Борисов призна: "Тигрите" летели с правителствения самолет за контрола

С какво те са по-различни от Левски и ЦСКА, чуди се премиерът
Обновена: 15 авг 2012 18:00 | 15 авг 2012 18:00,
448
Борисов призна: "Тигрите" летели с правителствения самолет за контрола
Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски". Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов призна, че отборът на "Витоша" (Бистрица) е летял заедно с отбора на "Чавдар"  (Етрополе) с правителствения самолет за приятелска среща, като етрополският тим е платил полета.

"Да, пътували са. С писмо от футболния съюз сме си платили, както всички футболни клубове плащат, когато пътуват с него. Не виждам нищо лошо“, заяви Борисов и допълни:

"Аз съм го давал поне 20 пъти да пътуват други отбори и не знам кое е тенденциозното в това. По фактура отборът на "Етрополе" е платил около 20 хил. лв. За "Левски" защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са "Бистрица"? Те не са ли момчета, какви са?“, запита министър-председателят, който играе в отбора на Витоша.

Случаят се разчу тази сутрин след публикация в пресата, а информацията бе потвърдена и от транспортния министър Ивайло Московски.

Още по темата

"Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски пред TV7 и заяви, че сметката е платена, като не са похарчени държавни пари.

При посещението си във Варна Бойко Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски" и отбеляза, че правителството дава 45 млн. лева за строеж и реконструкция на храмове и манастири в цялата страна.

"ГЕРБ вместо да прави плакати, дава пари за църкви“, отбеляза премиерът.

Той припомни, че преди време неговата партия е отделила 100 000 лева за изграждането на църквата "Свети Прокопий Варненски", а в момента същите пари са отпуснати за довършване на катедралния храм в Ловеч.

След инспекцията в храма Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски, официално откриха и реконструирания булевард "Генерал Колев" във Варна.

В отговор на въпрос Лиляна Павлова коментира, че вече има резултат от проверката за постройката на плаж "Кабакум", която назначи в събота, когато направи изненадваща обиколка на плажове по северното Черноморие.

"Оказа се, че частният фитнес клуб има разрешение от Община Варна и отговаря на изискванията за преместваем обект. Вместо 56 квадрата обаче той е с площ от 112“, обясни министър Павлова.

И допълни, че вече е разпоредила от строителния контрол да изпратят сигнал до кмета Кирил Йорданов, който трябва да издаде заповед за събаряне на втория етаж на сградата.

"Нищо, което е на плажа, който е изключителна държавна собственост, не може да бъде частно. Там може да има само обекти за обществено ползване“, обясни още тя.

Въпросната постройка, собственост на аптекарския бос Веселин Марешки и разположена на плаж Кабакум-Север, беше набелязана за проверка от Лиляна Павлова още в събота.

Днес тя възложи на варненския кмет лично да следи кога незаконният й втори етаж ще бъде премахнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
2
 
! Отговори
Диман преди 11 години
Абе,тоя наистина ли не разбира какъв гаф е направил или се прави на ***?
296
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу Герб и БСП идва народната власт мутрите и незаконно забогателите в панделата
295
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най после се намери човек като Боко да превърне отборите на ЦСКА и Левски на нивото на село Бистрица!!!
294
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ МУТРИЗМА, СВОБОДА ЗА НАРОДА !
293
1
 
2
 
! Отговори
POLICIA преди 11 години
Prestaplenie po Slujba se vika na tva , ako nekoi ''4obanin'' razbira za kvo staa na vapros
292
2
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Станишев бил крал, Доган крал, Царя крал, Костов крал...Боко бил по-различен. Хванаха го в крачка да злоупотребява и...сега кво праим, заблудени герберски избирателю?
291
1
 
5
 
! Отговори
stoon преди 11 години
AAAAAAAAA И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ БИСТРИШКИ ТИГЪР
290
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На фюзелажа на самолета, вместо "РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" трябва да пише "ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТ, д-р БОЙКО БОРИСОВ - ПРЕМИЕР НА РБ"
289
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бокооооооо! А що не признаеш за крадените в Австрия и Унгария коли в началото на 90-те?! Що не признаеш за рекета в средата на 90-те! Що не си признаеш за амфетките в края на 90-те?! Що не си признаеш за поръчковите убийства в началото на 2000-те?! Що не си признаеш за педофилията в средата на 2000-те?! Що не си признаеш за надписаните СМР на фирмите ти в края на 2000-те?! И накрая - вземи си признай, че откак дойде на власт, си изнудил толкова фирми да прехвърлят бизнеса си на подставени от теб
288
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво като си е признало Недоразумението нагло? Ами да плати ресурса на самолета, празноглавият "сладкодумец" мамин!
287
1
 
2
 
! Отговори
Copy преди 11 години
Националната лоботомия ни се размина, засега...
286
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На изборите си пътник,Борисов!И всичките ви купени гласове няма да те отърват!Вече преминахте всякакви граници !
285
1
 
22
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Най-абсурдното тук е "аргумента" че самолетът е возил "Левски" и ЦСКА поне 20 пъти. Сякаш това е била някаква високопатриотична, националнозначима, високохуманна спасителна мисия и клетата журналистка трябва да потъне в земята от срам че не го питала и отразили подобаващо тези героични и велики деяния които правителствения самолет е изпълнявал. Може просто да не съм чувал че и примерно Еърфорс1 возел бейзболисти на Супербол но за мен е просто свидетелство за разпад на морал, мярка, държавност
284
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неее, Тиква, селският отбор на Бистрица не е нито ЦСКА, нито Левски, нито националният отбор. Правителственият самолет и държавата ни не са ти бащиния. Дай си оставката, не ставаш за нищо!
283
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА лъжата краката са къси!Превозването на "Бистришките тигри" с правителствения самолет e абсолютно незаконно. Това каза Цвятко Луканов, бивш ръководител на Авиоотряд 28 по БНР.Луканов обясни, че Авиоотряд 28 не е регистриран по търговския закон, той не е търговско дружество, той няма право да получава пари за извършената си работа въз основа на т. нар. Сертификат за авиационен оператор.
282
2
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Абе не съм специалист по самолетите, ама един камион пътува до морето и обратно и гълта нафта за 500лв. 20 000 лева за една разходка за цял Еърбус ми се вижда малко малко ниска, това да не е автобус или Газка, пилоти поддържка на самолета керосин летишни такси чистене зареждане да не са им хванали полета на Тигрите по някоя специална тарифа
281
32
 
4
 
! Отговори
Red Alert преди 11 години
Вият като бити *** червените *** по форумите. В най-голямата световна криза, с 6% свита икономика ГЕРБ ще успеят да построят хиляди километри пътища, стотици километри магистрали, театри, музеи, спортни зали, метрото, пречиствателни станции, ЖП линии, Дунав мост II и за капак ще увеличат доходите повече, отколкото крадливите комунасти успяха във времето на най-голям подем на икономиката, без да са построили и един *** и окрали де що е останало неошушкано от царедворците преди тях! Кеф!!!!
280
2
 
19
 
! Отговори
Бойко Тритоня преди 11 години
Дойде време тигаро да литне и без самолет,паисе идват колумбийците!
279
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
rasli4ni sa sastoto niamat tolkowa pari sa samolet... neka watre w kluba da doitat dana4nite i da rasgledat nestata, toika wa ste se widi koi , kolko i otkade sa parite
278
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси и Ербъса...Представям си как са го вмирисали тия животни, тигрите имам предвид.....Май ще го пращат за ремонт в Тулуза....