Уорлик марширува на гей парада

Надява се да не бъде сам, а и други посланици да го подкрепят
30 юни 2012 12:05,
401
Уорлик марширува на гей парада
Уорлик ще използва парада като дипломация. Снимка: Булфото

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение", смята дипломатът.

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат".

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Още по темата

През последните две години посланикът не е бил в  София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам.

"Няма да карам никого на сила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да се присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.
Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Според него хомофобията се среща навсякъде по света. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция.

"Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие", каза още Уорлик.

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да е сам. 4-5 обратни роми потвърдиха, че застават твърдо зад него, за да му дават повод да вика в екстаз.
208
1
 
5
 
! Отговори
бсп преди 11 години
Очаквам с нетърпение изказване на "пикаещия в шадравани".Официално, разбира се.
207
2
 
17
 
! Отговори
!!! преди 11 години
В САЩ ако не си гей,няма кариера!
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лорд дочува шумотевица на улицата и изпраща иконома си да види какво става. Той се връща и докладва:- Провежда се гей парад, сър.- За какво го правят?- Искат да имат равни права, сър.- Някой нарушава ли им правата?- Не, сър.- Тогава за какъв дявол парадират?- Защото са ***...сти, сър...
205
1
 
2
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Случвало се е да идва веднъж-дваж :)
204
0
 
5
 
! Отговори
до мила преди 11 години
а бе мило вземиго този у вас ние нямаме нужда от такова недуразумение
203
1
 
2
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
етого най големия гей в българия.след всяка негова проява хората които намразват сащ се увеличават.г-н уорлик не си обличайте костюм а прашки ще ви отварят по вече а и ще го докарате до фейса на азис
202
14
 
2
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Как не Ви е срам да пишете такива неща за Негово Превъзходителство! Вместо да му благодарите за огромните усилия, които положи за подобряване на взаимоотношенията между САЩ и България последните три години! Неблагодарни българи!
201
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми щом иде отвътре и го влече, явно му е било там мястото
200
1
 
11
 
! Отговори
!!! преди 11 години
"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд",заяви ГНУСНИЯТ уорлик....а ако някой ми го набута отзад,ще съм ОЩЕ ПО-БЛАГОДАРЕН,добави смутено!!!
199
0
 
8
 
! Отговори
Психолог преди 11 години
Издирва се хомосексуален мъж на средна възраст със зализана прическа! Представя се за американски посланник и дава интервюта по медиите безпричинно. Смята, че някой в тази държава се интересува от неговото мнение. Моля, в случай че забележите лицето - върнете го в Карлуково за да бъде продължено лечението му!
198
0
 
9
 
! Отговори
Susi преди 11 години
Защо не вземат педофилите, некрофилите, ексхибиционистите и пр. да направят и те парад - че и те са хора, и те имат права да покажат смисъла на своята сексуалност... Вместо да си се плющят кротко по домовете си, никой не им пречи, тръгнали по улиците да се показват. Егати демокрацията, Боже опази.
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тоя мушморок от къде възкръсна?! Нали уж го бяха отзовали!
196
5
 
1
 
! Отговори
Уорлик до Мартин преди 11 години
Не съм чул психолозите да са забранили свободата! Знам, че ти си българин и тази дума ти е чужда... Но аз съм АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИН и истински свободен човек! Неща за които хора, като теб могат само да мечтаят!
195
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Ама тоя *** още ли не са ли си го прибрали?! Я марш.
194
1
 
10
 
! Отговори
номерът е преди 11 години
Този посланик да води гей-парад, а следващия да кумува на гейска сватба.
193
1
 
11
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
До Уорлик. Отиди на психолог моля те, и ако той ти каже, че си добре му кажи, че той не е добре. И да си скъса дипломата.
192
16
 
1
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Не обиждайте Негово превъзходителство! Той е свободен човек и прави това, което сам реши! Не е ограничен като Вас, нещастни форумджийчета!
191
6
 
4
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Мислите си, че можете да правите каквото си поискате?! Аз решавам какво да правя! Ако искам ще организирам гей-паради в държавата Ви! Ако искам ще организирам и паради на некрофилите, зоофилите, садистите и въобще на които си поискам! Защото аз представлявам най-могъщата държава в света - САЩ! Не забравяйте това, нещастни аборигентчета!!!
190
0
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
До М.. Беше някога американски посланник, сега се чуди каква дивотия да измисли да изостри медиен интерес.