Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум

В Доха се събраха само представители на родния бизнес – 100 българи
Обновена: 14 мар 2012 14:49 | 14 мар 2012 13:26,
718
Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум
Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Снимка: МС

Нито един бизнесмен от Катар не дойде на открития днес българо-катарски бизнес фоурм в Доха.

Форумът е в рамките на официалната визита на министър-председателя Бойко Борисов в Катар.

Заедно с Борисов в емирството отидоха още 7 министри, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Българският бизнес беше представен от над 100 компании, чиито представители пътуваха до Доха специално за форума, съобщи Дарик.

Още по темата

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откри форума на английски език, което обърка присъстващите. По думите на министъра на събитието са били поканени голям брой катарски компании и това е бил официалният език на срещата.

Министърът оправда слабия интерес на катарския бизнес към проявата с това, че по принцип Катар не е от традиционните ни търговски партньори в региона.

Той все пак изрази оптимизъм, че може да се намери икономическа конструкция, която да оправдае катарска инвестиция у нас.

Досега представителите на емирството са се отказвали от инвестиции у нас, защото проектите не им се стрували достатъчно изгодни.

Трайков уточни още, че от срещите с политическите структури разбира, че инвеститорите от емирството прояват интерес основно към бизнеса с голф игрища и висококатегориен туризъм.

По думите му Катар се интересува и от земеделието.

Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани е заявил желание за сътрудничество в областта на културата и образованието по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министърът на външните работи Николай Младенов обяви, че в България ще гостува делегация с представители на катарска фондация, която се занимава с образователни инициативи.

Те ще се срещнат с представители на български висши учебни заведения, с които ще разговарят за възможностите за откриване на образователни курсове в Катар.

В областта на културата сериозен интерес е заявен от страна на Музея за ислямско изкуство към работата на България по османските архиви и по представянето на българската история и култура.

Младенов разказа още, че премиерът е подарил на катарския емир позлатен пистолет, копие на документ от 12 век от архивите на България, в който се говори за Катар и копие на карта, която включва Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
512
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то пък преди при Станишев се прескачаха катарци в България , бях катарец , катарец , кувейтчанин и още някой *** с *** , да не би преди са ни били основен търговски партьор , та сега се прави трагедия тип Позитано 20 , да са си платили екскурзията ,, бизнесмените ,, другото не ме интересува , то и след 30 , 40 години , като им приключи петрола и тия с *** , пак ще си яхнат камилите , където им е мястото , а сега интернационалистите (социалистите), да не правят трагедия ,
511
2
 
40
 
! Отговори
хектор преди 12 години
Тия *** в чужбина никой не ги бръсне и за слива,ама пък как се надуват у нас? Били ЕЛИТ! Да дишат смрадливите джапанки на емира!!!
510
2
 
18
 
! Отговори
Земя ли?! преди 12 години
Като искат да се занимават със земеделие у нас, да вземат земеделска земя ПОД НАЕМ! А те какво искат? Да изсипят сега определена сума, която изглежда голяма и да придобият завинаги българска земя! И какво ще правят с нея? Щели да си произвеждат храни за тях си! Какво ни грее нас това?!Бойко, като се прави на мъжкар, да не се подмилква, а да заеме позиция, заради която да го уважават!
509
2
 
27
 
! Отговори
94 преди 12 години
По-лошо от това управление е само война
508
1
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Ха познайте кой плаща за тази разходка на "Борисов, още 7 министри, както и кметът на София Йорданка Фандъкова"??? По време на криза се помъкнали куп държавни хайлази, заедно с още една камара антураж, за нещо, което поначало е било със съмнителен ефект. И както си пролича, съмненията се оказаха абсолютно оправдани. Е, защо трябваше толкова управленски *** да се мъкне там и да разхищава държавни пари? Не им ли стигнаха бонусите?????
507
0
 
28
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Щейх Ал Тафанах Ал Таебах не дойде ли?
506
1
 
