Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро

"Борисов ме убеди, че България е икономически стабилна"
Обновена: 5 окт 2011 17:24 | 5 окт 2011 15:36,
364
Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро
Президентът на Бразилия Дилма Русеф и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Снимка: БТА

С думите „изключително скъп гост“ посрещна премиера Борисов президентът на Бразилия Дилма Русеф.

„Срещата, която току-що имах с министър-председателя Бойко Борисов, ме убеди, че България в момента е постигнала много стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери – в пътища, магистрали, метро. Това ме радва, защото показва, че тя е намерила пътя за спокойствие и стабилност“.

Така започна изказването си в Министерския съвет президентът на Бразилия. Тя изрази надежда, че тенденцията на ръст на икономиката в България ще се запази, особено в контекста на световната кризата и нестабилността на еврозоната.

Президентът обяви, че Бразилия е готова да си сътрудничи във всички икономически области на страната ни, но стана ясно, че сферата на образованието я интересува най-силно.

„България има изтъкнати специалисти и преподаватели в много науки, най-вече точните“, подчерта Русеф.

Тя два пъти повтори, че специалистите по математика и физика са много ценни за страната й, както и преподавателите по медицина.

Още по темата

„Смятам, че все пак най-големият плюс на Бразилия е нейното огромно население. Именно този огромен брой потребители са много интересен пункт за взаимоотношения между България и Бразилия“, заяви Русеф.

„Бразилия е стратегически партньор на ЕС и от тази гледна точка България би могла да бъде както пункт за вход, така и за изход на интереси и взаимоотношения на европейските държави и Бразилия“, заяви президентът.

В края на изказването си тя благодари за поканата, която е получила от премиера Борисов да гостува в страната, с която е свързана „сърдечно“.

Не пропусна да благодари и за „изключително топлия прием“, който е получила от президента Георги Първанов преди това.

„С две думи, България освен като член на ЕС, в лицето на госпожа Русеф – президент на една от най-мощните икономики в света, има още една възможност и един излаз в преодоляването на финансово-икономическата криза“, обобщи в началото на речта си премиерът Борисов.

Той не пропусна да припомни с широка усмивка как по време на встъпването на Дилма Русеф в длъжност държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън казала: „Завиждам ти, имате такъв приятел в лицето на президента вече госпожа Русеф“.

Борисов обяви, че днес двете делегации ще се договорят за обмен на студенти и каза, че се надява, че „много бразилски студенти ще дойдат в нашите университети“. Договорки премиерът очаква и в сферата на строителството, на технологиите.

Премиерът благодари няколко пъти на президента Русеф, защото беше поласкан, че гостуването й в България е веднага след визитата й в Брюксел.

„Имайте предвид, че това са символи и знаци, които в цял свят ще бъдат разчетени, че президентът на Бразилия от Брюксел е дошла в София. Още веднъж благодаря, че и с това помагате на България много“, завърши изказването си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
8
 
33
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Естествено, че ще е очарована! Все едно лидерът на някоя средно-статистическа африканска държава да дойда в България и да не възхитен, като се има предвид мизерията при тях! Факт е, че Бразилия са във възход, но възхода при тях е главно по бреговата им ивица, там се развива живота при тях! Иначе гетата им са пълна трагедия, където изцяло властва престъпност и корупция! И при тях като тук по-голямата част на населението е бедно, може би по-бедно от нас.
345
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рио като цяло си е гето с латиноси, но и то е по-хубаво от България. Кой знае как ще се смее тази жена после, като и кажат кой е Рапона.
344
10
 
36
 
! Отговори
до 357 преди 12 години
и какъв беше технологичният напредък при комунизма? Правехме Правец 8, когато "мръсните капиталисти и фашисти" имаха 32 битови компютри.. Крахме Трабант, Вартбург и Москвич, за които се чакаше по 5 години, когато "изпадналите западняци" караха Мерцедес, БМВ .. Или изпращахме 3 влакови композиции с ягоди и домати за "братския СССР" и в замяна на това получавахме 3 трактора! О ЙЕ !
343
9
 
