Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!

Бойко Борисов е убеден, че решението му е правилно
Обновена: 1 апр 2012 09:42 | 31 мар 2012 11:22,
497
Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!
Борисов обяснява за АЕЦ "Белене" с министър Добрев след посещението му в Москва. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение за АЕЦ "Белене" е правилно. Това обяви самият той пред Дарик. Според него идеята за референдум по темата е сложна процедура, която нямало как да се реализира, защото не можело само да попиташ хората дали са "за", или "против".

"Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов.

"През 2006-2007 г. Сергей Станишев не са подписали истински договор, а Георги Първанов, като беше президент, всеки ден се изказваше срещу ГЕРБ, а от 2006 г. до 2009 г. мълчеше, че проектът за АЕЦ "Белене" се проваля. Това нещо е било погребано преди нас, ние само трябва да му сложим кръста, категоричен е Борисов.

Още по темата
  „Спекулация е да говориш, че строиш ядрена централа без да знаеш цена, ескалация и това е най-малката дума, това е престъпление”, категоричен беше Бойко Борисов.

Според премиера всеки, който говори за цифри в момента спекулира, защото 33 години са се наливали пари, строи се, купува се оборудване, след това се руши. „Това е един ров, в който са загробени стотици милиони български пари за тези години”, каза Борисов. 

На въпрос ще продава ли България реактора, Борисов отговори, че ще видят колко желаещи има. "Когато говорят Овчаров и Петър Димитров колко хубаво нещо са направили, ще видим дали има желаещи да го купят. Реакторът не е готов още. Април ще решаваме по тази тема", каза Борисов.

По-късно днес  Борисов ще посети ОЦК-Кърджали, където от 14.00 часа ще има среща с работещите в
предприятието.

Премиерът съобщи снощи, че Агенцията за социално подпомагане ще отпуска от днес еднократна помощ - по 325 лв., за всеки работещ в комбината, което ще даде време на банките-кредиторки и на собствениците на дружеството да изготвят план, позволяващ на предприятието да продължи да работи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още по темата: Бойко БорисовАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гурция имала 400 000 000 000 дългове аз съм сигорен ,че има Гърци в чужбина и в гърция който могат да върнат парите да спасят Гърция СЪЩОТО и с България правят ни роби на банките .
319
4
 
16
 
! Отговори
48 преди 12 години
ЗА БЕЛЕНЕ -РЕЗУЛТАТА Е 1:0 ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ .БОКО ИЗЛЕЗЕ ПОСЛУШНО МОМЧЕ
318
2
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Сега се сетих, че Боко има невероятен брой прякори.Последен беше Вафлата май?Сега вече ще му лепнат Кръстоносеца...Но пък ето к'во са хванали журналята:Вие сте прости и аз съм ***, затова се разбираме, е казал премиерът Бойко Борисов по време на поредното си посещение в Кърджали, разказаха пред Mediapool очевидци
317
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе и да пишем и да не пишем едно е ясно: българина мрази богатите, умните и красивите. Обича тарикатите, мускулестите мъжаги, обича на се кланя на властта и да получава трошици. С такъв народ каква държава да градим. Ако царете ни гледат отнякъде сигурно преживяват истински ужас с потомци като нас. Разделяй и владей- изпитана формула за нас българите още от византийско.
316
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цялата работа е ясна поне за България преди 1945 година спечелихме война с турция участвахме в две световни войни америка никой не я знаеше каде е на картата турция беше леш ние влязохме в комунизма а руснаците ни гарантираха гръб с ракети и ядрени бомби срещу това да им работим в СССР но америка подържа турция за да си налага капитализма в момента се решава съдбата на България а америка печата пари и помага на турция във всичко .
315
7
 
8
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,След като успешно възроди България, другарят Станишев сега е на път да възроди и Европа! Какъв потенциал, другарки и другари, каква социалистическа визия и отдаденост на Коминтерна! Изборът пред нас на предстоящия 48-ми конгрес на БСП става изключително сложен. Дали да предпочетем утвърдения партиен другар, дългогодишен сътрудник на ДС и бивш президент - другарят Първанов, или другият велик син на Социалистическата революция, доказал своите качества не само на българската, но и на европейската политическа сцена - другарят Станишев. Труден избор, другарки и другари! Българската Комунистическа Партия винаги е била и ще продължава да бъде ковачница на кадри за структурите на Коминтерна, които ще доведат до пълната победа на ВОСР по всички континенти, а дори и отвъд тях! Ура, другари и другарки! Да живее XIII-ия Конгрес на БКП! (Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Стани-шеф", "Първа-нов", "БСП - победа!". Две баби, държащи плакати с ликовете на двамата велики синове на българската работническа класа припадат и биват изнесени от медицински екип).
314
7
 
