Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова

"Нека имаме предвид денонощния труд, който полагах"
Обновена: 28 фев 2012 15:15 | 28 фев 2012 15:15,
390
Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова
Виолета Николова. Снимка: Impact Press Group

"Моето освобождаване е част от решението на новия министър на правосъдието Диана Ковачева да си дойде със собствен екип", заяви бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Тя обясни, че разбира желанието на Ковачева да назначи свои хора и го определи като "нещо нормално", но категорично не приема начина, по който е освободена и "хвърлените в общественото пространство лъжи".

Виолета Николова бе отстранена от поста си, след като стана ясно, че за 2011 година е получила 73 000 лева бонус.

Днес тя обясни, че парите са взети абсолютно законно и определи финансовото си поощрение като заслужено.

"Когато говорим за бонуси, нека имаме предвид големия денонощен труд, който съм положила", заяви ексшефката на агенцията.

Тя обясни, че 25 000 лева допълнително материално стимулиране (ДМС) е получила със заповед на тогавашния министър на правосъдието Маргарита Попова, но от юни миналата година тези бонуси са спрени.

Останалите 48 000 лева тя си ги е дала сама за периода от юни до декември 2011 година.

Николова не намери нищо нередно сама да оценява работата си и обясни, че това право й е дадено от закона.

Тя допълни още, че Агенцията по вписванията внася годишно по 70 млн. лева в държавния бюджет и е нормално да се раздават ДМС-та на служителите, които вършат добре работата си.

Още по темата

Николова уточни, че всеки месец в структурата са раздавани 166 000 лева бонуси на всички служители, а през ноември и декември – 192 000 лева.

Тя обясни, че това е една утвърдена практика, която е въведена още от предишните ръководители на агенцията по време на кабинетите на НДСВ и БСП. Николова твърдо заяви, че след нейното оттегляне раздаването на бонуси няма да спре.

Тя намекна още, че 10% от приходите на агенцията или 7 млн. лева се раздават като бонуси в Министерството на правосъдието, но отказа да коментира колко точно са взели министърът и заместник-министрите.

"Не съм виждала фишовете им", каза Николова.

Бившият директор на Агенцията по вписванията допълни, че за времето, за което е работила в Агенцията по вписванията – от 2010 година до освобождаването й този месец, тя е успяла да се справи с много проблеми и да я направи една изключително добре работеща структура.

Категорично отхвърли твърденията, че заради неефективната й работа срещу страната ни е започнала наказателна процедура от Европейската комисия.

Тя се води заради неосигурена техническа възможност за вписване на търговски европейски дружества, поясни тя.

Виолета Николова допълни, че задължението на България да регистрира европейски търговски дружества датира от 2007 година и оттогава нито един директор на Агенцията по вписвания не е провел процедура за обществена поръчка.

Тя обясни, че през 2011 г. такава процедура е проведена и изпълнението й ще приключи до 15 март тази година.

"Докато приключи досъдебната фаза, ще приключи и изпълнението", обясни Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
24
 
! Отговори
Olimpia преди 12 години
Каква наглост! Като иска бонуси да ходи да работи в частния сектор дебелата ***...
261
1
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТАКА Е, ТАКА Е... ШОПА КАЗВА: - ПА ОН КАТО КРАЛ, ЩО И Я ДА НЕ КРАДНЕМЗА МИНИСТРИТЕ ПО 7 ЗАПЛАТИ ОТ 7 БОРДА..., НО - ЗАКОННО Е...? - Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси предвижда заместник-министрите да участват в управителни органи на държавни дружества, без да получават възнаграждение. - А ЗА ЗАМ.МИНИСТРИ И "ПРАХОЛЯКА"... - БОНУСИ... ЗАКОННО Е НО, САМО АКО НЕ ТЕ ХВАНАТ ХА-ХА-ХАБОНУСИТЕ СА - "13, 14, 15..., N, N+1, ЗАПЛАТИ", КОИТО ВИДНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ СИ РАЗДАВАТ ЗА СМЕТКА НА... ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ... - 30% ОТ ПЕНСИЙТЕ СА 136 ЛЕВА... (СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е ЦЕЛИ 625 ЛЕВА)- ДЕТСКИТЕ СА 35 ЛЕВА И ТО АКО МАЙКАТА СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ПОД 350 ЛЕВА..., ЗА ПЛАЩАЩИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ СТУДЕНА БАНКЯНСКЯ ВОДА С МИРИС НА СЯРА.- Е ДА, НО ЗА ДА НЕ СИ СОЦИАЛЕН АУТСАЙДЕР, ТРЯБВА ДОХОД НАД 625 ЛЕВА!!!АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННИЯ ГЕНОЦИД...:- ДА СЕ ОГЛЕДА...!!!
260
0
 
