Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
19
 
6
 
! Отговори
Бачкатор преди 11 години
Алчни пенсии, от къде да ви дойдат парите ?! Кажете от къде ??? Изхранвам по двама от вас, по един милиционер, военен, по дама *** и по още един държавен служител !!! ОТ КЪДЕ ??? Кажете ми ??? Ще ми оставите децата гладни, защото вие склерозирали *** имате право на глас по време на избори ??? Ай сиктир бе !!!
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тозилъжец няма ли кой да му набие очилата в г..а?
142
1
 
10
 
! Отговори
dd преди 11 години
Държавата мрази хората . Факт . Увеличението щяло да компенсира инфлацията . Коя инфлация ? За кой период ? И има разлика между официална и неофициална инфлация . Има разлика и между инфлация , която интересува повечето хора ,а именно - основната потребителска кощница , където цифрата е от порядъка на 15-40% . С 30-40% ли ще вдигнат пенсиите ? Съмнявам се . И да приемем в най-добрия случ , че компенсират инфлацията , то пак ни връщат на нивото отпреди 3-4г. Това значи ,че Бг не върви напред!!!
141
1
 
4
 
! Отговори
Само не казват преди 11 години
дотогава от кой етаж скачат пенсионерите
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тиквов ден
139
1
 
7
 
! Отговори
Ми БДЖ-то ? преди 11 години
Дянков - ще вдигаме пенсиите и мин. работна заплата.Увеличение на заплатите в психиатричните болници обеща - Атанасова.Ще намерим още кандидат инвеститори за "гьола" - Делян Добрев.Ще замразим цените на основните стоки - Мирослав Найденов. Аньо Ангелов - Ще вигнем заплатите на военните !Какво става с Московски бе ? Той само още не е обещал влакове стрела втора ръка от Япон ... опаа от Молдова и Албания исках да кажа. И високобюджетен самолет за Бойко да кажем "Boing 747-8" - като на Обама.
138
1
 
1
 
! Отговори
Tananik-tananik преди 11 години
До: sinod***abv.bgОтносно: до свърталището наречено "синод'Дата: Неделя, 2012, Септември 30 22:06:30 ЕЕЩДедо попе,низка проба "православна мисъл /днешен ден/ на твоите лобисти.Вече изтчя времето на майските и попските календари,както и времето полека-лека на "православно-католическия звяр".Няма да навлизам в подробностти,защото не си наясно в какви предродилни мъки са твоите земни "сателити"-лобисти,не говорая за орбиталните.Тананикай си Дедо,обаче "Вавилон" започва да пуши и "Голяма воня се издига от северната страна".Последното бе цитат от Писанията. <бр />
137
0
 
20
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 11 години
Запазена марка на Герб-министрите два пъти едно и също нещо да не казват. Такова чудо за първи път виждам в това правителство. Нали щяха да ги увеличават от януари, сега пък от април. Сигурна съм, че и април няма да стане, ами ще стане непосредствено преди изборите. Народа наистина му омръзна да го залъгвате на дребно и това ще го покаже на изборите с негласуване за Вас господа от ГЕРБ.
136
0
 
6
 
! Отговори
Опала преди 11 години
Всички пенсии ще се увеличат от април.Каква всенародна радост ще настане.
135
0
 
22
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 11 години
Г--н Дянков ако увеличите заплатите на чиновниците от януари а пенсиите през април пенсонерите ще ви посрещнат на изборите с камъни и тояги.Ще бъде фатално за ГЕРБ...
134
0
 
9
 
! Отговори
Точна прогноза преди 11 години
"Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври." Пенсиите ще се вдигнат през април. Прави впечатление, че няма уточнена година, както за едното, така и за второто, но 10-ти октомври е къде, къде по-точно от АПРИЛ. Също така не става въпрос за коя инфлация ще покрива размера на повишения, за първата година от мандата на ГЕРБ т.е. 2009-та или за целия период до предсрочните парламентарни избори, които по мои груби сметки ще са през зимата на 2012 година ? :-)
133
1
 
9
 
! Отговори
обущаря преди 11 години
Дянкофф, тоя ботуш, отляво до главата ти, догодина на изборите ще го получиш в г.за...
132
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Пенсионерите да се радват,че ще има избори за да им увеличът пенсиите с 10-15 лева инак увеличение на пенсиите при ГРОБ щеше да има на куково лято.Недай Боже ГРОБ да бъдат във властта,следващото увеличение на пенсиите ще бъде след 4 години и пак с 10 лева.
131
0
 
7
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Поредната първоаприлска лъжа.
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami nali dogodina sa izbori zatova se vdigat pensiite
129
1
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
ПЕНСИИТЕ ЩЕ ГИ УВЕЛИЧАТ ПРЕЗ АПРИЛ КОГАТО ПОЛОВИНАТА ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД И СТУД ПРЕЗ ЗИМАТА !!! Гласувайте за ББ и Цв Цв *** българи!
128
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсиите не скачат, изядени са предварително поне с 30%. Ама такъв пенсионерски шут ще получите скоро, че никога няма да се свестите, престъпни гербарасти. Казвам ви го аз внука, дето никога няма да гласувам за вас. НИКОГА!
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не ви вярва вече, Дянков, на никой не му пука как го лъжете. Остават ви п-малко от 8 месеца. После ще си оправим сметките, дето ви ги пишем сега. Ей, ще отговаряте за геноцид, няма да се размине.
126
1
 
18
 
! Отговори
никола преди 11 години
Тези *** от герб направо трепят по простащина,за някакви си 10 процента вдигане на пенсиите от април или от юли, не се знае още,говорят 10 месеца по рано,а най наглото е че го говорят ВСЕКИ ДЕН, брей да се не начуди човек откъде се събраха толкова *** в една партия,но какво да се чудиш щом на лидера им любимата книжка е Винету, на Цветанов /как се става физкултурник/ а на Тотьо трудовете на Пол Пот, за намаляне на населението.
125
1
 
10
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Това е предпоследната дума на Дянкофф - допреди три дни твърдеше,че ще ги вдига от 1-ви януари...