9
 
! Отговори
38344 преди 12 години
никви сини в българия само *** стават повече . ако бсп може да стартира аец белене ще е добре .
313
4
 
5
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
409, кой ти даде цифри бе, ***?Цифрите са от 0 до 9.Комбинацията от тях прави ЧИСЛА.Сигурно си видял последните сметки на сините-около 72 млрд.Смешници.
312
3
 
5
 
! Отговори
до до 378 преди 12 години
ти с реалните цифри много реално ги казваш тия цифри но когато НЯМА БЪЛГАРИЯ ЕИ такива като тебе са ускорили процеса .
311
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бойко борисов ще не направи американска аец като няма резервен варянт и цола драгойчева да малчи .
310
4
 
6
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,Всички знаем, че Партията винаги се е нуждаела и продължава да изпитва остра нужда от свежи финансови постъпления, за да води успешна борба със световния империализъм и дребнобуржоазните елементи, които слагат прът в колелото на световната история и пречат за пълната победа на пролетарската революция! Вече три десетилетия проектът "Белене" осигурява значителен финансов ресурс на партийното ръководство и Политбюро, другари, а класовият враг в лицето на империалистическата хунта ГЕРБ е на път да прекрати финансирането на Партията и да я постави на колене пред световния враг! Ние трябва да се противопоставим решително на тези опити, другарки и другари, и с всички средства да се борим за възстановяването на проекта "Белене" и финансирането на Партията! Ура, другари и другарки! Да живее тринадесетия конгрес на БКП!
309
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и коя партия може да стартира белене.
308
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако гласуваме за бсп могат ли да стартират аец белене?
307
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари,Ние не бива да вярваме на вражеската империалистическа пропаганда, която приписва на другарите Станишев и Първанов вината за растящите цени на горивата, провалът на проекта "Белене" и редица други негативни явления в нашия обществено-политически живот! Това са злостни клевети, другарки и другари. Ние всички помним какво изобилие и просперитет, какво второ Възраждане преживя България под вещото управление на синовете на Работническата класа - другарите Първанов и Станишев. Днес слугите на световния империализъм, враговете на ВОСР, всячески се опитват да омаловажат ръководната роля на Партията и да разклатят устоите на работническата класа. Ние няма да позволим това! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата набеззъб старец, скандиращ въодушевено от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява!).
306
1
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
***!престанете!заплатата в българия можеше да стане 1000е докато гадния *** иван костов не разпродаде българската промишленост.същият този мазник барабар с друг седесарски мутант филип димитров ни отрязаха от пазарите , където купуваха продукцията ни.от къде сега постъпления в бюджета,от къде заплати,от къде пенсий,от къде за образование,за здравеопазване.
305
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AKO 4OVEK MALKO POMISLI 6TE RAZBERE, 4E NITO EDNO RE6ENIE NA BORISV NE E VZETO V INTERES NA BULGARIQ. ZA 3 GODINI TOZI SAMOZBRAVIL SE GLUPAK, DOBRE NAPIPAL TUNKOSTITE NA BULGARSKIQT MANTALITET SE GAVRI S NARODA KAKTO SI ISKA. DA NE GOVORIM, 4E V INTELEKTUALNO NIVO E EDNA NULA NO PO OTNO6ENIETO NA PARITE KOITO PRIBIRA OT VSI4KO E NEZAMENM.NQMA TAKUV PREMIER DOSEGA KOITO TAKA ZVERSKI DA KRADE I DA OBEDNQVA BULGARIA. I TEZI KOITO GO HVALQT SA ILI ZDRAVO PLATENI ILI ***.DRUGO OBQSNENIE NQMA.
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 000 000 000 араби с петрола не могат да стигнат бугарите .
303
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази пасмина *** ядеше с парцалите турците а бугарите бяха 9 000 000 а турците 50 000 000 сещаш ли се *** продават петрол и са живи умрели
302
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
немците са машини , само те противодеистват още на еврейските банкери и едно моторче БъЛГАРИЯ , зе да дава фира .
301
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ако искаха запада да ни третира като хора и да ни уважава щеше минималната заплата да я направят 1000 евро още 1990 година и специялисти имахме и работници . искат да унищожат германия .