38
 
! Отговори
СТАРЕЦ преди 12 години
АКЕ БЕ ПОСЕТИЛА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТОДОРА ЖИВКОВА - НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОМАЕНА ОТ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЯТ НАПРЕДЪК ПО ОНОВА ВРЕМЕ.
342
8
 
35
 
! Отговори
greg преди 12 години
njama 'brazilski' ezik. Tam se govori Portugalski :)
341
8
 
42
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
България има изтъкнати специалисти и преподаватели в много науки, най-вече точните, подчерта Русеф. С тези предизборни прогнози и проценти, май и такива специалисти вече нямаме!
340
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силно се надявам след тази среща нашата дървена мафия да не направи контакт с бразилската дървена мафия, а преди да си тръгнат хубаво да проверят под седалките в самолета за един положително изглеждащ старец с брадва.
339
10
 
36
 
! Отговори
боко преди 12 години
Че имаме ли преводачи от бразилски. Според мен тя е казала, че сме много зле и въобще не съжалява, че не е в БГ. Цял свят знае колко сме зле, тая ще ми каже , че сме "намерили пътя за спокойствие и стабилност.
338
9
 
38
 
! Отговори
eeprom преди 12 години
Изхода от кризата в БГ за сега е само печалба от - лотарията за зелените карти за USA. Вече е в ход лотарията. Емиграция му е майката. За да няма кой да им плаща данъци на тези мафиоти.
337
13
 
33
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
336
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ехаааааааа вече сме побратинени страни с Бразилия? Очаквам безплатни билети за световното 2014 там и отпадане на визите.
335
9
 
39
 
! Отговори
Политически цирк преди 12 години
Борисов пак излъга, Министър Трайков, казва, "чуждите фирми масово си изтеглят капиталите от България и никой не иска да инвестира". Контрабанда , политическа корупция на високо ниво- това пък го казаха от ЕС. Ново повишение на цените и замразени доходи, масови фалити и ...много "лентички". На това му казват стабилна икономика и развиваща се държава. А колкото до магистралите, новопостроените пътища са 19 клм.
334
9
 
39
 
! Отговори
надявам се преди 12 години
Надявам се да и е показал "МАГИСТРАЛАТА" Ботевград-Видин , жестока е направо , автентична най вече ,особено след Враца и Лом, виждат се дори стари и млади "БРАЗИЛЦИ" с магарешки(по-заможните с конски) впрягове и ти става едно драго и миличко значи....само да не е нощес , че току виж отнесъл някой пиян бразилец с колело или някой бразилски ЖОКЕЙ с някоя ***, който тренира за световното по гепене на междуселищен кабел....и това е международен път Е79....божеее боже...има ли те..няма ли те....
333
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че единствено можем да се гордеем от изказването на Дилна Русеф.
332
10
 
32
 
! Отговори
Тити преди 12 години
Наистина има защо да се захласне по Българич. Шсе пак резултатите са на лице.
331
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пътища с дупки, магистрали - жив та**к, безработица, никакво производство,премиер-***, вътрешен министър - абсолютен ***, финансов министър - кух та дрънка.... Горката Дилма сигурно окончателно е разбрала защо баща и е избягал от нашата мила родна страна...
330
14
 
53
 
! Отговори
Анонимка преди 12 години
Абе Бойко , със какво почерпи гостенката Дилма , сигурно пържени картофи и филия със свинска мас-ахахах.....*** кух
329
10
 
49
 
! Отговори
Покана преди 12 години
Това си е покана за емиграция на специалистите към Бразилия. Наистина там интелигенцията е в средната класа, докторите и преподавателите са ценени и богати, а мутрите са в долната класа на обществото, за разлика от България, където мутрите ограбиха квото могат и още не им стига.
328
14
 
38
 
! Отговори
*** преди 12 години
Гледай ти, гледай ти! Има ли си дядо таз Дилма? Щото, ако си няма, Бойко ни е свободен...
327
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледай му чаровната усмивка и папай леб и лук.