Атанасова твърда: Няма да се пуши!

18 хиляди ще останат без работа, опасяват се ресторантьори
Обновена: 19 апр 2012 14:38 | 19 апр 2012 13:48,
313
Атанасова твърда: Няма да се пуши!
Десислава Атанасова ще забрани пушенето. Снимка: Impact Press Group
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова подкрепя категорично пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Според ресторантьори обаче 18 хиляди ще останат без работа след въвеждане на забраната. 
 
Становищата бяха изразени по време на дебат "Забрана на тютюнопушенето - кой колко струва и кой 
плаща?". 
 
„Политиката на държавата няма да се промени по тази тема между първо и второ четена на Закона за здравето и аз ще отстоявам забраната да влезе в сила“, категорична е Атанасова, която е пушач. А при встъпването й в длъжност Борисов я призова да откаже цигарите. 
 
Атанасова добави, че правителството и партия ГЕРБ също са застанали зад идеята за пълната забрана за тютюнопушене. 
 
„Бизнесът вече раздели залите в заведенията си за пушачи и непушачи и не се отчита каква стойност беше тази инвестиция“, възнегодува Атанас Димитров, председател на Българската асоциация на ресторантьорите. 
 
Той зададе въпроса защо се въвежда пълна забрана на тютюнопушенето, а се подкрепя производството на 
тютюн. 
 
Социологът Андрей Райчев също се обяви против подобна забрана за тютюнопушенето и посочи, че забраната е репресивна, а не консенсусна. Според него пълната забрана няма да доведе до ограничаване на тютюнопушенето.
 
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, който въведе тази забрана в местните заведения преди година и половина, твърди, че в града няма фалирали заведения, а напротив - отбелязва се ръст от 40 на сто сред посетителите. 
 
Според европейските регламенти тоталната забрана за тютюнопушене трябва да бъде въведена до края на годината. Здравното министерство планира това да стане от 1 юни - Деня на детето.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
2
 
! Отговори
Огнян преди 11 години
Не знам какво кара всички *** да мислят, че ще им избягат клиентите със забраната за пушене в заведенията! ПЪЛНА ГЛУПОСТ! Имах компютърна зала, в която след забрана за пушене, НАИСТИНА СЕ ПРЕУСТАНОВИ ПУШЕНЕТО, и който искаше дапуши, излизаше навън.Клиентите ми се увеличиха, защото започнаха да идват и много непушачи, които преди това не влизаха...
275
0
 
1
 
! Отговори
Pazardjikliiski преди 11 години
bravo , minister! bg jeni sa po-rabotlivi i po-uspeshni ot bg maje, bravo bg jeni!!!!!!
274
1
 
0
 
! Отговори
Здравей преди 11 години
Звучиш сякаш го казваш с ирония...Ти от алкохола някаква полза за себе си ли извличаш? И без такива изказвания от сорта на алкохола дава настроение и ми е весело. То и употребата на наркотици води то такива състояние. Жалко че и алкохола няма да забранят...
273
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да сфана що трябва да се пие, а не може да се пуши. Да предотвратим катастрофите по пътищата и битовата престъпност чрез пълна забрана на алкохола ! Ко ше речете ?
272
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Твърда твърда...колко да е твърда.... колкото и кажат.
271
1
 
2
 
! Отговори
До 265 преди 12 години
Има нещо диво в пог.еда на тази женичка - Има,да...кривогледа е ...загледай се и ще го видиш...
270
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък не пия и искам сух режм ! Не ми е приятно смръднята на разни Цар Кирови деривати...пиячите да си взимат гадостта и да си я пият навън...и най-добре да не се връщат,щото като ти говори някой такъв,устата му смърди на джибре.В краен случай могат да влизат обратно след 3-4 изпушени цигари-малко да се очовечат...
269
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....ТАЯ НАЛИ ЗНАЕТЕ КВА Е ИНАЧЕ...!
268
1
 
0
 
! Отговори
до 291 преди 12 години
И какво нямам право да тровя себе си когато и както искам ли!?Като толкова те притеснява да си покрай пушачи, ето го решението - кеф ти заведение за пушачи, кеф ти за непушачи. И последно - мен не ме интересува(в случая) какво и как са въвели и съответно как го е приело обществото в "нормалните страни". Явно не ценят достатъчно свободата си...
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А самата министърка спря ли цигарите!
266
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А самата министърка спря ли цигарите!
265
1
 
0
 
! Отговори
До 290 преди 12 години
Абе нали непушачите сте много умни? Не схвана ли, че това е за здравните вноски? Всички изброени от мен, страдат и/или получават заболявания, които са скъпи за лечение. За тровенето, попрочети малко и разбери, кой трови най-много хората.
264
0
 
1
 
! Отговори
бейби преди 12 години
Ти си поредната на този пост.Добре че не си мъж,че как се твърдяваш ще си ходиш с постоянно опъната палатка.....
263
0
 
3
 
! Отговори
oooх преди 12 години
Тази е много яка, представям си я гола на бюрото на Бойко в тройка с Росен! Е, Росен ще се е нагъзил де...
262
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се увеличат здравните вноски на пушачите, защото са рискова група и заболяват в пъти повече от непушачите!
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"18 хиляди ще останат без работа, опасяват се ресторантьори!" това е абсолютна лъжа! ако ресторантаджиите са коректни и готвачите им са наистина майстори, ако храната, напитките и обслужването са качествени, тогава оборота им даже ще се увеличи! заведенията не са място за пушете, а заведения за обществено хранене!
260
1
 
0
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
Доколкото знам, разделянето на зали беше времена мярка и още тогава "работата" знаеше, че няма да се пуши! "Работата" да не се услушва ами да изпълнява закона!Пушач съм и категорично подкрепям мярката!ПП: А да видим кой ше се сети кой е "работата"
259
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как навсякъде в нормалните държави никой не протестира и всеки си излиза пред заведението да пуши, само при нас големи дебати, голямо чудо... Пушачите, защо си мислите, че някой трябва да се съобразява с вас, вместо да се съобразявате вие - вие сте тези, които тровите и себе си, и всички останали! Малко толерантност...
258
2
 
6
 
! Отговори
Do 280 преди 12 години
Алкохолиците, скиорите, парапланеристите не ти завират в лицето задните си части и не те умирисват на коч. Още повече, че и на здравето не ти вредят. Така че тази логика си я запази за себе си.
257
2
 
5
 
! Отговори
a преди 12 години
От това селянче от снимката акъл не искам!