Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов

Зам.-министър Делян Добрев поема икономическото ведомство
Обновена: 16 мар 2012 14:42 | 16 мар 2012 08:55,
358
Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов
Борисов бесен на Трайков заради Катар. Снимка: архив, БТА

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще седне на стола на подалия оставка Трайчо Трайков. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод смените в кабинета. Вчера той прие и оставката на здравния министър Стефан Константинов.

Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанаха“, заяви Борисов.

По думите му темпото, с което работи правителството на ГЕРБ, е за един мандат да се направят повече неща, отколкото другите за 2-3 мандата. Борисов беше категоричен, че е нямал разногласия с Трайков по важни проекти, както за АЕЦ „“Белене“, така и за отнемането на лиценза на „Лукойл“.

Има капка, която прелива и  това е икономическият форум в Катар, обясни обаче Борисов.

Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно.

Дойдоха ни на крака в хотела, на форума. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро”, подчерта Борисов.

„Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще накараш арабите да дойдат толкова рано, когато началникът им го няма“, възропта обаче премиерът. 

"В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Защо?

И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата", обясни Борисов.

По думите му независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре. Структурни промени в МИЕТ нямало да се справят.

Относно оставката на здравния министър Борисов заяви, че я е приел трудно, защото Константинов бил честен човек.

Още по темата
„Има добри идеи, но той не разбра, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. Само аз съм му фен, скара се с всички“, каза още Борисов. Константинов влязъл в конфликт с половината министри, заместниците му, НЗОК, а  „депутатите не искали да го чуят“.

Борисов бил му обяснил, че е закъснял с намаляването на цените на лекарствата.

„Защо сега, когато ти пари под краката, за милиони намали цените, а не преди една година. И ме излагаш мен да обяснявам аз за лекарствата. Откъде да знам аз колко струва аналгина“, обясни Борисов какво е казал на подалия оставка Константинов. 

За негов наследник премиерът избирал между два варианта. На въпрос дали това са шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова или на здравната – Десислава Атанасова, премиерът отговори: „И двете са много добри“.

Борисов щял да види къде ще се създаде по-малко вакуум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...КРАИНО ВРЕМЕ БЕШЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА НАПРААТ ТОВА СВИНСКО ПОРНО КОЕТО СЕ ГЛЕДА ОТ ЦЕЛИО НАРОД И ТО НА ЖИВО... С БАЦЕ У ГЛАВНАТА РОЛЯ...ТО СА КАМАСУТРИ..ФАТКИ..ПЪШКАНЕ ОХКАНЕ...ПОЗИ СЕ МЕНЯТ У ДВИЖЕНИЕ...ВИБРАТОРИ ФААРЧАТ...НАЦИОНАЛНИ СУПЕРПРОДУКШОН...И ОЧИТЕ А СИ ЗАТВИРИШ ПА ГИ ВИЖДАШ...ПОРНО КЛАСИКА...ХХХХХLLLL....ПАЗИ ДЕЦАТА !...И ЖИВОТНИТЕ...!
236
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко като отишъл на плажа видял, че Трайков го е изпредварил и това ,,преля чашата ,,
235
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който не става, да си върви, идват по-можещи и по-кадърни млади и енергични хора с амбиции!
234
2
 
17
 
! Отговори
Савчев преди 12 години
До тук добре!Г-н Борисов, СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ РЪСЕНЕТО С АЕРОЗОЛИ Е ДОБРО ЗА българите? Смятате ли, че ще Ви се размине???
233
11
 
3
 
! Отговори
Костовист преди 12 години
Всички неща, за които плюете и се пенявите тука, ги имаше България при онова правителство на СДС! А сега плачете и страдайте, избирайте си мутри, за да не са турци и комунисти! Аз се радвам, че избягах от моя народ, защото той си заслужава съдбата напълно!
232
1
 
23
 
! Отговори
Протокол преди 12 години
Голям работа свършиха в Катар - договорили инвестиции за 100 млн $ - та това са горе-долу парите колкото струваше построяването на зала Арена-Армеец.Констанинов го уволни Трайков, ако не беше на плаж нямаше да го съпуниса Бойко. И за де не е само Трайчо айде с него и Пламен.Но за гафа в Катар си е виновен Н.Младенов- та нали те правят програмата и я съгласуват с Бойко. По нея се пишат материалите за подготовка на делегацията. Некадърниците в Катар ли видяха какво са сътворили.
231
0
 
