Вече е ясен ДНК профилът на терориста

Все още не се знае откъде камикадзето е влязъл в България
Обновена: 19 юли 2012 17:34 | 19 юли 2012 17:28,
286
Вече е ясен ДНК профилът на терориста
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, каза Цветанов.

По думите му взривното устройство е избухнало в раницата още на гърба на терориста, без да е била поставена в багажното отделение на автобуса.

Все още не е ясно откъде терористът камикадзе е влязъл в страната ни.

Вицепремиерът уточни, че службите разполагат с „оперативни находки”, от които правят изводи за няколко държави, в които атентаторът е пребивавал. Той обаче отказа да конкретизира броя и самите държави, а дори и континента, на който се намират.

Още по темата
По-рано през деня Цветанов съобщи, че камикадзето е бил у нас не по-малко от четири и не повече от седем дни преди атентата. Той е на около 36 години и изобщо не е будел подозрение, тъй като изглеждал като турист.

Вече са разпитани голям брой свидетели, които са дали ценна информация за действията на терориста, посочи още министърът.

Все още не е ясен и видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или от друга държава.

Всички веществени доказателства ще бъдат транспортирани до София, където при специални лабораторни условия и техника ще се обследват подробно. Ще се работи и в нощните часове, каза вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
11
 
! Отговори
do Dido преди 11 години
Прав си. Всеки ден пресичам пешеходната пътека пред УНСС-то в Студентски град. Как там не сложат полицаи. И глобите са солени. Но-не. Мъчно ми е за децата ни, убити на пешеходни пътеки. Кога това общество ще израсне поне малко, за да разбере някои истини, като това че рисунките от рекламите не хранят и деца трудно се гледат тук в БГ, гоним ги, убиваме ги. Къде е народа на тази държава? Още е под социалистическото иго и постсоциалистическото, още...в училищата библиотекарките масово крадат също.
169
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако камикадзето е бил в гуантанамо, ако си и е живуркал в Швеция и безпрепятственно е влязъл в България като гражданин на Европа и Шенгенската зона ...за какви пропуски в нашата сигурност говрим изобщо?!?!Защо това *** не е било наблюдавано ежедневно от ЦРУ, Интерпол и шведските служби?!?!Или можи бе е?И гуантанамо се е съгласил да прави атентати но за тези които са го задържали...В крайна сметка май израел и сащ ще ударят сирия и иран .... имат си причина ...
168
8
 
14
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Надявам се и кухата Тиква барабар с целия му кабинет от *** и крадци да го гръмнат по тоя начин! Камикадзето има бутилка "Мавруд" от менека, ще я дам на семейството му!
167
5
 
5
 
! Отговори
хазо преди 11 години
всичко е ясно. ГЕРБ са направили атентата, за да отвлекът вниманието от корумпирания депутат и доклада на ЕС. други версии?............утре ДНК анализът ще покаже че атентаторът е незаконен син на ББ и Цветанов???червените платени писатели-измислете нещо по-умно и по-засукано. доста плоско дотука
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 179 и 184През1999г. имаше предложение от щатска фирма към Бриго да проверят техните заготовки за официални документи. Оказа се по мнение на наши експерти че цялостта накартата и информационните записи в чипа се запазват до 1400 гр.С и преминаване на танк през мострите.За нас цената щеше да е 4$ на човек за ЛК вкл. компютърното оборудване за мобилните полицаи, лекарите, данъчните и съдиите. Да , ама НЕ! Как щеще да се рекетира, подкупва и да избягаш на Карибите, ЮАР, и къде ли не. НЕ СТАНА !
165
7
 
2
 
! Отговори
Моше преди 11 години
Атентаторът е член на Сирийскатата освободителна армия, обучаван в секретен камп около Инджирлик от Мосад, МИТ и ЦРУ за борба със законното сирийско правителство.В Турция е превербуван от Сивите вълци и роднини на убитите от израелски командоси през май 2010 на турския кораб турски граждани. На семейството му е преведена голяма сума. По обиколни пътища и турски канали е прехвърлен в България за да отмъсти на израелците
164
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pone 3 mandata oste za GERB !!! nikoga poveche DPS i BSP !
163
3
 
7
 
! Отговори
koko преди 11 години
Загиналите са хора дошли на почивка в България. Организаторите на атентата са заатакували не само израелските туристи а и нашата страна - още един такъв атентат и туристите ще ни заобикалят отдалече - никoй няма да иска да почива в страна където няма осигурена безопасност. Нашите пишман управници се подслушват взаимно и търсят какво още да налапат докато са на власт, а през това време държавата ни се е превърнала в разграден двор и абсолютно неподготвена за такива изпитания.
162
7
 
