, но многото посредници качват цената, защо никой още не обявява кои са посредниците??? Кои партийни каси пълнят? Бъчваров може да е по-скъп дизела от 7 европейски държави, но е по-евтин от 20 такива!!! Лично вашия вожд *** ги докара така че не се правете на света вода! Га яде кифтетата не рива!
4
0
 
17
 
! Отговори
До №5 преди 12 години
Абсолютно вярно не петрола е скъп а акциза и ДДС убиват икономиката, но с *** е така. Скоро и акциз и за природния газ.