Борисов е виновен за цената на тока, скочи Костов

Неговото правителство субсидирало централи на Ковачки
Обновена: 9 юли 2012 13:01 | 9 юли 2012 13:00,
297
Борисов е виновен за цената на тока, скочи Костов
Костов скочи на Борисов заради цената на тока.

Отговорността за високите цени на тока е изцяло на премиера Бойко Борисов. Три години той и неговият кабинет се опитват да прикрият разхищенията на предшествениците си Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Това обяви лидерът на ДСБ Иван Костов след заседание на националното партийно ръководство. В допълнение идвали и нерешителността, некомпетентността и страхът на министър-председателя.

Анализът на тъмносините показвал, че скокът на електроенергията с една шеста за фирмите ще доведе до унищожаване на работни места и ще бъде изключително тежък удар върху икономиката - жертва на монополно високи цени на тока, регулирани от държавата, плюс скъпия природен газ.

Костов нарече обясненията на Борисов за нуждата от повишаване на електоенергията от 1 юли за бита и бизнеса неверни и заблуждаващи. Основната причина е, че НЕК е доведена до фалит, категоричен беше лидерът на ДСБ.

Още по темата
Правителството на Борисов субсидирало електроцентрали на Ковачки като "Брикел". Според Костов премиерът се опитвал "безочливо да поддържа тезата за Марица-Изток 1,3 и договорите за тях, подписани при правителството на ОДС.

Затова ДСБ ще изпратят справка на Борисов и настояват да се извадят "на светло" сключените договори както от кабинета "Костов", така и от Сакскобургготски и Станишев.

От тъмносинята централа са категорични, че няма причина да преосмислят позицията си на опозиция на ГЕРБ на фона на случващото се в момента у нас.

„За каква вяра може да става въпрос, как можем да поемем отговорност за тази енергийна политика. Опитваме се да водим разговора на съвсем друго ниво“, коментира още Иван Костов.

„Не може три години премиерът да прикрива предишните правителства, да харчи милиарди и да се ползва с подкрепата на ДСБ“, отсече той.

Иван Костов допълни, че българският министър-председател се е опитал да заблуди хората и като е посочил зелената енергия за още една причина за по-скъпата електроенергия.

От ДСБ настояват за създаването на енергиен пазар у нас, където може да се развие конкуренция между отделните участници в сектора, за закриване на Българския енергиен холдинг и за нов начин за избор на председател и на членове на ДКЕВР - така както те се избират в останалите регулаторни органи.

От партията припомниха и внесени от тях промени в закона за защита на конкуренцията, които предвиждат публичност на търговските договори на дружествата, които имат по-висок от пет процента дял на енергийния пазар, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още по темата: токИван Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
5
 
11
 
! Отговори
Бьк преди 11 години
Явно Костов е наи голямата заплаха за вси4ки псевдополитици.От десетина години е извън управлението и е виновен за вси4ко в дърgавата.
246
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов като знае кой е виновен, защо не го осъди, ама не му изнася.Нали сега правосъдието е под негово командване. Ама няма да го пипне даже с пръст, защото утре ще делят заедно парите от повишението на тока.
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Гамизов да каже нещо за тока?
244
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Костов скочи СЕКСУАЛНО на Борисов заради цената на тока.
243
3
 
13
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Костов е прав, но само наполовина. Отговорността за високите цени на тока е изцяло на премиера Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ. Половината от увеличението на тока идва от увеличения дял на скъпата "зелена" енергия, и то от тези нови мощности бяха построени с разрешението на настоящото правителство. А такива разрешения не се дават безвъзмездно.
242
3
 
6
 
! Отговори
алекс2 преди 11 години
Давай Мавър не спирай...още малко ти остана
241
9
 
14
 
! Отговори
дo 259 преди 11 години
Не виждаш ли че Бойко закриля мутрите?! КОВАЧКИ си е мутра и половинаКак Костов ще сътрудничи с него,а?!ПРОЧЕТИ СТАТИЯТА БРЕ И ТОГАВА СИ ДАВАЙ МНЕНИЕТО!
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zdravejte Glupaciii!
239
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов ако си загрижен за България направи нещо в сътрудничество с Борисов а не непрекъснато да плюеш .Все по вече се открояваш в негативна посока. За хората си оставашМ Р Ъ С Н И К !
238
5
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Хвани единия - удари другия ! Още малко и всичко ще си кажете, но не пред специализирания съд, а пред негово величество НАРОДА. Спрете се най-после, че има и Видов ден!
237
13
 
2
 
! Отговори
Фех преди 11 години
Доган е бил и ще бъде единствената алтернатива срещу комунистите и милиционерите. Каквото каже той, това ще стане.
236
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов отговори на въпроса на Филчев-- каде отидоха 39 милиарда от приватизацията ? Иване кажи си защото скоро специализирания съд ще те призове. МОЖЕ БИ ЩЕ ПРОГОВОРИЩ ЗАД РЕШЕТКИТЕ....
235
4
 
10
 
! Отговори
до245 преди 11 години
Ами нали точно това ОЦЗ КЪрджали точно Костов го даде на този ***,обрано лозе никой не купува ,защо сега младите трябва да плащат за грешките на всички *** които ни управляваха до сега.Бойко поне се опитва да направи нещо,може да казват, че е мутра но и мутрите ги е страх от него .Нали знаете Кума Лиса като не докачи гроздето вика с цяло гърло.......... ТО Е КИСЕЛО.
234
0
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Баси, и на мен хич не ми понасят тези жеги, ама айкю-то съвсем е изтрещел ....
233
6
 
10
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
Боко, акво разбираш ти от ВЕИ или АЕЦ!? Делянчо, ако не му заповядваше никога нямаше да избере първото пред второто! Ама нали трябва каратиста да се нагуши! Апропо- на какво ли учеха источните изкуства, а, генерале? Всички са против теб, на българското татамито!
232
1
 
2
 
! Отговори
айкю преди 11 години
Ей, айкюто сигурен ли си не ти е 0,00146
231
7
 
17
 
! Отговори
до Мартеничка преди 11 години
и друго, което ми направи впечатление от Костов - резултата от неговото управление е че БГ върна доверието на инвеститорите и вярата на хората в по-доброто утре. Именно на това се дължи 10 годишния бум на кредити, бизнес инициативи и инвестиции. За съжаление липсата на реформи и УМНИ ГЛАВИ в политиката доведоха до поредния СРИВ на БГ и на доверието към страната. Ако Костов беше ни управлявал още 10 гидинки БГ щеше да е лидер по доходи в източна и централна европа!
230
2
 
4
 
! Отговори
до IQ146 преди 11 години
Пич, ти да не си друсан?...Поне така неадекватно изглежда написаното. Човек с IQ146, както си се самопровъзгласил, ще има достатъчно акъл в главата, за да разсъждава смислено и адекватно. Ха наздраве!
229
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, КостOFF! А твоите вини ? Паметта ти май изневерява.
228
6
 
13
 
! Отговори
синята идея преди 11 години
Четиримата другари Кистов, Мафиянски, Пъпката и Таблетката са готови за каре в затвора!