Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!

Кунева определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация
27 сеп 2012 21:19, Елка Василева
124
Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!
Брифинг на Меглена Кунева в Добрич. Снимка: Движение България на гражданите

“Кой, как и защо влиза в Народното събрание за преговори? Как така минават едни хора и се отбиват в парламента? Няма такава процедура - преговори с Народно събрание. Не сте чували такова нещо по света, нали? Сагата вече наподобява „Мисия Лондон“ – не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата”.

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие около АЕЦ “Белене”, съобщи пресофисът на движението. “Изумена съм, че управляващите мислят, че по този начин ще могат да излъжат за пореден път хората за „Белене“. Българският народ не е прост, както го нарече премиерът. Ако не е некадърност, е изключителна глупост”, допълни Кунева.

“Ние не сме бананова република”, каза Кунева и нарече трагикомедия случващото се с т.нар. “американски инвеститор”. Тя определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация.

“Това не е детска градина, нито риалити”, допълни членът на Националния съвет Даниел Вълчев и подчерта, че “управляващите са като актьори, които играят игра за 10 млрд. лева, плащана от данъкоплатците.” “Не е ясно кой строи, а само едни хора се ръкуват в парламента с други хора. Помнете ми думата, Борисов ще даде заден ход за Белене до два дни”, допълни още Вълчев.

“Управляващите казват, че сме в криза, нямаше да има представителни, щяха сами да си купуват кафето и на фона на това да не направиш съкращаване на публичните разходи, е цинизъм”. Така Кунева отговори на журналистически въпрос за предстоящата тежка зима. “Цинизъм е да се разхождаш с правителствен самолет за кеф, когато ти се е приискало да поиграеш футбол”, коментира още тя.

Кунева коментира и изявлението на премиера Борисов пред “Евронюз”, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Тя посочи, че отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. “Това не пречи на господин Борисов директно да излъже пред “Евронюз”, коментира Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разделяй и владей ,Кунева е на точното място в точното време , въпроса е кой я постави там.А събитията в Пазарджик ,само събуждат електората на ДПС.
85
11
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Комунистическа снахо, Много къса памет имаш! Та нали ти подписа НА ТЪМНО убийствените договори за присъединяването на България към ЕС, та в Европа те нарекоха госпожа йес, но ние помним народната поговорка: Със стари фльорци нов бардак не става. - А простата истина се вижда в интернет навсякъде - Меглена е член на управителния съвет на френската банка Париба. В същия съвет е и Милко Ковачев, бивш министър на енергетиката при царя.- Всички знаем, че двата реактора на АЕЦ Козлодуй се закриха по времето на царя (решение, взето при Костов, но неизпълнено), без изобщо това да е условие за приемането ни в ЕС!!! - Простата истина е, че реакторите бяха затворени заради новопостроената тогава румънска АЕЦ Черна вода, която е собственост на същата тази банка Париба, в чийто УС членуват тези "български политици! Идеята е Черна вода да поеме износа на електроенергия, след като затворим реакторите... и сега (ЗИМАТА) ВНАСЯМЕ ПО 440Mw., ОТ НЕЯ!!!- При положение, че Париба е в челната десятка на световните банки, дали някой може да си представи колко ще е заплатата на Меглена там? И какви комисионни е получила за затварянето на реакторите?!
84
6
 
9
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Кунева като е тръгнала да коментира АЕЦ "Белене" да не забрави да каже, че тя е виновна за спирането на 4-то блок от атомната ни електроцентрала в Козлодуй. Тази жена си гледа и винаги си е гледала личните интереси пред тези на обществото. Тя е един неморален политически егоист, който напраи кариера на гърба на България в Брюксел.
83
2
 
10
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Тиквата не е бил толкова оплетен в простотии и лъжи,както е сега.И с най-великата си наглост,безочие и подлост няма да може да излезе сух.Да видим колко от тъпанарите ще му ръкопляскат до края!
82
4
 
