Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!

Бойко Борисов е убеден, че решението му е правилно
Обновена: 1 апр 2012 09:42 | 31 мар 2012 11:22,
497
Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!
Борисов обяснява за АЕЦ "Белене" с министър Добрев след посещението му в Москва. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение за АЕЦ "Белене" е правилно. Това обяви самият той пред Дарик. Според него идеята за референдум по темата е сложна процедура, която нямало как да се реализира, защото не можело само да попиташ хората дали са "за", или "против".

"Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов.

"През 2006-2007 г. Сергей Станишев не са подписали истински договор, а Георги Първанов, като беше президент, всеки ден се изказваше срещу ГЕРБ, а от 2006 г. до 2009 г. мълчеше, че проектът за АЕЦ "Белене" се проваля. Това нещо е било погребано преди нас, ние само трябва да му сложим кръста, категоричен е Борисов.

Още по темата
  „Спекулация е да говориш, че строиш ядрена централа без да знаеш цена, ескалация и това е най-малката дума, това е престъпление”, категоричен беше Бойко Борисов.

Според премиера всеки, който говори за цифри в момента спекулира, защото 33 години са се наливали пари, строи се, купува се оборудване, след това се руши. „Това е един ров, в който са загробени стотици милиони български пари за тези години”, каза Борисов. 

На въпрос ще продава ли България реактора, Борисов отговори, че ще видят колко желаещи има. "Когато говорят Овчаров и Петър Димитров колко хубаво нещо са направили, ще видим дали има желаещи да го купят. Реакторът не е готов още. Април ще решаваме по тази тема", каза Борисов.

По-късно днес  Борисов ще посети ОЦК-Кърджали, където от 14.00 часа ще има среща с работещите в
предприятието.

Премиерът съобщи снощи, че Агенцията за социално подпомагане ще отпуска от днес еднократна помощ - по 325 лв., за всеки работещ в комбината, което ще даде време на банките-кредиторки и на собствениците на дружеството да изготвят план, позволяващ на предприятието да продължи да работи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още по темата: Бойко БорисовАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ако искаха запада да ни третира като хора и да ни уважава щеше минималната заплата да я направят 1000 евро още 1990 година и специялисти имахме и работници . искат да ни даржат далече от немците сами да се онищожим .
299
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ако искаха запада да ни третира като хора и да ни уважава щеше минималната заплата да я направят 1000 евро още 1990 година и специялисти имахме и работници с гдр заедно градяхме комунизма .
298
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ако искаха запада да ни третира като хора и да ни уважава щеше минималната заплата да я направят 1000 евро още 1990 година и специялисти имахме и работници
297
1
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Ето и обяснителни бележки, ако не се ориентира някой:В цитирания пасаж сме "твърдо за" Белене... два часа преди това за нас Белене беше гьол... два часа след цитата пак бяхме против... след още два дни и някое друго кафе с Уорлик бяхме още по-смели и се заканихме даже да съдим тия престъпници от предишните правителства заради Белене... после пак бяхме "за" - в края на краищата какво ни бърка, ако някой ни я построи... после заговорихме за референдум... отложихме във времето вземането на окочателно решение и си избрахме консултант, на който платихме много пари, за да ни обясни трябва ли ни централата или не и решихме да чакаме доклада му... Накрая една сутрин се събудихме с оная си работа в десния крачол, което ни се стори странно - досега никога не сме обръщали внимание къде е тя рано сутрин, но сякаш винаги е била в левия!?! Или не беше така?.. Всъщност - няма значение! Самото съмнение е достатъчен сигнал да не строим Белене! Накрая теглихме една майна на всички специалисти - за и против, решихме, че докладът ще го платим, ама няма да чакаме да бъде изготвен и заложихме твърдо на червено! Защото така се прави от истинските мъже по филмите!... Дали ви харесва или не написаното от мен - хич не ме е Еня! За мен важният сигнал е, че там горе има някой, който не знае какво прави! Защото ако не е това обяснението, другото възможно е, че някой му казва какво да "решава", а това е още по-страшно... Затова ми се ще по-лекия вариант - имаме си Някой, който взема решенията ей-така с лека ръка и се вживява в ролята на Господ! Някой, който както реши да не строим Белене, без да знае защо така е решил, така реши да опука и парите ни - без да знае за какво ги е опукал... Някой, който прави две напред, три назад, сигурен, че правилната посока е надясно... не - наляво... или леко напред и надясно... или... А, бе, какво ви дреме?!? Правилната посока е Неговата! На вас се пада да се надявате топчето да спре на червено, ако Той е заложил там, и на черно - ако такава е била волята му!.. Това е! Толкова е просто! ... И толкова плашещо!!!
296
2
 