28
 
! Отговори
Десен преди 12 години
Ако не беше толкова жалко и за наша сметка щеше да е адски смешно.
505
1
 
31
 
! Отговори
98 преди 12 години
ПРИ СРЕЩИ НА ТОВА НИВО ИМА ПОКАНИ ,НАСРЕЩНО ПОТВЪРЖДАВАНЕ ОТ СТРАНА НА БПИЗНЕСМЕНИТЕ,УРЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ ПО ИНТЕРЕС ,ПРЕДВАРИТЕЛНА ДВУСТРАННА ПОДГОТОВКА ЗА ТЪРСЕНЕ НА ДОПИРНИ ТОЧКИ.ВСИЧКО ТОВА Е РАБОТА НА СКЪПОПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО. А БОКО НАТОВАРИ 100 "бизнесмени "КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ПЪТУВАТ НО ДАЛИ СМЕ БОГАТИ И Е ДОБРА РЕАЗТОВАРВАЩА ЕКСКУРЗИЯ. В ТУНИС БЕШЕ СЪЩОТО. ЕГАТИ АМАРТЮРИТЕ КОИТО ВОДЯТ СТРАНАТА .И НИЕ СЕ НАДЯВАПЕ ТЕЗИ ДА НИ ИЗВАДЯТ ОТ КРИЗА.
504
3
 
30
 
! Отговори
от Катар! преди 12 години
ЕТ герб предлага джапанки. Директен внос от Катар!
503
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахахахахахахахах! Голям резил!!! Сега гадая как ли ББ,като се върне в Бългапия,ще извърта и усуква как катарците не дошли защото,както,когато,понеже,тъй като,но,ама ние така,а те онака и така нататък!!!
502
0
 
15
 
! Отговори
загрижен преди 12 години
Дали екскурзиантите в Кувейт са си накупили нещичко ефтино... на далавера както се казва, а? Дано утре да кажат по телевизията , а може и вестниците да опишат покупките- например.Да не са били валат хората де.
501
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да проумея как хора като Симеон Велики, Крум Страшни, Пайсий Хилендарски, Христо Ботев, Васил Левски и т.н. може да са от един и същ народ като хора като боко, цв.цв, станишев и костов?!?!?!?!
500
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха,кой ли ще вземе насериозно нашия ***,хората искат бизнес да правят,а не далаверки по булгарски!
499
2
 
41
 
! Отговори
Уна преди 12 години
Доживях момента някой, още повече на международна сцена да покаже с отношението си, че царят ни е гол!Срамно и жалко е за нас, но пък е живата истина!!!
498
0
 
33
 
! Отговори
qq преди 12 години
Е, нали се кланяхме на израелците преди месец, сега чакаме арабски пари.
497
0
 
17
 
! Отговори
Моканина преди 12 години
Боже,колко мъка има по тоя свят,боже...
496
1
 
54
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
МОЛЯ БОКО И ВСИЧКИ ПЪТУВАЛИ С НЕГО ДА ЗАПЛАТЯТ СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ЕКСКУРЗИЯТА ДО КАТАР!И ДА ВЪРНАТ КОМАНДИРОВАЧНИТЕ! ТАКЪВ РЕЗИЛ ПРОСТО Е ВЪРХЪТ!
495
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов: Ама,ваше височество,нали щяхте да строите магистралата Бургас-Варна?Аз вече се похвалих на всички,по всички телевизии и вестници!Шейх: Абе,момче,чакай да си взема едно душче първо и после пак ще говорим.Я,ти с твоя слуга пийте по една студена вода през това време.И да не вземете да ми свиете джапанките,ей!Четох аз за вас в Уикилийкс...
494
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският бизнес беше представен от над 100 компании(НА СИВАТА НИ ИКОНОМИКА), чиито представители пътуваха до Доха специално за форума, съобщи Дарик.
493
2
 
8
 
! Отговори
niama преди 12 години
xazxojdaite se nie balacite 6te pla6tame.sram i pozor.