9
 
! Отговори
Тъжно е! преди 11 години
Кунева не ме интересува! Интерессува ме това, че писанията във форума на простаците- герберчета напараво миришаг на нафталин от тоталитарно време.Но какво да се чуди човек?Колкото е *** Вожда, поне толкова трябва да е просташко и стадото! А Вожда сам без бой си призна на всеослушание, че *** по рождение.
81
1
 
3
 
! Отговори
дан преди 11 години
87 - защо си анонимен бе, срам те е от написаното от теб ли
80
8
 
2
 
! Отговори
дан преди 11 години
тази проста има огромна вина за положението в което се намира ядрената енергетика в страната ни, което обезсмисля всяко изказване от нейно име
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жълтата гостенка отново в новините ! Това да не е Кардешиян ? Кунева - хигиена - нулева !
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
манипулаците около кунева не спират, но народа ще я оправи и нея и измислените анализатори които и дават 6-7%.
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВОТО И ДА КАЖЕ КУНЕВА, ВСИЧКИ ПОМНИМ КАКВО НАПРАВИ, А ТОВА Е ПО-ВАЖНО
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано не им промият мозъка на хората и гласуват за разуюи
75
8
 
12
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
България на Куневица... тая да не мисли , че хората са безпаметни ???
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще ги стигнем американците питаше Тодор Колев едно време в песента си.Едно им харесвам на тях.Гласуват всички за един вожд.Ние тук имаме огромен брой партии и партийки и отдавна не спазваме това което пише на НС:''Съединението прави силата''
73
5
 
11
 
! Отговори
Sol преди 11 години
ПРАВ Е МУТРАТА.*** МАТР'ЯЛ Е ОСТАНАЛ В ЖАБЕШКИЯТ ГЬОЛBG.ЩЕ СЕ ЖЕНИТЕ ЛИ ЗА КУНЕВА,ИЛИ ДА ВИ БЪДЕ ЛЮБОВНИЦА,ЧЕ НЕ Я ХАРЕСВАТЕ ВЪНШНО "КАТО ЖЕНА".А БОЙКО Е КРАСАВЕЦ,СТРОЕН МЪЖ.ДЕБЕЛОГЪЗИЯ Е ОТВРАТ.ВИЕ СЪЩО.КУНЕВА ГОВОРИ ИСТИНИ ЗАГУБЕНЯЦИ ГАНЧОВЦИ.*** СТЕ,НЕ НАРОД.
72
9
 
6
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
Тая къде е тръгнала да си дава мнението за неща, които не разбира. Моме оди на двора да си вадиш картофите, не разбираш - нито от Атомни централи, още по-малко от бизнес и съвсем нищо от преговори.
71
6
 
3
 
! Отговори
Мъка преди 11 години
Тая, като я видях един път около центъра на София, шех да падна. Ниска, с една широка пола, се едно овца мериносова се метлее. А иначе на телевизията , като и сложат грим , на човек приличен прилича.Овца.
70
5
 
3
 
! Отговори
220г. АЕЦ Белене преди 11 години
АЕЦ Белене ще струва минимум 11 млрд. ? . АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. от което следва, че подобна централа (АЕЦ Белене) на цена от 11 млрд. ? ще се изплати за около 220 години
69
0
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
Т.в. 7 почти никой не я гледа,от както почнаха да излъчват някакъв филм за Сюлейман .През 15 век,там от където е минал е оставял кървави потоци.Воювал е на Балканския полуостров,по Средиземно море.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая и станишко се изпоразпраха по всички шевове да се надбегваот подир кервана. И все по-осезателно се налага изводът всеки шест или дори три месеца да се подновява освидетелстването на подобни пишман-зор-заман политици. Относно кунева, няма защо и да се хаби материал за освидетелстване. На нея отдавна й е предписана терапия нескончаемо да се изказва и все да се изказва и все... Доживотно. Винаги неподготвена разбира се, защото ТАМ просто няма никой, който да се подготвя. ХАХАХАХА
67
1
 
8
 
! Отговори
Митю преди 11 години
Г-жа Кунева не ми е противна, но с такива общи приказки няма да стигне по-далече от останалата всекидневно псувана и намразена политическа ***.