Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов

Искът на "Атомстройекспорт" няма как да бъде уважен от сериозен съд, убеден е Командира
17 сеп 2012 22:03, Красимир Ангелов
186
Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов
Според Костов Владимир Путин стои в основата на скандала с АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

"Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира иска на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Той определи ставащото като провокация и изрази съмнение, че искът ще бъде уважен от сериозен съд.

"В това отношение казаното от министрите Добрев и Дянков считам за отговарящо на истината", добави Костов.

Според него действията на руския президент са резултат на тежкото вътрешно положение, в което се намира, и силната му конфронтация с ЕС, европейските институции и ЕК, която започва процедура срещу "Газпром" за злоупотреба с господстващо положение.

"Всичко, което от 10-15 години ДСБ казва по енергийните въпроси, получава в момента потвърждение", категоричен бе тъмносиният лидер.

Още по темата

Костов допълни, че ако правителствата, управлявали България през този период, са следвали линията на десните, е нямало да се стигне до грешката с "Белене", както и с предоговаряне на договора за доставка на газ.

Тъмносините изразиха и съмнения, че държавата има необходимите средства, за да изпълни точно обещанията за повишаване на доходите.

От партията обаче уточниха, че ще дадат оценката си по бюджета за следващата година едва когато се запознаят с конкретните параметри, заложени в него.

Според Иван Костов българската икономика все още е в депресия и няма индикации за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари цоциалисти. Умрехме от глад. Руснаците си искат комисионните. Катастрофа.
146
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кремъл представи сметката за изкуствено поддържане живота на "Червената бабичка"- най-продажната антибългарска партия за всички времена !
145
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинския предател на Васил Левски е граф Игнатиев, който като посланник на Русия в Турция по това време, предал информация на турските власти за Великия Български революционер чиито паметни думи звучат и днес:"КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ"
144
8
 
33
 
! Отговори
костовил преди 11 години
Е, и какво др.Костов - ако Арбитражният съд в Париж уважи иска, несериозен съд ли ще бъде! Май ще се наложи да молиш Дянков да ги напляска и тях, а?
143
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
q mrere be boklyci takivsa 23 godini vi tapim .da se ostrijat i pratiat v bbelene .izmenici boklyci. kradci razcipnici.
142
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу комунистите! Искаме възмездие за всичките 70 години комунистически терор над българския народ !
141
9
 
32
 
! Отговори
666 преди 11 години
Те сега Иванчо като ББ каза че не е Путин а е търговски договор ще трябва бързо да се корегиращ за да си в крак с ББ иначе следващ парламент през крив макарон....
140
8
 
33
 
! Отговори
Лъжлив Комуноид преди 11 години
АЕЦ трябва да се развива само като частна бизнес инициатива, всичко друго е лъжа и източване на държавния бюджет сега и в дългосрочно бъдеще. В момента от 100% произведената електрическа енергия българската икономика използва едва 70%. Всичко друго е обработка на общественото мнение.
139
13
 
41
 
! Отговори
ПУТИН- костофффф преди 11 години
Путин си е Путин. Ама независимо, че се казва ПУТИН, такъв -*** ще наблъска на костофффф, че чак ще му изхвърчат сливиците.И онуй киляме, пужарникарчиту де и то ши си куса.Да разберат, че с Русия майтап не се прави. И уж нали членове бяха на БКП, какво тъй извъртяха лопатата?Както каза един от колегите на пужарникарчиииту: пужарникаря от пужарникар само пужарникар може да стане. А де!!!!!!!!!!!
138
12
 
39
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Костов е вампирясал труп в политиката.
137
15
 
38
 
! Отговори
Не обичам Костов преди 11 години
нито пък го поддържам, той направи много грешки, НО сега е абсолютно ПРАВ. Русия вън от България и стоп с лъжите. Европа се чуди как да се справи с тях, а вие се мазните. Е, всичко има цена, за да се откъснем от тях се искат жертви.
136
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв патриот си ти бе, 165, ти си гнусна руска ***, марш в Сибир да разбереш от хубаво. И преди 1989 всички ревяхте срещу загниващия Запад (той все загнива, нали знаете) и в същото време се чудехте откъде да чопнете малко загнила валута, та да си купите от загнилите дънки и техника. Хем сте лицемери, хем сте чукундури. *** смотани нещастни с една дума.
135
12
 
38
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Много костовисти коментират пишат лъжи Гаргамел нанесе най много вреди и пакости на България.Бил най успешния министър председател а защо го изрита народа на изборите и второ място което зае тогава и то беше фалшификация но знайте,че има господ бави но не забравя и ще го накаже и него и поколениета му.
134
16
 
40
 
! Отговори
МАЗНИЯ ИЗМАМНИК КОСТ преди 11 години
Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ - ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА (е, свършиха мръсната работа на ГЕРБ и те от благодарност ги разтуриха)- БОКО КАЖИ СИ!!! ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!- Но ПИТАМ:- Защо е ВЪВЕДЕНА КВОТА ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА СВРЪХЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ ТОК???- Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА В МАРИЦА-ИЗТОК СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори ПРОДАЖНАТА цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки (про себестойност 2,42 както казват англичаните), което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 ст...., е, които можем да си го позволим де...
133
8
 
36
 
! Отговори
защо се крие този фа преди 11 години
Защо се съобщава че следствен за убийството на човек в Трън на 9 септември е Виктор Митов, като се сочи второто му име, а не се напише третото Витомиров?ЗАЩОТО ТОВА Е КАНДИДАТ КМЕТА НА ТРЪН ОТ РЕД ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ. Това ли е редът, законността и справедливостта? С ловна пушка е убит човек.
132
20
 
42
 
! Отговори
До 159 преди 11 години
И Балкан и Кремиковци и Химко и много други бяха продадени буквално 3-4 часа преди да бъде обявен фалитът им. Костов ги спаси от хлопване на кепенците, което беше приготвено още от правителството на Виденов. Виденов имаше списък със 72 ключови български предприятия, които трябваше просто да се затворят.
131
15
 
49
 
! Отговори
do 154 преди 11 години
E това е все едно да продадеш апартаментът на баба ти да и дадеш 200 лева пенсия за 1 година и да лапнеш останалото.Е тва направи Костов.Всички служители на Балкан ще ти кажат за безобразното разграбване от новите собственици и насилственото фалиране на фирмата от тях.
130
15
 
43
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Абе Костов на Путин едва ли му е необходим 1 милиард от България за да се справи с "вътрешно политическото положение" в Русия. Ами хайде дай и ти твоята лепта от откраднатото при преватизацията и заедно с лептите на хора неразбиращи от търговско право и оправете вътрешно политическото положение на България..
129
32
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ - СЛЕДВАЩИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
128
16
 
50
 
! Отговори
Русия преди 11 години
представена от АРОФЛОТ и без с нищо да ни е предизвикала,ти *** я отхвърли като потенциален купувач на нац. тогава превозвач-БАЛКАН.И какво стана от мъдрата ти политика-нанесе огромни фин. щети на БЪЛГАРИЯ и на всички нас.Нали ти подписа с оня долен евреин.Натъпкахте си и двамата сметките яко с крадени долари и затова сега ти е лесно и ведро.Но не забравяй-ПОМНИМ.