Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов

Зам.-министър Делян Добрев поема икономическото ведомство
Обновена: 16 мар 2012 14:42 | 16 мар 2012 08:55,
358
Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов
Борисов бесен на Трайков заради Катар. Снимка: архив, БТА

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще седне на стола на подалия оставка Трайчо Трайков. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод смените в кабинета. Вчера той прие и оставката на здравния министър Стефан Константинов.

Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанаха“, заяви Борисов.

По думите му темпото, с което работи правителството на ГЕРБ, е за един мандат да се направят повече неща, отколкото другите за 2-3 мандата. Борисов беше категоричен, че е нямал разногласия с Трайков по важни проекти, както за АЕЦ „“Белене“, така и за отнемането на лиценза на „Лукойл“.

Има капка, която прелива и  това е икономическият форум в Катар, обясни обаче Борисов.

Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно.

Дойдоха ни на крака в хотела, на форума. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро”, подчерта Борисов.

„Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще накараш арабите да дойдат толкова рано, когато началникът им го няма“, възропта обаче премиерът. 

"В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Защо?

И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата", обясни Борисов.

По думите му независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре. Структурни промени в МИЕТ нямало да се справят.

Относно оставката на здравния министър Борисов заяви, че я е приел трудно, защото Константинов бил честен човек.

Още по темата
„Има добри идеи, но той не разбра, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. Само аз съм му фен, скара се с всички“, каза още Борисов. Константинов влязъл в конфликт с половината министри, заместниците му, НЗОК, а  „депутатите не искали да го чуят“.

Борисов бил му обяснил, че е закъснял с намаляването на цените на лекарствата.

„Защо сега, когато ти пари под краката, за милиони намали цените, а не преди една година. И ме излагаш мен да обяснявам аз за лекарствата. Откъде да знам аз колко струва аналгина“, обясни Борисов какво е казал на подалия оставка Константинов. 

За негов наследник премиерът избирал между два варианта. На въпрос дали това са шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова или на здравната – Десислава Атанасова, премиерът отговори: „И двете са много добри“.

Борисов щял да види къде ще се създаде по-малко вакуум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
13
 
! Отговори
до 269 преди 12 години
Да ама Никито така му се е надупил, че няма как да му се скара.
216
2
 
37
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Това е началото на края на ГЕРБ и най-голямата грешка на Бойко. Само да не мисле хората за толкова наивни. Всички знаем защо си отива Трайков. Не е удобен на руското лоби в ГЕРБ. Ако някой е направил гаф в Катар то това е външният министър - негова е грижата за протокола.
215
0
 
24
 
! Отговори
!! преди 12 години
Някаква чаша преляла?Сигурно затова емира е бос по джапанки- мокри му чорапите и обувките.Сега чакайте инвестиции.
214
0
 
22
 
! Отговори
до 266 преди 12 години
Ще ги спечели Цвък с поредните грандиозни манипулации! Затова той коли и беси министри! Жалки ***! А още по- жалки са тези, които им ръкопляскат като теб!
213
1
 
25
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Само не разбрах що не си бяха сверили версиите от пожарната и от милицията тази сутрин по телевизиите. Явно съвсем не им пука какво ще лъжат матряла
212
1
 
19
 
! Отговори
до 260 преди 12 години
Да - говори като кибик пред банята!
211
2
 
30
 
! Отговори
ha-ha преди 12 години
Гледах Борисов по БНТ, един красноречив пример за истеричност..., липса на визия за бъдещето и противоречие с видните партийни другари Плевнелиев, който заявиче референдум за Белене няма да има и Цветанов, който каза, че Трайков си отивал по лични причини :)))Станишко е прав - ЦИРКАДЖИИ...
210
0
 
25
 
! Отговори
нема такова нещо преди 12 години
И, когато тече икономически форум, не отиде никой, буквално във всяка сфера, те вчера започнаха фирмите да подписват на място договори вече с Катар, българските, които са там. В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този бизнес форум, икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Това е цитат на ББ - какво разбрахте?
209
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хем ги маха, хем няма смелост и се опрадва че им е фен. Най-страхливият и необразован премиер, сиреч кръгла нула
208
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах Борисов по БНТ.Всичко политици трябва да ги събират на куп за да го слушат какво и как говори.БРАВО НА ПРЕМИЕРА
207
0
 
