Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До146Взимай си лекарствата, психопат, и млъквай! Алчни пенисионерите под строй вървели, парите му ядели на кретена. Ти не си нормален бе, ***! Въшки ти ядат г.ъза, а с тази психясала тиква гледай да не ти вържат ръкавате. Лекувай се, че ще свършиш много зле!
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТОЯ АКО МУ СКОЧА АМА НЯМА КАК БАТ БОЙКЬЙО ГО ПАЗИ С МУТРАФОНЧЕТАТА
122
1
 
10
 
! Отговори
До 146 преди 11 години
Човеъвче, не знам какъв ки, но нямаш капка домашно възпитание...Да не са те отглеждали в клетка или пещера, заедно с животните?Предполагам, не очакваш да доживееш до алчен пенсионер със 150 лв пенсия?А животът може да те уреди точно в това положение!Хората са казали, не плюй в кладенеца, ме може от там вода да пиеш!
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсиите скачат от април-------------Какво скачане бе?!?Те едва забележимо мръдват, тия се скъсаха да се свалят СКАЧАТ, ка СКАЧАТ!....iМного шум за нищо!
120
14
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
*** ще наричаш алчния си баща ! Когато някой ***, работи като роб, но прави избори по същия начин, е гнусно ко*еле, което не просто е провалило своя живот, но и на бъдещите поколения. Всеки алчен пенсионер, гласувал под строй, не заслужава и капка внимание !Аз не ям парите на пенсионерите ! Те ядат моите ! Капиш *** ?
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СеирозноВиж, ***, когато ти работиш за тази държава 40 години, тогава ще имаш право да ***.ш дри.сните си срещу себе си. Млъквай, че за такива като теб Бог забавя, но не забравя. Внимавай с тази куха кратуна дето имаш, да не ревеш преждевременно за пенсия от някоя инвалидна количка!
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що плачите на страницата,идете плачете пред МС
117
0
 
4
 
! Отговори
Маджаров преди 11 години
Дянков каза ,че е време да вдигне и майчинството,но майките се опънаха и казаха че им е добре така и ако ги вдигнат на повече от 240 лева ,няма за какво да ги харчат и ще са им в повече
116
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 11 години
Това ми звучи като първоаприлска шега. То беше уж в началото на годината , после от 1-ви април, направо да му се отще на човек.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЖениХиена
114
0
 
8
 
! Отговори
Ама когиш бе пица ? преди 11 години
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков - без да уточнява на кой април и коя годината.
113
16
 
4
 
! Отговори
Сеирозно преди 11 години
Айде стига с тия пенсии !!! България страна на пенсиите ли е ?! В дъжд, пек и студ, седят по пейките пред блока - клюкарстват , плетат интриги, злобеят и завиждат !!!Писна ми ! Ширят се в огромни апартаменти, но не пускат едно семейство да им живее в празната стая, та да си помагат за пенсията. Алчни и злобни - това са българските пенсионери.
112
1
 
5
 
! Отговори
Жени преди 11 години
***
111
0
 
21
 
! Отговори
ssss преди 11 години
Г-н Дянков, не се ли срамувате да говорите за такива мижави увеличения на заплати и пенсии?Това ли всичко, което можа да направи вашето правителство за подобряване благосъстоянието на народа? Знаете ли какво може да се купи и плати със заплата от 310лв.?Срамувам се, че се доверих и повярвах на вашите обещания!
110
9
 
2
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
И това нещастно повишение няма ама няма нищо общо с изборите , по никакъв начин защото се прави цели 100 дена преди изборите , докато Станишев предизборно вдигна пенсиите само един месец по рано. Дааа къде са си цели 100 дена ехе има време колкото си щеш , докато 1 месец ехее къде е. Така се работи в Герб бой по популизма и раздаването на пари с предизборни цели. Ейй и да не забравите кой ви ги вдигна и кой ви ги дава , и да цаливате ръка еййй
109
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
как защо от 1 април ще се вдигат пенсиите, ами че то е много ясно- дотогава ще умрат още осигурени лица и така ще има още икономии за тях
108
0
 
11
 
! Отговори
любопитен преди 11 години
От първи април коя година ще се увеличат пенсиите и минималната заплата?Тези герберасти трупат милиони и милиарди от нашата мизерия.Гласувайте пак за палачите си!
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плебса за каквото е гласувал това и получава.ГЛАД и МИЗЕРИЯ
106
0
 
18
 
! Отговори
ЦК НА ГЕРБ преди 11 години
И 510лв да стане с тези цени - пак няма да се промени нещо...тока ни скъп,водата ни скъпа, цакат ни монополисти в GSM-услугите... какво ще се промени толкова .... пак ще ядем второ разрядна евро помия под формата на ГМО домати с вкус на пъпеш от по 4лв килото...Ай сиктир
105
1
 
1
 
! Отговори
Старец преди 11 години
Към 108 -112: Прекрасно четиво,вичко,което искам,е в него.Докажете ми го по някакъв начин и гласът ми е за вас.И не само един глас...