Всичко се решава с шумни арести, възмути се Цонев

Преди задържането му имало оперативка при Цветанов
26 юни 2012 11:36,
38
Всичко се решава с шумни арести, възмути се Цонев
Кадрите с ареста на Цонев бяха разпространени от МВР. Снмка: МВР

Всички проблеми у нас се решават с арести и публични акции, заяви бившият министър на отбраната Николай Цонев пред ТВ7 по повод на повдигнатите срещу него обвинения през 2010 г. за сключването на неизгодни сделки и ощетяване на държавата.

На 13 юни съдът оправда окончателно Цонев по обвиненията, че се е разпоредил не по предназначение с целеви средства на държавното дружество "Терем".

Още по темата

По думите на Цонев преди ареста му е имало оперативка при вътрешния министър Цветан Цветанов, който е наредил задържането му да бъде извършено "по възможно най-унизителния начин".

Задържането на Цонев беше заснето, а записът показваше как прокурор Роман Василев казва на бившия военен министър да легне на земята, защото е абсолютен престъпник.

Цонев припомни, че въпреки зрелищния му арест, Василев не е отстранен, а точно обратното – издигнат до  длъжност във Върховната касационна прокуратура.

Бившият военен министър от кабинета на Сергей Станишев обясни още, че очаква да бъдат повдигнати и други обвинения срещу него. Той вече е завел дела срещу българската прокуратура в Страсбург.

В неделя Цонев оглави партия "Нова алтернатива", а днес той обясни, че с влизането си политиката отново цели промяна в съществуващото политическото статукво.

Като потенциален коалиционен партньор, макар и с известни резерви, той посочи единствено НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
ПЕШО ПЕШЕВ преди 11 години
Този е един от най-горемите крадци и мафиози в България.Колко пари открадна, когото беше шеф на ИА Социални дейности.Касиерите му бяха ченгита и как всичко купуваше по веригата, включително и докторската си диплома за 26 х.лв
9
1
 
2
 
! Отговори
ДОБЪР ВЕЧЕР АДМИНИСТ преди 11 години
РАТОРА-ТЕЗИ КОМЕНТАРИ,КОИТО СТЕ ЗАЛИЧИЛИ ВЧЕРА СЕ ЧЕТЯХА И ПРЕДИЗВИКВАХА ВЪЗХИЩЕНИЕ, А ДНЕС ГИ НЯМА-ЗАЩО? АЛООООООООООООО АДМИНИСТРАТОРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ЗАЩО?
8
2
 
0
 
! Отговори
нана преди 11 години
тоя ми изгледа мъжкар. нека ги осъди
7
8
 
17
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Всички проблеми у нас се решават с арести и публични акции, заяви бившият министър на отбраната Николай ЦоневТова наистина е така. Това управление на ГЕРБ ще остане завинаги в историята, освен с безумните си решения като отказа от един национален проект като АЕЦ Белене, и с началото на евтиния пи ар под път и над път. А, също така, конситуцията трябва да се промени малко и да се запише, че основната задача на един премиер е да реже лентички и да чупи шампанско...
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не зная дали е крадлив или не, дали е престъпник или не, знам само едно, че ще подаде иск срещу прокуратурата (респективно България) в Страсбург и най-вероятно ще спечели. Тогава заради показността и изцепките на тези които хвалите в момента, ще плащате и Вие. Той и Трайчо Трайков много честен, да ама не (ТВ7 - енергийната мафия в БГ), здравната министърка и тя, Ц.Ц. няма половин село - само 7 апартамента в София и т.н. Да не забравяме и един бивш здравен министър и едни ваксини.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 10-ти...найвен преди 11 години
Ти само ги държш ПИЛЕ...
4
2
 
16
 
! Отговори
БГ-съдия преди 11 години
България е рай, най-прекрасната държава на света! Никъде другаде не мога да натрупам толко пачки (завити в стар вестник), като тук!
3
8
 
15
 
! Отговори
?? преди 11 години
Хуманната ни и безгрешна съдебна система помогна и на тоя престъпник да плюе в лицето на народа... а овцете си блеят и чакат следващия оправдан...
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой чалгаджийка си направи партия и се кандидатира, със сигурност ще има повече гласове от това крадливо хюмние! То и Алексей Петров беше кандидат за президент, ама Светльо Витков го отвя! Всъщност той Цонев вече има провал на избори! Нали беше кандидат за депутат, ама нищо и половина ...
1
1
 
28
 
! Отговори
Jade преди 11 години
Така е господин "министър"! Прав сте! Във военна прокуратура са изпълнителни! Спомнете само заради обещанието ви да направите един военен прокурор "Генерал", какви поръчки ви изпълни и срещу кого! Е господин министър не е хубаво да сте от другата страна! Но поне да се успокоим! Нилана все още храни армията, вие карата новото БМВ 7 - *** серия, и вероятно и къщата в "Горна баня" сте я постегнали вече. Впрочем какво стана доизкупихте ли имотите на хората на безценица в село Медвен...