Плевнелиев кани Дилма Русеф да инвестират в "София тех парк"

Двамата разговаряха на конференцията на ООН "Рио+20"
23 юни 2012 10:38,
109
Плевнелиев кани Дилма Русеф да инвестират в "София тех парк"
Дилма похапва българска питка по време на посещението си в Габрово през октомври м.г. Снимка: архив Булфото

План за активизиране на двустранните икономически връзки са съгласували президентите Росен Плевнелиев и Дилма Русеф по време на срещата си в Рио де Жанейро на третия ден от Конференцията на ООН за устойчиво развитие "Рио+20".

Изпълнението на плана ще започне с посещение на бразилска делегация, която да набележи секторите и възможни проекти, привлекателни за бразилските инвеститори.

Още по темата

Бразилските представители ще проучат на място и възможностите за участие в реализацията на бъдещия технологичен център "София тех парк".

Президентът Плевнелиев покани Бразилия и за стратегически партньор на България в областта на земеделието и производството на храни.

Държавният ни глава представил и основните макроикономически показатели на България в момента и посочил, че страната ни е единствена в Европа, чийто кредитен рейтинг се повишава в условията на криза.

Президентът Русеф пък се ангажирала в близките месеци да изпрати представители на правителството и на бразилския бизнес в България, за да проучат на място възможностите за стартиране на съвместни проекти и на смесени предприятия.

Пред Плевнелиев Дилма Русеф е припомнила и емоционалната си обвързаност с България и определила като вълнуващи спомените си от посещението в страната ни през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
Нина преди 11 години
playbox.tv/--що за глупост е това...не съм го чувала.....ако е български продукт в кой град се прави, името на фирмата, възможности за закупуване и т.н. дай.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 47-46 скапана блядко изяж се но България винаги абсолютно винаги е била по добро място за живеене от Русия , знам че не е учтиво да се говри така на жена , но злобата ти я познавам много добре , така че ми е простено.
27
3
 
1
 
! Отговори
Нина до 45 преди 11 години
произвеждате софтуерни продукти, препоръчай ми някой български-искам да си купя..
26
4
 
1
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Даа..чудото на българската икономика и какво друго произвеждате...радиактивни изотопи, които да се ползват в науката? Ха..ха..какви сте ми въшки, реално ми е странно, как ли се чувствате..най-бедните в Европа, с най-високата детска смъртност, но мислищи, че са нещо повече от разлагаща се помия)))
25
3
 
3
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Не повече от 100 милиона долара за инвестициите в българия, което е равно на нула. тази цифра е смешно малка, преди 4 години например са били над 2 милиарда.
24
3
 
5
 
! Отговори
Нина до 40 преди 11 години
И какво правят тези работници, че се откриват работни места. Аз мога да кажа за Израел какво правят! Произвеждат се реални продукти, като се почне от оръжие-морско, самолетно, сухопътно и се мине през електроника и се стигне до фармация и козметика. Тук какво работите, дай пример-ракетостроене, авионика, подводно обборудване, сонари...
23
3
 
5
 
! Отговори
Нина преди 11 години
За последната година чуждестранните инвестиции в българия са НУЛА, реално числото е толкова малко, че на икономически език се приема за НУЛА.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нинче знам че си неграмотна , но всяка фирма регистрирана по българските закони е длъжна да си внася и данъците тука сиреч тя е българска независсимо чий е капитала , тя отваря нови работни места и разбира се е по хубаво когато произвежда " продукт " с по висока принадена/добавена стойност , не е задължително тези продукти да са домати и краставици нали и именно в бизнес тех парковете като този който се изгради с балогословията на правителството на ОДС - Костов се концентрират фирми занимаващи с
21
3
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Ако погледнем статистиката, ще видим, че външните инвестиции намаляват. Плевнелиев може да кани когото си иска- бразилци, катарци, но фактите са си факти. Нима смятате, че като Плевнелиев покани някой, то той ще дойде. В името на дипломацията Русеф ще му каже нещо от сорта "...това е интересно предложение, което ще намери отзвук в потенциалните ни инвеститори...". След това президентската пресслужба ще напише "Бразилия инвестира в България. До това споразумение се стигне след посещението....."
20
3
 
6
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Не, не, сетих се..офиси на фирми, които строят магистрали..ха..ха...
19
4
 
5
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Навярно в този бизнеспарк има офис на фирма, която извършва транспорт на стоки до МКС))))
18
0
 
3
 
! Отговори
do 29 преди 11 години
Оооооо *** моля ти се там са най-сериозните инвеститори :)))
17
3
 
4
 
! Отговори
Нина до 30 преди 11 години
Аз отдавна напуснах България и живея в Израел...е, ниищо лично против вас, какво ще правите със сваленият турски самолет над Сирия...май ще трябва да се притичвате на помощ на новите ви братя-мюсюлмани)))
16
5
 
5
 
! Отговори
Нина преди 11 години
И какви фирми са астанени във вашия бизнес парк...представителства на фирми, които произвеждат самолети, компютри, кораби, коли, телефони, оръжие, атомна енергетика или българската промишленост работи в сферата на строго специалното..сийкрет..))))
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 26 да си ходил случайно до Линднер бизнес парка в Младост , който започна строежа си по времето на Иван Костов , той му направи първата копка , колко случайни фирми тип пощенска кутия си засякъл там , след като се изказваш толкова компетентно .
14
3
 
9
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Само ми кажете как ги избирате тези клоуни? росен определено не е в час, нито с вътрешнополитическата ситуация, нито с геополитическата....на негово място бих се тревожила за съвсем други неща., но Пи Ар-а трябва май да върви...
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сериозните компании инвестиращи в дългосрочни проекти не наемат офиси в т.н. бизнес паркове, те си изграждат сами централите.В бизнес парковете висят само пишман фирмите тип пощенска кутия и телефон :)
12
0
 
5
 
! Отговори
Galabin_Boevski преди 11 години
22 Хората били учили висши ,да вдигали телефони ???
11
4
 
5
 
! Отговори
Galabin_Boevski преди 11 години
19 да,да имам очи и уши на всякъде ."Бизнес парк"хахаха пълен смех...
10
6
 
11
 
! Отговори
Galabin_Boevski преди 11 години
17 Изчезвай от тука бе ***!!! Бизнес парка е 95% слушалки ,дето по цял ден вдигат телефони за 700-900 лв.