22
 
! Отговори
Dido преди 11 години
След този атентат ясно си пролича защо българите сме на този хал!За сръвнение - атентата в Ню Йорк - всички сплотени,пожарникарите герои,кмета герой.Никой не скочи да каже - кмета,президента са виновни за пропуски в сигурността - да си ходят!Норвегия след атентата нацията единна,въпреки сериозни пропуски в сигурността.България,много по бедна с много по слаби служби поради ред причини - атентат - с по-малко жертви от последната автобусна катастрофа на Тракия разединен народ, службите са ни най-некадърните в света,искат се оставки, дайте да сринем всичко в държавата заради нещо което обидинява другите народи ..в България за една година са загинали в катастрофи над 1000 души, в терористични атентати 8. Загиналите деца на пешеходни пътеки през последните две години са повече!Вероятностт да умрете на пешеходна пътека е много по-голяма от колкото от бомба!А вие искате оставки заради пробив в сигурността?!?!?Както винаги незнаете от какво имате нужда и какво искате!!!
161
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая шофьорска книжка , да не била бронирана нещо ?! Да ти избухне цяла раница с взрив на гърба и шоф.книжка да ти остане здрава , при положение ,че главата ти е изхвърчала на 100 м. , нещо не се връзват нещата !
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЖЕ ДА НЯМА ЗАБАВЯНЕ НА ПОЛЕТИ НО ЗАБАВЯНЕ НА ПЪТНИЦИ ОПРЕДЕЛЕНО ОщЕ ПРЕДИ ЛЕТИщЕТО..... АЛООООО НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ХОРАТА ОТИВАТ 30-40 МИН ПРЕДИ ПОЛЕТА И ИЗЛИТАТ.2 ЧАСА ДА ЧАКАТ УШЕВИТЕ И В ОБРАЗУВАЛОТО СЕ ЗАДРЪСТВАНЕ ДА ГЛЕДАШ КАК САМОЛЕТА ТИ ИЗЛИТА.... А НЕ ИСКАТ ЛИ И 20 ЧАСА ПО РАНО ДА СЕ ИДВА НАПРАВО ДА СЕ СПИ НА АЙРОГАРАТАМАЛУМНИЦИ... ЗАДРЪСТВАНЕ ДО ХОРИЗОНТА ХОРА БЯГАТ С КУФАРИ ПО ПЛАТНОТО
159
4
 
13
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО,ЧЕ НИЩО НЕ ВИ Е ЯСНО. НЕДОДЯЛАНИ, НЕКАДЪРНИ И КРАДЛИВИ ГЕРБЕРИ
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откритието е направено след като беше разпространено видео със заподозрения мъж.Мехди Мохамед Гезли е роден през 1979 г. в Стокхолм, Швеция. Баща му е алжирец, а майка му финландка. Той е израснал в шведския град Йоребру. Гезли е посетил Пакистан, за да учи ислямско право преди 11 септември 2001 г. Бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан. След престой в Гуантанамо е освободен.
157
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Кога ли ще го събират от стените и тоя Съсел на снимката? Ех, ще започне такъв купон, че само си викам: дано!
156
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой нагъл камикадзевлезе в автобуса изотзадзе,истината днес е тази:родната полиция ни пази...
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По преведената израелска телевизия (на английски) очевидци казаха, че шофьорът *** от юруково мустафа сложил голям куфар в автобуса, нервничел, и не давал на израелските туристи да си слагат багажа. по нашите новини - няма инфо....
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без коментар1. Mehdi Ghezali 2. globaljihad.net - тук може да прочетете че е имало предупреждение за атентат /ПРЕДОТВРАТЕН / ЗА 14.07 В КИПЪР а унас Цъ Цъ, Цв Цв.
153
1
 
3
 
! Отговори
abe преди 11 години
я кажете за ***.pdf мани ги тия глупости
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хей, Цуци ,преплувал през Ормудския пролив,след това през Индийския океан,през Червено море,Суецкия канал,Средиземно море,преминал през Дарданелите и Босфора и хоп в Черно море и на плажа в Сарафово!И всичко това само с един чифт плавници!
151
2
 
2
 
! Отговори
kachestvo преди 11 години
E tova e kachestvo. Ne knijka, a stomana. Vzrivoustoichiva. I pri tova mente. Smqtaite kakvi sa istinskite. Cetzo, po DHL li vi q pratiha ili s diplomaticheska poshta do poiskvane v amerikanskoto posolstvo?