4
 
! Отговори
Д0 248 преди 12 години
Едно и също си копирал в три сайта. Явно си усвоил добре функцията copy-paste.
206
2
 
32
 
! Отговори
ТТТ преди 12 години
Добре че беше Катар , за да ни се изясни колко много го уважават Б.Борисов по света - такъв срам и позор - да те посрещнат по чехли на боси крака , не би преглътнал никой достатъчно увужаващ себе си човек , камо ли премиер!!! Такова нещо като ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРОТОКОЛ не му е известно на Ники Еврейчето - или и това е част от постановката по унижението и дескредитацията на България?!СРАМ И ПОЗОР!!!
205
1
 
33
 
! Отговори
аз преди 12 години
Преди две седмици, като го натиснаха за бонусите, Борисов каза, че никога не лъже. Което, ако е вярно, предполага, че не уважава лъжци и не ги допуска до себе си. Днес се оказва, че поне един от най-важните министри в правителството му откровено лъже. Сутринта Цветанов декларира по ВТV, че хал-хабер си няма, че Трайков си е подал оставка. По обяд, в същата телевизия, Трайков твърди, че именно Цветанов я е поискал. Независимо, кой от тях лъже, факт е, че три години в правителството е имало поне един лъжец с огромна власт.
204
1
 
24
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Интересно що вчерашната критика за полицейското насилие не можа да прелее чашата на Цвъцко!
203
3
 
19
 
! Отговори
ЙО преди 12 години
БСП - ТЕЗИ КОИТО ПРЕДАДОХА ТОДОР ЖИВКОВ, НИЩО,ЧЕ ГИ ОТЧУВАСДС - ТЕЗИ КОИТО НЕ МОЖАХА ДА ДОКОПАТ КАРИЕРА И БЛАГИНИ ПРИ Т.ЖИВКОВГЕРБ - ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА ВЕРНИ НА ТАТО
202
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е, Цецко си прокара неговото, кво има толкова за чуденеа бат'Бойко все повече олеква, уж мъжкар, уж супермен, а освен да гледа сърдито, за друго май не му остава сила
201
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаааа... И стана чудото- всички забравихте и за цената на яйцата и за бонусите за тавана за лечение на деца в чужбина....С други думи- стана тя батковата....
200
2
 
19
 
! Отговори
гледарица преди 12 години
Достатъчно е да се върнем към репортажа от Катар и да се вгледаме в небрежното облекло на домакина, ясен знак за неуважение и че ББ и ЦЦ не са му в категорията,но като са му отишли на крака,все пак е възпитан човек.Та нека "красивият и интелигентен" Младенов се замисли над този казус
199
36
 
7
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
На жалката, платена *** ще кажа само, че днес Борисов ясно даде да се разбере КОЙ ще спечели следващите избори. Толкова е очевАдно това, което прави, че коментара е излишен! До тази сутрин бях притеснен дали не уволнява Трайков, защото е против Белене. Това, че го уволнява, защото е забавил диверсификацията на газовите доставки(тръбата към Турция), напълно ме устройва. Да видим Добрев докъде ще я докара. Но да знае, че изграждането на алтернатива на руския газ, е задача 1 в длъжностната му характеристика!CЪЩО ТАКА, МНОГО ме устройва, за всичко платено до момента по Белене, да си получим един реактор и да го монтираме като 7-и в Козлодуй. А АЕЦ-Белене, ако изобщо отговаря на българския интерес, да се разисква и да се сключи евентуално НОВ ДОГОВОР! Но чак след като е сигурно, че ще е изгоден за България, чиито интереси са над всякакви съображения! И последно, май Кратунчо почва да увира, какви ги е надробил с мораториума над шистовия газ. Сигурно като е видял какво представлява Катар, държава, която не позволява на *** ЕКО-*** да определят енергийната й политика. Дано му уври кратуната, че само като почнат проучвателните сондажи и цената на руснаците ще падне с 20-30%. А какво ще стане, когато поляците след няколко години започнат да ПРОДАВАТ добития шистов газ, не ми се мисли за руската мечка, която освен да размахва газовата тояга, друго не знае...
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз съм фенка на Константинов - що го сритаха ???...e pa da ODI da te izrazda bre mome....:))