22
 
! Отговори
Vizza преди 12 години
Агенцията по вписванията внасяла годишно по 70 млн. лева в държавния бюджет. Това са пари от несъответстващо високи такси за услугите им като 50 лв за обявявания на ГФО например и още какви ли не таксички! Срамота!
259
0
 
9
 
! Отговори
хахахххаааааааа преди 12 години
баба ти е работила да има промишленост и живот в тая държава пък тая *** що *** е правила по партийни сбирки за да може да се докопа да поодкрадне това онова! наще политически *** само за ИЗБОРИ говорят и мислят кой как да прилапа държавните фондове да точат към техните си роднини и каси!!!Има ли някой да е осъден престъпник милионер,министър? няма как да стане щото са от една партия БКП МАСОНИ
258
0
 
22
 
! Отговори
Даси преди 12 години
В това управление има ли свестни и нормални хора?
257
1
 
17
 
! Отговори
57 преди 12 години
След всичко случващо се ПО-НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН БОЙКО ДА ПОДАВА ОСТАВКА И ЦЯЛАТА *** ДА СИ ТРЪГВА С НЕГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПИРУВА НАД УМИРАЩА БЪЛГАРИЯ.ТОВАЕ ГРЕХОТА.
256
0
 
9
 
! Отговори
Тел преди 12 години
ВНИМАНИЕ!!!!! Ако това буре гръмне ще събори всички важни обществени сгради в центъра на столицата, включително и катедралата ни. Имам лошото подозрение, че ударната вълна смъртоносно ще заплаши и първите блокове на жк "Мусагеница", като положително голяма част от Цариградско шосе ще се превърне в руини. Каква жена, какво ЧУДО......
255
0
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Като е взела толкова много пари САМА естествено, че ще я разкарат. В нашия бранш, всеки който блажи сам, не се задържа дълго на служба. Всичко трябва да се разпределя по веригата.
254
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аууу, малеее денонощен труд ... хммм, то и на околовръстното се трудят денонощно !
253
0
 
13
 
! Отговори
Стилиян преди 12 години
Честит Ви ГЕРБ!!!!
252
0
 
17
 
! Отговори
Калинка Малинка преди 12 години
Това е положението!!! Роднина-Милиционер, Роднина-......! Цвъ. Цвъ. е главния кадровик на ГЕРБ! Той просто, ... толкова си може! Да не сте очаквали, че някой средно интелигентен човек ще се промъкне в това управление?! Не, че предишните бяха много убави, ама тези просто "цепят мрака"! Но... това е положението! Това сме ние- българското "общество"! Да знаете, че по-лошо ще става!
251
1
 
22
 
! Отговори
Щурм преди 12 години
Ако още веднъж покажете този *** на снимка, ще ви съдя за уплаха! Толкова добре се чувствах днес, безсрамници... Развалихте ми цялата вечер и всичко.....
250
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред тая *** Фидосова е като сламка бе.
249
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DIANKOOOOFF
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съд ама няма да ги осъдят такива,защото закона им позволява бонуси.Друг е въпроса за размера на тези бонуси.Можеби е добре да се помисли за закон % от добре свършената работа,но не и така всеки да си решава колко да си гребне от меда.
247
0
 
20
 
! Отговори
Ухаа преди 12 години
"Денонощно" е работила,казва. Затова е станала 300 кила шипар?!
246
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то бива наглост, ама тая надмина всички граници!!!!
245
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малииии,тази ако ми е шефка ще й дам и мойта заплата и бегам.
244
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА СЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪДДДДДДД!!!!!!!!!!!!!!!!!!
243
0
 
9
 
! Отговори
гацо преди 12 години
добре бе,раздават си неправомерно бонуси,ама каква е тази НАГЛОСТ като се оправдават по телевизията.Това не е човешко поведение.