На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!

Дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна, заяви Константин Тренчев
Обновена: 8 юли 2012 15:49 | 8 юли 2012 15:27, Елка Василева
120
На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!
Според Тренчев, ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. Снимка: архив, Булфото

Нещата в енергетиката отдавна не вървят и НЕК въпреки смяната на началници в момента е с огромни дългове, каза пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, каза Тренчев.

По думите му дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна. Отдавна имаме решение социалните партньори да влязат в ДКЕВР като членове – участници, а не като наблюдатели, каза Константин Тренчев и обясни, че по изчисления на КТ "Подкрепа" делът на зелената енергия е само една трета от новите цени на тока.

От своя страна Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР, посъветва всички, които имат претенции към работата на комисията, да се запознаят със Закона за енергетиката. Да се твърди, че исканото увеличение ще отиде в НЕК, е невярно. Ще публикуваме мотиви за увеличението на електроенергията. Нека не се говорят неверни неща. Моята оставка е най -лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем. Единствената причина, за да се вдигне цената на електроенергията, са т.нар. добавки, които не подлежат на регулиране от ДКЕВР, каза Семерджиев.

Константин Тренчев заяви още, че има и други производители освен фотоволтаиците, от които токът се взема на по-висока цена и се продава на по-ниска.През 2007 г. гласувахме идиотски закон по 800 лева да купуваме мегават, ама другите защо не се усетиха да го оправят това на време, запита Тренчев.

От своя страна депутатът от БСП Михаил Миков припомни, че ГЕРБ променят три пъти закона, откакто са на власт. И сега да се оправдават с 2007 г. е малко смешничко, заключи Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
ренегати преди 11 години
Синдикатите кога ще вдигнат всеобща стачка? На кукуво лято. На тях не им харесва да стачкуват. Подкрепа има политика " да слага свои хора във властта" Например Тотю Младенов. КНСБ пък - Иван Нейков. И двамата велики и двамата незабравими. Егати социалните партньори. Тия надминават Доган с неговите обръчи от фирми. То и КНСБ има цял обръч фирми- виж им само централата. Ние си мислим, че имаме синдикати, ама нейков им отряза главите с "преброяването" Сага като са преброени защо не стачкуват.
91
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ ЦЕНИ преди 11 години
ПУБЛИКУВАЙТЕ ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ С ПОВИШЕНИ ЦЕНИ ОТ 01.07.2012 Г. ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тренчев разбира от хероин- прав е.
89
0
 
3
 
! Отговори
pomnim go преди 11 години
TOZI TUKO NEMA I SE IZKAJE DA NE BI DA GO ZABRAVIM.AUTSAIDER-PULEN
88
0
 
9
 
! Отговори
До малаче преди 11 години
Социалната политика изобщо не се изразява в раздаването на помощи. На здравите и силни хора не трябва да се дават помощи, за тях трябва да се създават работни места, при това не какви да е, а обмислени, носещи добри доходи за тях и държавата. Социалната политика е нещо съвсем различно - тя се отнася до т.нар. социални сфери като образование, здравеопазване, пенсионни и осигурителни дейности и защо не вътрешен ред и сигурност. Светни ни как публикува този дълъг коментар от над 500 символа?
87
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приказвайте си колкото искате,този беше на 34 години през '89-та,сега е на 57! Е,минаха ли най-добрите му години в охолство и безметежност?! Минаха! А вашите (пардон-нашите) как минаха-в мизерия и стрес!
86
4
 
12
 
! Отговори
Боко преди 11 години
На ГЕРБ, и композиция с кокаин да им да дадеш пак ще им е малко!!!!
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миков , взел ли си со хапчето бе мазник мръсен
84
0
 
10
 
! Отговори
Чук преди 11 години
Този синдикалист ли е или партньор на правителствата и капитала, а да се разберем! Щом е партньор, е напълно излишен и е крайно време да си създадем истински, необвързани с управниците профсъюзи, които да не предават интересите ни.
83
1
 
17
 
! Отговори
АНОРАК преди 11 години
очевидно Борисов знае защо убиха Луканов?Който се бърка в енергетиката или е *** или е влизал в "кухнята" и е умирисан
82
1
 
13
 
! Отговори
ДЕДО ЙУХ преди 11 години
Явно на Тренчев му е ясна цената на един трен дрога. Не ще да му е за първи път търговийката.
81
0
 
29
 
! Отговори
ббб преди 11 години
е*ати държавата всеки вдига рамене,и казва от нас нищо не зависи....ами от кого зависи бе,защо хора от които не зависи нищо вземат заплати.....
80
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
TIA BOKLYCI OT BST I KYRVI4KI MI DOIDE DO GY6A ,,,,VE4E 3G, IM SARBAME POPARATA A VINOVEN NEMA .KAK TAKA DANE SA BOGPOMAZANI AAAAAAAA,,,,KOI 6TE NOSI OTGOVORNOSAT ZA XAYSA V KOITO SA NI VKARALI AAAAAAAA,,,,XSAIDE DAVAITE PAKL GLASYVAITE ZA TIA BOKLYCI
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гладна кокошка...............хероин сънува
78
0
 
26
 
! Отговори
има ли синдикати вБГ преди 11 години
Тренчев свърши черната работа с подпалването на Партийния дом,и вечно ще е на хранилка.
77
0
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Синдикалистите в България пожизнено ли ги избират.......
76
0
 
27
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Навремето,пиша го за *** на демокрацията,в САЩ босът на профсъюзите Муни ги омайваше като този пишман лидер,но правилно ориентиран.Е,Муни го осъдиха за тандем с мафията,а нашият юнак кой ще му навре лулата?Мънка и ги ръси като поп на задушница!Слушка и папка.Дреме му на доткура!
75
0
 
23
 
! Отговори
до Тренчев преди 11 години
Защо запали партииния дом? Какво изгорихте ,което криете?
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието кърти!!!!!
73
0
 
29
 
! Отговори
valeri преди 11 години
НЕК са на загуба защото им се позволява да се изкарват губещи, както се позволява и на Лукойл да е на загуба. Ако за всяко поискано увеличение им се прави данъчна проверка ще започнат да работят нормално, но някой очевидно не иска да е евтина енергията.