9
 
! Отговори
охо бохо преди 12 години
Тиквата - Национален Предател (гербераст ***)
295
1
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Ето едно интервю на много добре ориентирания Боко:Водещ: Вие ми казвате, че строим Белене". Бойко Борисов: Да, разбира се. Водещ: Да, разбира се? Бойко Борисов: Да, ще строим Белене". Как няма да го строим. Водещ: Ще строим Белене"? Бойко Борисов: Да. Водещ: Но вие нямате европейски инвеститор. Бойко Борисов: Ще почакате още малко и ще видите. Водещ: Кои са тези двама европейски инвеститори, за които вие говорите? Бойко Борисов: Те бяха в София, обявили са се. 1000 реактора работят в света. Значи ние само да затворим нашите, да фалираме нашата икономика, за да угодим на кой? Водещ: Не, г-н премиер, преди месец ви чувах да казвате, че за 6,3 вие не сте склонен да строите Белене", а сега ми казахте - да. Бойко Борисов: Знаете ли колко реактора има Япония? Ще ги спрат ли сега? Водещ: И зависим от руснаците. Така ще се окаже. Бойко Борисов: С кое зависими? Водещ: Защото ще видите, че те ще дадат парите на финала. Бойко Борисов: Пети и шести реактор на Козлодуй какви са? Водещ: Какви са? Бойко Борисов: Руски. Имат ли влияние? Нямат. Харчим си тока, най-евтин в Европа и ние е хубаво и продаваме, и печелим пари.
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да сте видяли *** в аец да работи не щото са необразовани .
293
0
 
3
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Така е дзвер,Сега преди края на управлението защото се вижда че е края СД подкрепен от ББ ще свършат услуга на приятелчетата банкери и ще заробят българина със един хубав заем по подобие на предишното спец. икономистче Велчев и ще гушнат комисионна разбира се/просто така работи бизнеса/
292
0
 
5
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Робин бастунов...нивото на радиация около 5 и 6 блокове е по-ниско, от това на жълтите павета бе поливинилив контрацептив.
291
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 години след комунизма *** имат още желязо за крадене трябва да изчезнат от България .
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще дойде "видов ден" , Народен съд , или както всеки си го разбира!
289
5
 
4
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Българин,показваш че сме несамо бедни на пари, но и на мозък!АЕЦ поизвежда "ведно" със "евтиния"ток и скъполечими ракоболни, сакати/недъгави деца със малформации с токсични, радиоактиви отпадъци който ще ПРОИЗВЕЖДАТ БОЛНИ ХОРА ОЩЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИЕл.енергията добивана от АЕЦ е НАЙСКЪПАТА ел енергия ако се отчитат разходите за съ=хранение на отработено ядрено гориво и разходите за ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛНИТЕ ХОРА ОТ ЛЪЧЕНИЕ И ТОКСИЧНОСТ натрупвана в организма, умрелите преждевременно хораевтиното е скуп
288
2
 
6
 
! Отговори
До 368 преди 12 години
Това за ***, те не са виновни, така ни казаха от ЗАПАД, че има такава професия "социално слаб", преди как всички бяха някъде заети и нямаше такива разходи. Щом копирахме безрезервно всичко от запад, сега ще си ги издържаме и ще мълчим. Сега Б.Б. да не е фокусник, та от раз да я оправи цялата. Сумата за тях ще расте за напред прогресивно, връщане назад няма, тези които работят ще трябва да затегнат още коланите
287
0
 
6
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Преди години Румен Белчев и Йордан Попов, журналисти от "Стършел" имаха едно мото: ОПОЗИЦИЯ НА ВСЯКА ВЛАСТ, ОТПОР НА ВСЯКА ПРОСТОТИЯ.Днешната журналистика съвместява и най-древната професия.И понеже тук не виждам тази новина, ше пусна малко инфо..."Фискалният резерв към 29.02.2012 г. е в размер на 3,8 млрд. лева. В началото на...март ЕК възстанови...683,9 млн. лв., с което СЕ КОМПЕНСИРА ВРЕМЕННИЯ спад на...фискалния резерв..." Към 31.12.2011 г. ФР е 5.0 млрд. лв: в БНБ 4.4 млрд. лв; в банките 0.6 млрд. лв. Към 31.01.2012 год. ФР е 4 027.8 млн лв: в Б Н Б - 3 405.4 млн.лв; в банките - 622.4 млн. лв Към 29.02.2012 год. ФР е 3 801.7 млн лв: в Б Н Б - 3 247.1 млн.лв; в банките - 554.6 млн. лв. ФР в БНБ през март: към 02.03.2012 - 3 168 788 000 лв; към 09.03.2012 - 3 313 349 000 лв; към 16.03.2012 - 3 863 962 000 лв; към 23.03.2012 - 3 891 428 000 лв. По закон минималният размер на ФР не трябва да е по - малък от 4.5 млрд. лв. По последните данни Резервът пак е НА или малко ПОД критичния минимум...Да намалиш прага ФР от 6.3 на 4.5 млрд. лв и ВЪПРЕКИ трика да пълзиш по дъното, да падаш под него, да се добираш до него и да самодоволничиш, че спадът бил ВРЕМЕНЕН и БИЛ ПРЕОДОЛЯН, финансовият маг да ги разправя на ББ. Бива си го Дянков, а?!
286
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даже ако може аец белене да варви в пакет с някоя атомна бомба ,че мнмого нагли станаха на запад
285
2
 
