Премиерът се реши за Десислава Атанасова

Шефката на здравната комисия сяда в стола на Константинов
Обновена: 16 мар 2012 10:56 | 16 мар 2012 10:50,
129
Премиерът се реши за Десислава Атанасова
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.
Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването.

Това стана в началото на днешната среща на президента с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от държавния глава месец на "политическите консултации". 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница. Избрана е за депутат от ГЕРБ в 41-то НС от Русе.

Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Още по темата
По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще избира за поста на Константинов между шефката на здравната комисия Десислава Атанасова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Сега името на Менда Стоянова се спряга за поста управител на НЗОК, след като д-р Нели Нешева подаде оставка заради скандала с бонусите.

Името на Десислава Атанасова се спрягаше отдавана като наследник на Константинов. Миналата седмица обаче Борисов категорично опроверга информацията. 

"Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече тогава премиерът.

Атанасова пък публично остро критикуваше работата на Стефан Константинов. Тя определи мерките му за намаляване на цените на лекарствата като закъснели.

Десислава Атанасова става четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Борисов. 

Тя ще замени Стефан Константинов, който ръководи министерството само година и пет месеца. 

Преди него поста заемаше Божидар Нанев, който бе отстранен заради поръчка на ваксини против грип. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба.

За министър на здравеопазването бе назначена Анна-Мария Борисова. Тя си тръгна след несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
0
 
! Отговори
дени преди 11 години
Мошеници............това е думата
109
1
 
0
 
! Отговори
Чавдар преди 12 години
Ако заканите на новата здравна министърка (да ръководи активно лекарствената политика и чувствително да намали цените на всички лекарства) останат само на думи, тежко й - хората ще я намразят, а опозицията ще й поиска оставката...
108
8
 
0
 
! Отговори
Nevena преди 12 години
Чудесен избор на премиера.Млади образовани ,кадърни хора.Дано им стигне времето да реализират потенциала си.Изключително честни и кадърни
107
1
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 12 години
Като се има в предвид образованието и умственият потенциал на премиера няма чудно какви са министрите в екипа му. Има една стара поговорка: Подчиненият не може да знае повече от шефа. Или с други думи: Слаб министър председател, слаби министри от кабинета.За 22г България не случи на управляващи-политици.Бедност, мизерия, мърсотия, престъпност, убийства, едно деградирало общество, без морални стойности и ценностна система...90% това е България. Жалко, но това е истината.
106
14
 
1
 
! Отговори
баф мааму..... преди 12 години
ЕЙ ХОРА, ИМАЛИ НЯКОЙ ДА ВИ ХАРЕСА И УГОДИ-ВИЕ АНГЕЛЧЕТА НЕВИННИ ЛИ СТЕ. ОСТАВЕТЕ ЖЕНАТА ДА ПОКАЖЕ НЕЩО И ТОГАЗ Я КОРЕТЕ. КОМУНИСТИ, ФАШИСТИ ,САМО ТЕЗИ ГЛУПОСТИ СА ВИ В ТИКВИТЕ. ВАЖНО Е ДА НАПРАВИ НЕЩО ,АКО ЩЕ И ОТ ПАТАГОНИЯ ДА ИДЕ.ЗА ВАС НЯМА КАДЪРНИ ХОРА- ОСТАВЕТЕ ЖЕНАТА ДА ПОРАБОТИ. ВСЕ СТАРИ МУШЕННИЦИ ИСКАТЕ А ПОСЛЕ РЕВ.НЕКА МЛАДИТЕ ДА СЕ УЧАТ И РАБОТЯТ-КОЙ НЕ ГРЕШИ. ДА СГРЕШИШ Е НОРМАЛНО ЗА МЛАДОСТТА.САМО КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ СА ВИ В ТИКВИТЕ- ВАЖНО ДА НАПРАВИ НЕЩО И ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ФАРМАМАФИЯ
105
3
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
То не е късно и за мозъка,тази ще я почука тоз и онзи ,ще се изредят още няколко министъра взети от магистралите и ще дойде ред и на Лъчо.
104
1
 
15
 
! Отговори
ужасената преди 12 години
Боже, нима свършиха кадърните, образовани, с достойнство, знания, честт и почтеност, че опряхме до това тежко дуловско недоразумение. Погледнете му автобиографията и ще ви стане ясно как стиго до тези постове - то физиономията й излъчва пошлост, вулгарност и необаятелна човешка простота. Тази ще е по-зле и от анна усмивката. Онази поне знаеше що е медицина, а това незадоволено хистерично женче. Боже, какво ни чака. Настина Господ трябва да ни е на помощ! А министър значело слуга. Да, ама не!!!!
103
1
 
5
 
! Отговори
на кое коляно? преди 12 години
Тази бубунясала пианица,най накрая се докопа до министерският стол!Но да видим тя как ще лобира за лекарствата и ще намалили цените им?
102
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
В Разградската болница преди време сините довлякоха един *** за шеф на хирургията от Дулово,тази сигурно е същата,но не забравяйте къде е бил Боко по време на възродителния процес/точно в Дулово/Дано сега им направят болницата в Дулово,че и сестрите им дето ги довлякоха от там тук и болницата им плаща квартира,ток ,вода и пътни да се върнат там откъдето ги довлече Генев/шефа на хирургията/
101
1
 
12
 
! Отговори
на кое канапе ? преди 12 години
Добре де, другарко Десислава Атанасова, на кое канапе и в кое министерство си спала досега, та чак сега се сещаш да създадеш анкетна комисия за лекарствената политика?
100
1
 
18
 
! Отговори
den преди 12 години
Слаб Министър-председател,слаби министри!И какво от това......думи,думи,а народа го няма...........
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само този стол , много столове трябва да махнат че и на нас да поолекне от столове.Как работиме ние ? Ден за нас два за някой от тези столове.
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От какъв род е Десислава Атанасова ? Има ли в рода комунисти ?
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей сега ще гледаме "летящ старт-нагоре" и след 2-3 месеца ( най-много) скачане без парашут!
96
1
 
5
 
! Отговори
koko преди 12 години
защо трябва да се занимаваме с глупости - лекарствата не са намалели, така че не се отклонявайте от темата с министрите, важното е да има политическа воля да се справим с фармацевтичната мафия
95
1
 
6
 
! Отговори
momo преди 12 години
защо не се говори за скъпите лекарства, а се занимавате с Бойко Борисов?
94
2
 
6
 
! Отговори
болшевишка им работа преди 12 години
Поредната политическа чистка на все още мислещи хора и назначаване на тяхно място на мутрясали послушни калинки.Да ви е честито, другарки и другари, възкресението на член първи от байтошовата конституция.
93
4
 
3
 
! Отговори
koko преди 12 години
защо така с лошо бе, дайте шанс на човека, вие по-добри министри ли ще бъдете
92
10
 
3
 
! Отговори
boiko преди 12 години
Бойко поне има смелостта да експериментира - този става, добре, този не става - махаме го. Трябва по-здрава ръка, така че нявма лошо по-млади да дойдат, ст5иога вече с етзи стари бухали и кукумявки, дето ги гледаме да крадат от 23 г. насам
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е била любовница на областния на Русе,той я поставил на избираемо място в листата на ГЕРБ. И така с г...а напред в йерархията. Боже,пази България!