Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
21
 
! Отговори
аватар преди 11 години
ДА СИ ХОДИ ГЕРБ КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ,ЧЕ ДЖОБА МИ Е ПРАЗЕН И ХЛАДИЛНИКА СЪЩО !!! ВЪН ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков и , че е първо априлска шега
162
2
 
11
 
! Отговори
До 176/Бачкатор преди 11 години
Когато ти си бил бебе, аз съм ти произвеждал и плащал млекото, за да растеж. Аз съм хранил дедо ти и баба ти също, защото съм работил 42 години и са ми удържали (нормално, такава е системата) не по-малко от теб, защото съм се осигурявал винаги на реална заплата, което силно се съмнявам да е случая при теб след този коментар. Така, че споко пич. Няма никой вечно млад. А истината е (която управляващите трудно проумяват): Пенсията според осигурителните вноски, бес тавани и подове, за да има стимул.
161
3
 
7
 
! Отговори
До192 преди 11 години
Глупости, България от 69 години все е в криза.
160
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четири години този *** ни обяснява как слънцето изгрява от запад.
159
8
 
12
 
! Отговори
do 192 преди 11 години
Забравяш че по време на тройката нямаше криза и всичко вървеше дори корупцията не се осещаше (заменки) , в ситуация на жестока криза след 2008 година и при масово фалиране на държави ние сме с минимален дефицит и с резерв от 6.9 милиарда лева , няма да ползваме заеми както направиха например Румъния , Унгария и др. макар и с малко се повишават пенсии и заплати - но ако забелязваш навсякъде е свито. ГЕРБ не са най приятните но изкарват кризата без катаклизми и перфектна фискална политика ,1997г.?
158
13
 
24
 
! Отговори
народна любов преди 11 години
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ МОЖЕ ДА ГО ПЛЮЕТЕ НО ТОЙ РЕДОВНО ИНДЕКСИРАШЕ ПЕНСИЙТЕ ИМАШЕ И ТРИНАДЕСЕТА. ОСТАВИ 8 МИЛЯРДА РЕЗЕРВ А ТИЯ БАЛАМУРНИЦИ МУТРИ ОТ ГЕРБ САМО ЛЪЖАТ ЕЖЕДНЕВНО. ЩЕЛИ ДА ИНДЕКСИРАТ С 10 % ПРЕДИЗБОРНО. ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ БИСКВИТИ БЯХА 1.2 ЛВ В КАУФЛАНД СЕГА СА 2.35 ЛЕВА ТОВА 10% ИНФЛАЦИЯ ЛИ Е ЛЪЖЦИ ОТ ГЕРБ? ИЗХАРЧИХТЕ РЕЗЕРВА ИЗТОЧИХТЕ ЗДРАВНАТА КАСА, НАЦИОНАЛИЗИРАХТЕ ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ И ТЯХ ИЗХАРЧИХТЕ ЗА РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИЧКИ. МРЪСНИ ЛЪЖЛИВИ ГЕРБЕРИ- ДАНО ДА *** ДО ЕДИН ВКУПОМ!
157
4
 
2
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
Ами за да изхранваш децата - пускаш майка им на магистралата. Все ще вземеш някой лев, за да храниш чаветата.
156
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков, ти не знам кога ще ни вдигнеш пенсиите и заплатите, ама Бойко скоро ще ти вдигне мерника. Заради тебе си изгуби електората!
155
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от Май скачат тока, парното, водата, горивата, данъците.....!
154
4
 
29
 
! Отговори
скокът преди 11 години
Пенсиите "скачат" с 5лв. от април, а Данков и ГЕРБ - с народния гняв в дълбокия дол от юни. Гарантирано!
153
1
 
5
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОВ преди 11 години
ВЕРВАЙТЕ МИ, НЕМА ДА СБЪРКАТЕ !!!
152
5
 
7
 
! Отговори
заради изборите преди 11 години
Увеличават пенсии, минималната работна заплата - ЗАЩО? Много ясно, че за да ограбват народа повече. Тъй като ще се плащат във вид на осигуровки, данъци и т.н., както и за профилактичния преглед при семейния лекар. Това е политиката в Р. България, да се грабе колкото се може повече.
151
0
 
5
 
! Отговори
до бачкатора преди 11 години
леко за пенсиите, те стига да не са шапкари са си ги избачкали. Виж за останалите си прав, а *** не само двама
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot koi april i koq godina AKO 1-VI TOVA E DEN NA LAJATA BE BUKLUK
149
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Трябва да се свиква с Бочко , очаквани още 1 негов мандат като Прайм министър , и поне 1 мандат като Президент. До там я докара "политическата класа" един пожарникар да ги бие както си иска , ама нека им.
148
1
 
7
 
! Отговори
Йордан преди 11 години
Първоаприлска шега, ха-ха-ха =)Вервайте
147
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам , дали пенсиите ще скачат, ама ако Дянков скочи от по-високо , хич няма да е зле ! Пенсионерите ще се зарадват със сигурност1
146
1
 
16
 
! Отговори
Хайлазин преди 11 години
Що от април, бе Дянков? Така или иначе го правите заради изборите, така, че по-добре е да го направите сега за да прилъжете да ви повярват повече балъци(и да подпомогнеш хората да си платят парното през зимата)или пък може да качиш пенсиите един ден преди изборите - така ще спестиш някой лев на хазната. Бездруго, жалкото ти увеличение отдавна е изядено от инфлацията. А ако Дянков иска да намери пари,най-добре е да накара Бойко да върне милиарда дето го окраде за 3.5 години царуване на наш гръб.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС нямат нужда и от конкуренция , затова ни и унищожиха производството . Ами не 1000 , но поне 500 лв спокойно може да си бъде минималната . Каква правилна посока , като и демографският срив е уникален и статистиките са стряскащи . Вие разбирате ли , че заменят бялото българско население с кафяво и това ще си проличи осезаемо в идните 10-20г.