4
 
! Отговори
ZA AEC BELENE преди 12 години
ми да така е освен бизнеса, енергетиката, и централния регион това наистина щеше да подобри икономиката ни защото тя и без това е ужасно много енергоемка.. и незнам какво ще правят през 2017 когато изтича лиценза на Козлодуй, а той ни носи 25% от ел. в страната... да не говорим че е в шъти по евтина от ТЕЦ или вятър или слънце?! на много "евтината" вятърна или соларна енергия ще се греем и работим у т.н. .. тепърва ще отнесем последиците от това...
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи може гдр 90 година 1000 евро минимална да получават заплати а България неможе що така ? нали заедно градяхме комунизма . ситуацията е ясна геополитически аец белене трябва на България само затова си оправдава парите никой не иска нов чернобил и никой няма да ни закача .
283
0
 
12
 
! Отговори
Копие на коментар преди 12 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !Мутрокомунистическите герберски ембриони така и не разбраха че 80% от хората които са срещу това идиотско управление не са от бсп, но едва ли има смисъл да им се обяснява. Ако се тръгне да се описват всичките им провали и поразии, които натвориха няма да стигне целия форум. Затова ето само малка част от фактите след 3 год герберастия:НОВИЯТ МОРАЛ НА ГЕРБ и тяхната " Швейцaрия на Балканите "- Най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-ниските при това ЗАМРАЗЕНИ от чучалото на Световната банка Симеон Дянков заплати и пенсии въпреки високата инфлация 3-та поредна година, което е ПОКАЗНО ПОГАЗВАНЕ на Социалния кодекс на държавата България- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, най-скъпите лекарства не само в ЕС, но и от всички 50 държави на Стария континент. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане на поръчки от страна на държавата с частния бизнес, огромна междуфирмена задлъжнялолст, масови и верижни фалити - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Фалшифицирани, купени и манипулирани чрез слугински медии и над 30 агенции избори за президент и местна власт през октомври 2011, което беше потвърдено от всички международни наблюдатели и неправителсвени организации. Депутати от герб мъкнещи чували с бюлетини, подменени протоколи, рекорден брой недействителни бюлетини и лишаване от право на глас на над 250 000 български граждани чрез забранителни списъци. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Разбито здравеопазване, фалити на болници поради спряно финансиране от правителството , липса на лекарства за онкоболните и ПЪЛЕН КРАХ на здравната реформа. Масова емиграция на лекари специалисти и медицински сестри заради мизерно заплащане и заради мизерните условия на работа, които в повечето болници са нечовешки - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Отвратителен популизъм и откроевени лъжи, че България е сред "отличниците в ЕС" по усвояемост на евросредства. България е на последно място по договорени евродондове от 27-те страни членки с 37% (за сравнение Латвия - 76%, Литва - 68%, Естония - 60% ) и на предпоследно място по усвоени еврофондове със смешните 10 % - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- С погрешните си антикризисни мерки българското правителство задълбочи икономическата криза в страната ( анализ на престижния Виенски институт - dw.de/dw/article/0,,5773663,00.html ) - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Ограбване на фискалния резерв на България с 4,5 млрд лв от наследен 8,3 млрд - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Ограбване на 1,4 млрд лв от парите на Здравната каса - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Увеличаване на вътрешния дълг на България с над 2 млрд лв - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Некадърна и неадекватна инфлационна и стагфлационна икономическа политика, която води до разорение както на обикновения българин така и на бизнеса. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Непрекъсното свиващо се потребление, покачване на цените на основни и жизненоважни продукти, покачване на горива, ток, вода и парно и масово обедняване - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Значително нарастване на дела на сивия сектор, който по последни данни е достигнал 35 % и осигуряване на политически чадър над контрабандата на цигари, горива и алкохол - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Орязване на всякакви социални пакети и придобивки и неизплащане на детски надбавки на българските майки поради АНТИБЪЛГАРСКО законодателство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- 2 милиарда лева всяка година за подслушване, прогнилата и корумпирана система на МВР и военното министерство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- За 3 г. двойно увеличение на безработицата в страната, 300 000 нови безработни българи и реална безработица над 25% - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Изпращане на български момчета по света да водят войните на САЩ за сметка на българския данъкоплатец - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Откриване на паметник за прослава на американските летци бомбандирали София - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи от безпаричие и отчаяние заминаващи на гурбет да чистят ***, да гледат старци, да берат ягоди, маслини, портокали и да ринат обори зад граница - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи ровещи в казаните за смет - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Погребване на култрурата, образованието и науката - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !
282
1
 
10
 
! Отговори
пич преди 12 години
абе тоя тиквата взе много насериозно да се взима,ама не знае ли,че падането от високо много боли..
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи може гдр 90 година 1000 евро минимална да получават заплати а България неможе що така ? нали заедно градяхме комунизма .