9
 
! Отговори
коко преди 12 години
На комшията не му става онази работа.Кой е виновен когато жена му ходи на гости на "една приятелка " с изправен инструмент от другия вход?Ученическата и любов или сегашният и мъж?Или някой друг от "предишните"?
230
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На този "форум" Трайков си беше свършил работата. Беше подбрал представители на БГ бизнеса (друг е въпросът как са подбрани). Там се оказва, че БГ е представена, но ги няма местните. Това обаче е отговорност на МВнР, а не на МИЕТ. Липсата на чужди представители е провал за Н.Младенов. Но как кума му да го изгони? Трайков просто опра прешкира заради некадърността на Младенов
229
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
световната политика е в ръцете на масоните.на бг съдбата е решена 91г от Луканов,,евреин,,да бъдем разсипани.затова в управлението на всяка държава стоят евреи в сянка и хора,които са зависими или агенти.На б.б. съм сигурна, че не му харесва какво се случва с БГ,но той е от тези които го държат,защото е престъпник, а Симеон Дянков е агент на световната банка.Защо си мислите Сергей е избран от социалистите в Европарламента,защото е евреин.Няма алтернатива всичко се определя от масоните.
228
0
 
30
 
! Отговори
коко преди 12 години
Аман от тия катарци.По българските улиците не можеш да минеш от тях.И носят чували с пари и питат къде да ги вложат...А пред борсите опашки от германци и американци и те искат да инвестират в нашата просперираща икономика. коко сънува тази нощ
227
1
 
13
 
! Отговори
до гражданин преди 12 години
ей гражданин,докато няма мозък в главите ни няма как да се оправим,все такива ще ни ръководят.ти говориш срещу руското лоби,ама сигурно и ти искаш АЕЦ Белене.ние сами незнаем какво искаме.А освен да се надяваме Русия пак да ни помага как иначе ще се оправим бе.Такава бедна държава,ако не и помага една богата държава как да стане.Ние трябва да се молим Русия пак да ни погледне защото все по зле ще ставаме.и от качествен материал имаме нужда
226
0
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
Не се сърдете на Бойко .Той не пие лекарства.Ето защо знае колко струват.А яйца яде.Видяхте как цените им светкавично се оправиха?Дано бате Бойко да си пийва по малко водка и бира,че да не вземат и те да поскъпнат...коко-батко на бате Бойко
225
0
 
8
 
! Отговори
Врял и кипял преди 12 години
И двамата 'нови' ще са послушни.
224
4
 
8
 
! Отговори
Марги преди 12 години
Докато мълчим, така ще бъде.Нека утре всички да излезем на площадите, за да покажем, че народът не спи.Търсете "Избухваме" във Фейсбук.
223
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е виновен! Трайков е виновен! Ана-Мария Борисова е виновна!Константинов е винивен! Чат-пат и Цветанов,ама бързо му минава! Никога не са виновни- Дянков,Найденов ,Младенов и самия ТОЙ
222
1
 
17
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
И отново Бойко не е виновен за нищо, все другите са лоши. Сутринта по БНТ го наврях в миша дупка с неговите простотии.
221
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен до ТТТ преди 12 години
А кой уважаващ себе си Премиер ще промотира обиколки по магазините с цел съблюдаване на цени??? Нима няма цял рояк от "експерти" , който да следят точно това?Същите тези експерти не се ли оказа,че взимали бонуси на килограм?? А чашата за Найденов кога ще прелее? Всъщност фундаменталния въпрос е - КОГА НАШАТА ЧАША ЩЕ ПРЕЛЕЕ??????
220
7
 
6
 
! Отговори
Кейн преди 12 години
То пък тоя Трайчо за народа загуба велика,по-рано трябваше да го наритат,много по-рано
219
1
 
49
 
! Отговори
хаха преди 12 години
През джапанките му е на катарския шейх и за пожарната и за физкултурата :-))
218
1
 
7
 
! Отговори
do:266 преди 12 години
По какво се позна. По голямата излагация ли? Още две такива и се сещаш какво ще стане. На *** само при комунизма им дават власт.