Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки

Премиерът разпоредил бързо разследване за трафик на хора
Обновена: 25 юли 2012 16:23 | 25 юли 2012 15:00,
411
Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки
Борисов и Младенов на помощ на берачите. Снимка: БТА

Правителството ще отпусне извънредни средства, за да осигури прибирането на нашите сънародници, които са отишли за сезонна работа в Швеция без трудови договори и са били измамени.

По предварителна оценка прибирането им ще струва на държавата 150 000 лева, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Група българи бяха блокирани в Швеция, след като заминали да берат боровинки там, но се оказали излъгани от човека, който им предложил работата.

Те са прекарали известно време в изключително мизерни условия, в палатки и са се препитавали от кофите за боклук. По думите на Младенов в момента се търси най-евтиният начин тези хора да бъдат върнати у нас.

Той отбеляза, че се работи в тясно сътрудничество с шведските власти на всички нива, за да може в най-скоро време да се осигури решаването на този казус.

Още по темата
Според министъра това е еднократен акт на правителството. Той беше категоричен, че няма да се позволи на "мошеници, измамници и престъпници, които са подвели нашите сънародници, да злоупотребят със системата, която създаваме".

Друг мотив за действията на правителството е големият брой на хората, които в момента са в тежко положение в Швеция. По думите на министъра правителственото решение е и заради нарастващото социално напрежение в някои от групите в местата, където се намират.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да започне разследване за трафик на хора на тези, които са подвели сънародниците ни и са ги отпратили към Швеция без договори, обяви още Младенов.

“Това е злоупотреба, това е най-вероятно престъпление, това е трафик на хора. Тези българи, които са там, не са отишли от добро, те са търсили работа“, каза Младенов.

По предварителни оценки от няколко дни неколкостотин български граждани са отишли на сезонна работа в Швеция, без да имат трудови договори и са били измамени. Те са намират в различни части на Швеция. Около стотина души, предимно от ромски произход, се събраха преди няколко дни и разказаха, че са измамени.  Те спяха в автобус пред посолството, предоставен от местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
27
 
! Отговори
Поздравления преди 11 години
България - страната на *** ! Ако ни види Аспарух ще умре повторно от срам !
27
0
 
22
 
! Отговори
избирател преди 11 години
ГЕРБ си прибират електората. Поели са ангажименти все пак
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех,че трябва да се заплаща човешката глупост от нашите пари.
25
0
 
25
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Никога вече ГЕРБ - тая *** партия
24
0
 
9
 
! Отговори
турбълан преди 11 години
до 26, ми що да не откраднат 100 хилки от тия 150 бе те сигурно герберчетата и кенефна хартия крадът от работните си места , че да са на далавера, навремето имах един приятел дето изпиваше олиото от оливерниците по кръчмите само исамо да е на далавера, и сега респективно и като закономерно следствие е гербругер.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо давате нашите пари на ***? Как намериха пари да отидат до там? Там да си стоят
22
0
 
24
 
! Отговори
Защо ли? преди 11 години
*** не плащат ток, вода, ходят на екскурзии в Европа, а ГЕРБ ги прибира на наша сметка. Като се върнат в БГ, *** се занимават главно с кражби и убийства, но пак никой не ги закача. Защо ли?
21
0
 
20
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
A сумата е наистина скандални...Предполагам, че билетът от Швеция до България с автобус е не повече от 150 лева... 150*150 какво прави??? Нали се сещате колко пари ще бъдат отпуснати за *** и колко всъщност ще бъдат откраднати?!!!
20
0
 
14
 
! Отговори
Берач на сливи преди 11 години
Не кабинета а аз и ти ги даваме. Както и да е, отивам на почивка утре на малдивите и очаквам да ме приберете след 2 седмици с президенсткия самолет!
19
1
 
24
 
! Отговори
Бравос на ГЕРБ ! преди 11 години
Вече почнаха да плащат за екскурзиите на бг бразилците. Ама идат избори.. няма как. Бразилците са най-важни за ГЕРБ, само те са толкова прости и безотговорни, че да гласуват за тях :)
18
0
 
23
 
! Отговори
редактора преди 11 години
Кабинетът дава 150 бона да прибере гласоподавателите им на боровинки.
17
1
 
18
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЕЕЕ, това вече надминава всички граници!Откъде накъде ще давате на тези *** от нашите пари?!Да не би вие да сте ги изпратили?!ГЕРБери, от ден на ден ме разочаровате все повече и както сте я подкарали догодина може и да ви отсвиря на изборите.
16
0
 
7
 
! Отговори
предупреждение преди 11 години
Но и НЕКА ВЪНШНО да приготви табелки или закон :!.Табелките ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да стоят във всички посреднически агенции, че в случай на връщане САМ, ВСЕКИ си поема разноските, да има някаква ВРЪЗКА и гаранция от ПОСРЕДНИКА!1.Закон- че работещият в чужбина заминава, САМО ако има заповед- това е за ПОСРЕДНИКА!!!Всякакви *** самодейности- "качиха ни на автобус и ни закараха" да бъдат ПРЕСИЧАНИ! СЪЩО и на границата- контрола и митничари да исакт ЗАПОВЕД на такива ГРУПИ, като ги видят! Защото ПАК НИЕ ПЛАЩАМЕ 'войажите" им!!!
15
0
 
20
 
! Отговори
блажиш ли ... преди 11 години
За 150 000 лв ще пратя един малък град до швеция и обратно
14
0
 
20
 
! Отговори
тиква!!!!!! преди 11 години
стига *** номера!!!!!кво ме боли фара за ***?????
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дали тези наши сънародници не са действали по формулата, която вече не работи в Холандия? Отиват там нарочно без договори, остават, чакат някой да им даде помощи и се прибират, ама шведите не са балами. Освен това "...около стотина души, предимно от ромски произход..." ми е достатъчно да се сетя, че май става дума точно за това.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са като воденичен камък на врата на българина.Докато ни висят на шиите ще продължаваме да потъваме.До кога,мамка му,ще обгрижваме и ще му треперим над този тумор.
11
0
 
24
 
! Отговори
градски преди 11 години
държавата не е длъжна да спасява някого от собствената му глупост. Това са пълнолетни граждани / нали имат право и гласуват правилно за Б.Б / , затова са там по своя воля . Рисковете от глупост , тъпотия, алност и некадърност са за лична сметка . Държавата би могла да помага , ако пострадат или закъсат по независещи от тях причини , атентани , бедствия и прочие..Вече ще знаят че освен всичките разходи , ток ,вода,медицински грижи ще им плащаме и екскурзиите.Пък-идат избори
10
1
 
19
 
! Отговори
турбълан преди 11 години
бахбибиб , пак ще ръси кинти за мнгустите, еми писна ми, де квото стане с народната пара, кво ми дреме на мене, че тъпите мнгустоиди заминали без договр, ако аз примерно закъсам в германия - счупи ми се колата и ми поискат 2000 евро за ремонт без разходите за престой което ми се е случвало, дали мога да звънна във външно да ми пратят един безплатен репатрак до софето, *** *** време е да си ходиш , че смраднята вече се носи извън слунчевата система толкова яко се оакахте с цюцюн и другите п.ки
9
0
 
32
 
! Отговори
ratigan преди 11 години
Ако всички са си платили здравните вноски и данъците, тогава да ги прибират.