Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни

"Десислава Атанасова ще е прекрасен здравен министър"
Обновена: 16 мар 2012 17:42 | 16 мар 2012 17:42,
50
Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни
Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни. Снимка: Булфото

„За смяната в правителството знаех още преди три дни, докато изпълнявах длъжността премиер при отсъствието на Бойко Борисов от страната”. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той е знаел и мотивите за смяната на Стефан Константинов и Трайчо Трайков, тъй като е поддържал телефонна връзка с Борисов.

По-рано днес обаче Трайчо Трайков съобщи, че оставката му е била поискана снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар,  от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. Трайков уточни, че днес ще депозира оставката си в Министерския съвет.

Тази сутрин Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

Снощи пък от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Още по темата

За министъра на здравеопазването Стефан Константинов стана известно, че е подал оставката си още на 13 март, но едва снощи разбрал, че тя може би ще бъде приета.

Вицепремиерът Дянков каза добри думи за номинираните да заемат освободените министерски постове.

„Десислава Атанасова ще бъде един прекрасен здравен министър, защото тя е запозната с проблемите и работата в тази сфера, както и с парламента”, коментира Дянков по повод новите назначения.

Според него новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев също е подходящо назначение, защото е в час с работата си и до няколко дни щели да проличат положителните резултати.

„С Трайчо Трайков работихме много добре, но понякога хората се изморяват”, коментира още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРООЛЛУ преди 12 години
ТОЗИ МАЗНИЯ, ПРЕЗОКЕАНСКИ СПЕЦИАЛИСТ,ДА НЕ СЕ ИЗДИГА МНОГО ЩОТО УТРЕ ДА НЕ МУ ДУХНАТ ПОД ОПАШКАТА И НА НЕГО.ЩОТО БОИКО И ЦЕЦОТО НЯМАТ МИНИСТРИ А КУКЛИ,КУКЛИ НА КОНЦИ!
46
0
 
2
 
! Отговори
Know how преди 12 години
Догодина по-големи яйца!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi narod zaslujava da slu6a vsqka duma na pap4iviq 6pionin na svetovnata banka, otrekal se ot ba6ta si zaradi pari ikariera! Tozi narod ne e moq narod! Ne znam kakvo trqbva da stane, za da se varene *** na Levski pone v 50 procenta ot horata!
44
0
 
7
 
! Отговори
неверващ преди 12 години
Десислава Атанасова ще бъде един прекрасен здравен министър, Колкото "прекрасен " си като финансов министър, апропо пицар.Такова чудо до сега за 100год е нямало Все едно аз да стана правосъден министър. Ама добре все пак , че съм учил два семестъра право. А тази самозванка , бъкел не отбира. Поне да беше завършила здравен мениджмън .Съветниците щели да я съветват , а тая чапла фасони ще предава. Продължава назначението на некадърници на всички нива. А бе Бойко то министрите да не са ти носни кър
43
0
 
2
 
! Отговори
Мотото преди 12 години
Колкото са по високи цените на горивата и яйцата, толкова повече пари от ДДС в хазната!
42
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Абе това момче всичко знае, бързо да те награждават, че и тиквите ще изчезнат!
41
8
 
1
 
! Отговори
ДО-42 преди 12 години
Ти си *** човек, със селски манталитет,симпатизан на комунизма,колкото до Дянков виж къде е работил преди да говориш глупости,лесно ви е на вас в село да плуюете на ляво и на дясно.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя е за пандиза , как можа за отрицателно време да опука толкова милиарди ? Бах ти некъдърника !
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почти три години ГЕРБ управлява , като реже трикольорчета ,уж открива магистрали , детски градини и други народополезни неща . Цените се вдигат , заплати и пенсии не . Логично е при това развитие на нещата пари в бюджета да има , дори в излишък !Да , ама не , както казваше другаря агент Бочаров . Къде са тогава нашите милички парички ? Закопани в асфалта , окрадени ,или раздадени за бонуси ! Кой и защо излапка фискалния резерв ? Да каже треторазрядния счетоводител Дянков !
38
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
забрави, приятелю! Луд умора няма, само се поти....
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** И НАРКОМАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО .ВИЕ ВСЕ СТЕ ВЪВ ДЖАЗА БЕ .АЛОО СПРЕТЕ НАРКОТИЦИТЕ ПОНЕ ЗА МАЛКО ,ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ РЕАЛНОСТТА ОЩЕ 20Г. И ,ЩЕ БЪДЕМ САМО УРОК ВЪВ УЧЕБНИКА ПО ИСТОРИЯ........
36
1
 
7
 
! Отговори
33 преди 12 години
е как да му дойде, като го няма в наличност, ако го имаше, нямаше да си назначи тоя събирач на лоши кредити, дето не може сламата на две магарета да раздели, за финансов министър
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков,като се измориш и ти и като те изхвърлят,ела в нашата фирма. Няма заплати ама пък си разказваме вицове за политици,интересно е,ела бе Дянков на обед и карти ще цакаме...
34
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите деня в който Дянков си подаде оставката ще има национален празник.Предполаягам ,че ще има всеобщи хора,тържества,церемонии,които ще продължат минимум 3 дни!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..значи хората се "измарят" така каза невзрачното човече Дянков..ох горкият той..ами ти бе ***..отдавна си изморен и трябваше да си отидеш ..е да ама не..дремеш си още на постчето..що не земете да си ходите всички
32
1
 
22
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
Дянков,кога ще си ходиш?Все си компетентен ,а не можеш да си събереш осигуровките.За глупости - глоби колкото искаш , а за натрупани неплатени осигурителни вноски - нищо.В същото време пак говорите за заеми - стига вече.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и делянчо и той....абе докога ще ни управляват келешчета и пикли,с акъл на пубери....
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аман от десита,калинки и прочие.....на бойко КОГА ще му дойде акъла накрая...кога ще почнат да се назначават хора,разбиращи си от работата,а не СЛУЧАЙНО подбрани...
29
1
 
15
 
! Отговори
е, то преди 12 години
между другото не беше нужно да ни съобщава, че интригантстват зад гърба на министри. някак си по-грозна я прави картинката
28
2
 
14
 
! Отговори
е, то преди 12 години
и аз знаех, още преди 3 месеца, ББ се беше наканил да го разкрачи Трайчо и само си е чакал повод. Е, поводът беше добър, Трайчо наистина пренебрегваше икономическата част, а това че е ходил да се препича в Катар, означава че му е писнало от пожарникарската политика, точно колкото и на нас. Освен това със сигурност е знаел... както и нас, че му готвят хватка. Само че малко се съмнявам само ТТ да е виновен за излагацията там, добре че има с кой да си измият ръцете